Font Size

SCREEN

Cpanel

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ORIGINAL (ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Ή, ΑΠΛΑ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΕΑ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ORIGINAL
(ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Ή, ΑΠΛΑ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΕΑ;)

Α.Ε.Κ. και ORIGINAL είναι έννοιες «σχεδόν» ταυτόσημες. Λέω «σχεδόν», γιατί η Α.Ε.Κ. έχει και την εταιρική της υπόσταση, η οποία, ως έχουσα σχέση με τα λεφτά και όχι με το συναίσθημα, που εκφράζουν, παραδοσιακά, οι οργανωμένοι, είναι «ξένη» στην ORIGINAL. Σίγουρα, όλοι έχουμε ακούσει, για τις περιοδικές συναντήσεις της ORIGINAL, με τον Μελισσανίδη, προκειμένου, αφ’ ενός να ενημερωθούν, «από τα μέσα» και, αφ’ ετέρου, να του πουν τα τυχόν παράπονά τους, αν έχουν παράπονα. Με τον τρόπο αυτό, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων της ομάδας μας εκφράζει το ενδιαφέρον του, για τα τεκταινόμενα σ’ αυτήν.

Το ότι η ORIGINAL ζει και αναπνέει για όλη την Α.Ε.Κ. είναι αναμφισβήτητο. Το ότι παρά τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν, ειδικά στην Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ, δεν αντιδρά, όπως θ’ αντιδρούσε, αν στο τιμόνι της «ενιαίας Α.Ε.Κ.» βρίσκονταν, για παράδειγμα, οι «μέτοχοι-αμέτοχοι» της προηγούμενης ιδιοκτησιακής ομάδας, είναι, ομοίως, αυταπόδεικτο. Ο λόγος, για τον οποίο γίνεται αυτό, είναι προφανής. Εδώ και τρία χρόνια ξανάνοιξε το ζήτημα (που δεν είχε ποτέ κλείσει οριστικά) της κατασκευής του νέου γηπέδου μας. Έτσι, η ORIGINAL, ως οργάνωση, αποφάσισε να μην αντιδρά (τουλάχιστον όχι σκληρά), μέχρι να δει «που θα κάτσει η μπίλια», στη ρουλέτα του γηπεδικού. Έτσι κι αλλιώς, με τόσα που ακούγονται και γράφονται, τα περισσότερα από τα οποία δεν είναι σε θέση, από μόνη της, να τα ελέγξει, θα ήταν παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε αντίδραση.

Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να κάθεται και να μην φαίνεται, ότι «κάτι κάνει». Έτσι, εγκαινίασε τις περιοδικές συναντήσεις της με τον Μελισσανίδη. Εσχάτως, αντέδρασε και με έναν πιο δυναμικό τρόπο. Αποφάσισε να μη δώσει, στην (αναξιόπιστη) Διοίκηση της Ερασιτεχνικής (δηλαδή στον Αλεξίου), τα χρήματα που η ίδια συγκέντρωσε, από τη διάθεση της «Κάρτας Φίλου Α.Ε.Κ.» και να τ’ αποδώσει, κατευθείαν, εκεί που η ίδια η ORIGINAL έκρινε, ότι θα έπιαναν, πραγματικά, τόπο.

Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον είναι, ότι, με τη μέθοδο των συναντήσεων (οι οποίες στην ουσία είναι «αξιολογήσεις», όπως αυτές της Τρόϊκας), η ORIGINAL ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο, με τη σκληρή, για όλους μας, πραγματικότητα. Τ’ αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών (ειδικά, μιας από τις τελευταίες) έδειξαν, από τη μια, τα όρια αυτής της διαδικασίας και, από την άλλη, έδειξαν, ότι όσο καλές προθέσεις και αν έχει, για να «ελέγξει»(;) τον Μελισσανίδη, πρέπει να έχει στις τάξεις της (ή να συνεργάζεται, με κάποιους που εμπιστεύεται) άτομα με αντίστοιχες γνώσεις και εμπειρίες. Αυτό, στο χώρο των επιχειρήσεων, ονομάζεται «κοινωνικός έλεγχος» από «ομάδες συμφερόντων» (μη σας τρομάζουν οι λέξεις).

Αυτό φάνηκε, ξεκάθαρα, όταν, σε μια από τις συναντήσεις αυτές, τέθηκε το ζήτημα της αντικατάστασης του «Προέδρου τη Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ.» και συνονόματου του «Πρωθυπουργού της Χώρας», Αλεξίου. Τότε, η απάντηση που πήραν οι ORIGINALίστες, στο αίτημά τους, πρέπει να τους αποκάλυψε, ότι, «χωρίς να σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα». Σε κάθε περίπτωση, αυτή η συνάντηση ήταν ένα πολύτιμο μάθημα, με βάση το οποίο πρέπει να κινηθούν, από δω και πέρα και, αν κρίνουμε από την κίνηση, με τα λεφτά της «Κάρτας Φίλου Α.Ε.Κ.», μάλλον, έμαθαν το μάθημά τους.

Η προσεχής συνάντηση (διάβαζε «αξιολόγηση») θα γίνει μόλις επιστρέψει ο «Τίγρης» από το εξωτερικό (όχι τις Η.Π.Α. γιατί εκεί δεν μπορεί ακόμη να πάει). Προφανώς και στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν όλα. Από το γηπεδικό και τις όποιες εξελίξεις, ως την αγωνιστική κατάσταση, στην Π.Α.Ε. και την Ερασιτεχνική. Και, όπως σχολίασε το «sportstriunfo.blogspot.gr» (βλέπε εδώ), την περασμένη Δευτέρα, «η εκκωφαντική σιωπή του Μελισσανίδη, είναι πολύ περίεργη», για τα δύο αυτά σημαντικά θέματα της ΑΕΚ. Πιθανόν, στη συνάντηση/αξιολόγηση αυτή, ο Μελισσανίδης (όπως και στις προηγούμενες) θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο. Ίσως και να επιδιώξει να τους «δώσει γραμμή», σχετικά με τη στάση, που θα μπορούσαν να κρατήσουν, στις δύο επερχόμενες δίκες (αυτή στο ΣτΕ, για τους Περιβαλλοντικούς Όρους και την άλλη, στο Πρωτοδικείο, για την ακύρωση του παραχωρητηρίου, στη «Δικέφαλος 1924»). Τουλάχιστον, αν εγώ ήμουν στη θέση του Μελισσανίδη και με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει σήμερα, αλλά και την αποχώρηση, από το προσκήνιο, ανθρώπων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση (π.χ. Σάλας), η προσέγγιση αυτή μου φαίνεται μονόδρομος.

Στην πράξη, το βάρος, μετά τη συνάντηση (με την προϋπόθεση ότι θα γίνει) πέφτει, αποκλειστικά και μόνο, στους ώμους της ORIGINAL. Πέφτει στους ώμους της, γιατί, εφ’ όσον έχει άμεση πρόσβαση, στο κέντρο λήψης αποφάσεων, η ευθύνη της, για όσα κάνει (ή δεν κάνει) μεγαλώνει, ίσως υπερβολικά, για την ικανότητα της ν’ ανταποκριθεί, με επιτυχία, σ’ αυτήν (την ευθύνη). Όπως έπεφτε στους ώμους της, το Δεκέμβρη του 2012, όταν, με την Κατάληψη των Σπάτων σ’ εξέλιξη, άρχισε να συνειδητοποιεί πόσο άσχημη και μπερδεμένη ήταν η κατάσταση στην Π.Α.Ε.

Το κακό, για όλους όσους αγαπάνε (με τον τρόπο του ο καθένας) την Α.Ε.Κ, είναι, ότι «ο καιρός γαρ εγγυής» και γι’ αυτό, όλοι πρέπει, από την πλευρά τους, ν’ αποφασίσουν, με ποιους θα πάνε και ποιους θ’ αφήσουν. Το χειρότερο είναι, πως, ακριβώς επειδή τελειώνει ο χρόνος δεν υπάρχουν περιθώρια, για να γίνουν, ούτε πολλές κινήσεις, ούτε και να διορθωθούν, εύκολα, οι όποιες λάθος επιλογές.

Το μόνο που μπορεί να μας «σώσει» είναι να εμπιστευθούμε τη διαίσθησή μας. Ό,τι και αν λέει καθένας μας, όσες γνώσεις και εμπειρία, σχετικά με το ζήτημα, αν μας λείπει, η διαίσθηση μας καθοδηγεί, σχετικά με το ποιος έχει δίκιο. Αρκεί να βρούμε το θάρρος να την ακούσουμε.       

 

12 Οκτώβρη 2016
παρατηρητήριο.

 

 

 

Διαβάστηκε 5028 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ORIGINAL (ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Ή, ΑΠΛΑ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΕΑ;)