Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ORIGINAL ΠΑΤΡΑΣ (ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ORIGINAL ΠΑΤΡΑΣ
(ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ)

Πριν από μια βδομάδα ακριβώς βγήκε η ανακοίνωση της ORIGINΑL Πάτρας (βλέπε εδώ). Μια ανακοίνωση η οποία σχολίασε τα κακώς κείμενα στο ζήτημα του γηπέδου. Ο τρόπος με τον οποίο το σύστημα Μελισσανίδη που διοικεί την Α.Ε.Κ. την αντιμετώπισε ήταν ο γνωστός μας από άλλες περιπτώσεις και ο αναμενόμενος. Από τη μια όλα τα ελεγχόμενα (με το ένα ή τον άλλο τρόπο) από τον Μελισσανίδη μέσα την έθαψαν. Από την άλλη την απάντηση «χρεώθηκε» η ORIGINAL καθότι το θέμα έπρεπε να φανεί σαν «εσωτερικό» της οργάνωσης.

Η «απάντηση» άργησε λίγο καθώς έπρεπε να τύχει της «έγκρισης» όλων των παραρτημάτων (πλήν εννοείται της Πάτρας). Με τον τρόπο αυτό θα δινόταν η εντύπωση της «καταδίκης» της ORIGINAL Πάτρας απ’ όλους τους υπόλοιπους. Το ευτράπελο με την διαχείριση του όλου ζητήματος είναι πως η «απάντηση» δημοσιεύτηκε απ’ όλες τις ιστοσελίδες που κάνουν σε καθημερινή βάση ρεπορτάζ της Α.Ε.Κ., ακόμη και αν οι περισσότερες από αυτές δεν είχαν δημοσιεύσει την αρχική ανακοίνωση η οποία την προκάλεσε. Για την ιστορία πατώντας εδώ μπορείτε να θυμηθείτε την «απάντηση».

Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε την ανακοίνωση γιατί στην ουσία δεν απαντά σε τίποτα ουσιαστικό. Ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα χρησιμοποιώντας αφορισμούς και ειρωνείες ακριβώς όπως θα περίμενε όποιος παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στον χώρο της Α.Ε.Κ. την τελευταία 3ετία. Βέβαια μας ενημερώνει ότι η Πάτρα δεν έχει θέσει τον εαυτό της εκτός της οργάνωσης. Ωστόσο δεν μας είπαν με ποια διαδικασία και πότε (αλλά και με ποιο σκεπτικό) «κατέβηκε από το τρένο».

Το μόνο πραγματικά ενδιαφέρον είναι η άποψη ότι για να στιγματίζεις τα κακώς κείμενα πρέπει να έχει πρώτα αγοράσει «Κάρτα Φίλου Α.Ε.Κ.» και διαρκείας της Ερασιτεχνικής. Αν δεν ήμασταν σίγουροι για την παθολογική αγάπη της ORIGINAL στην Α.Ε.Κ. θα θεωρούσαμε τα παραπάνω κακόγουστο αστείο. Η ίδια ORIGINAL που εξέδωσε την «απάντηση» δεν είναι αυτή που επειδή δεν εμπιστεύεται τον Αλεξίου (Διοίκηση της Ερασιτεχνικής) έδωσε τα χρήματα της «Κάρτας Φίλου Α.Ε.Κ.» κατευθείαν εκεί που εκείνη έκρινε σωστό; Πως ζητά να εμπιστευτεί κάποιος τα λεφτά που κοστίζει ένα διαρκείας της Ερασιτεχνικής στον Αλεξίου και τον μέμφεται επειδή δεν το έκανε; Εκτός και αν τα λεφτά που αντιστοιχούν στα διαρκείας της ORIGINAL τα παρακρατά η ίδια και τα διαθέτει σε όποιο τμήμα εκείνη κρίνει αναγκαίο. Ακόμα όμως κι έτσι τα λεφτά εξυπηρετούν την Διοίκηση που οι ίδιοι δεν εμπιστεύονται. Αυτοί δεν είναι οι ίδιοι που ζήτησαν από τον Μελισσανίδη ν’ αντικαταστήσει τον Αλεξίου και επειδή δεν είχαν κάποιον άλλο να του υποδείξουν το ζήτημα δεν προχώρησε ποτέ;

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι επαναβεβαιώθηκε πως η ORIGINAL λειτουργεί σαν το Κ.Κ.Ε. Προσπαθεί να κρατά μυστικές τις όποιες διαφωνίες και όποτε αυτές βγαίνουν παραέξω τα αντιμετωπίζει με ειρωνείες και καρατομήσεις. Υποτίθεται ότι μ’ αυτό τον τρόπο δεν «ρίχνει νερό στον μύλο της αντίδρασης». Θυμίζει τον Χάρι Πότερ όπου δεν πρέπει να προφέρεται τ’ όνομα του «κακού» γιατί είναι σαν να τον επικαλείσαι. Φυσικά αυτού του είδους η αντιμετώπιση δεν σε σώζει από τ’ αγωνιστικά στραπάτσα, ενώ έχει και όρια σχετικά με το πόσο μπορείς να την χρησιμοποιείς. Ειλικρινά ελπίζουμε την επόμενη φορά ν’ απαντήσουν χρησιμοποιώντας επιχειρήματα και όχι αφορισμούς και γενικότητες. Πρέπει δε να έχουν υπόψη τους πως αν συνεχίσουν μόνο να μεταφέρουν τους προβληματισμούς εκεί που πρέπει κάποια στιγμή θα γίνουν και εκείνοι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης τους. Γιατί αργά ή γρήγορα μπερδεύονται οι ρόλοι και καταλήγουμε στην ταύτιση με την ιδιοκτησία όπως έχει συμβεί στον Γαύρο.

Κλείνοντας να θέσουμε μια προβοκατόρικη ερώτηση:

Αν στην Α.Ε.Κ. ήταν σήμερα η μετοχική ομάδα του 2004 η ORIGINAL θα περιοριζόταν στην μεταφορά των προβληματισμών της εκεί που πρέπει ή θα προέβαινε σε ωμότητες (όπως απειλούσε ο Ρίζος τον Χατζηχρήστο στην ταινία «της κακομοίρας»);

 

8 Νοέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5209 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ORIGINAL ΠΑΤΡΑΣ (ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ)