Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Χ’ (ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΩΣ (ΥΠΟ)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Χ’
(ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΩΣ (ΥΠΟ)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ;)

Η μεγαλύτερη φιλοδοξία που μπορεί να έχει καθένας μας είναι ν’ αφήσει κάτι πίσω του, έτσι ώστε όταν αποτραβηχτεί από το προσκήνιο να τον θυμούνται με ευγνωμοσύνη («καλά που υπήρξε κι αυτός»). Την ίδια ακριβώς φιλοδοξία έχουν και οι πολιτικοί οποιασδήποτε βαθμίδας, το πέρασμα των οποίων από «θέσεις ευθύνης» είναι (τις περισσότερες φορές) σημαντικά συντομότερο από την καριέρα ενός στελέχους του ιδιωτικού τομέα. Έτσι ενώ για τους απλούς ανθρώπους αρκεί να μεγαλώσουν «καλά παιδιά» οι πολιτικοί φιλοδοξούν ν’ αφήσουν πίσω τους κάποιο «πνευματικό παιδί» (νόμο), το οποίο θ’ αφήσει εποχή.

Ωστόσο μέχρι να φτιάξουν ένα νομοθέτημα «που θ’ αφήσει εποχή» (και όχι ένα Σχέδιο Νόμου όπως αυτό που βρίσκεται σε διαβούλευση) μπορεί να χρειαστεί να κάνουν μια σειρά από «χατίρια» σε ισχυρούς οικονομικά παράγοντες, μόνο και μόνο για να παραμείνουν για καιρό στην θέση τους. Τα «χατίρια» αυτά μπορεί να ποικίλουν από το «κάνω τα στραβά μάτια» μέχρι το «θα πω μια καλή κουβέντα σε κάποιους που γνωρίζω για να κάνεις την δουλειά σου».

Σήμερα στα πλαίσια της «Κοντονιάδας» θ’ αναφερθούμε σε κάποιες από τις φήμες που ακούγονταν καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του Κοντονή˙ φήμες τις οποίες η νέα πολιτική ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού πρέπει να διερευνήσει (και να μας ενημερώσει σχετικά) για να μη μένουν «σκιές» και υποψίες. Όχι τίποτα άλλο αλλά ο νέος Υφυπουργός είναι ο πρώην Γ.Γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Όσο λοιπόν διοικούσε ο Κοντονής υπήρχε η αίσθηση ότι προσπαθούσε να τους έχει όλους ευχαριστημένους. Προφανώς αυτό (αν δεν είναι ακατόρθωτο) είναι πολύ δύσκολο. Άσε που αν πιστέψουμε τα εκάστοτε δημοσιεύματα πάντα κάποιος από τους ισχυρούς (μ’ εξαίρεση των Μελισσανίδη) ήταν περισσότερο ή λιγότερο, εμφανώς ή συγκαλλυμένα (μέσω διαρροών) δυσαρεστημένος μαζί του. Έτσι ο Κοντονής χαρακτηριζόταν κάθε τόσο με βάση τις αντιδράσεις που προκαλούσε (και όχι το πραγματικό του έργο).

Κρίνοντας όμως από το έργο που (δεν) επετέλεσε ως (υπο)Υπουργός καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι στην ουσία δούλεψε για λογαριασμό όλων των ισχυρών, αν και όχι πάντα με εμφανή τρόπο. Ακολουθούν κάποια ενδεικτικά παραδείγματα από την θητεία του.

Για παράδειγμα:

  • Δούλεψε ουσιαστικά υπέρ του Γαύρου ακυρώνοντας με τα τσαλιμάκια του την δυναμική που είχε αναπτυχθεί για «αλλαγή» στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο (στην καλύτερη περίπτωση την μετέθεσε για το ερχόμενο Καλοκαίρι).
  • Άνοιξε πριν το τέλος της τιμωρίας που ο ίδιος επέβαλε την «Θύρα 4» για τον Π.Α.Ο.Κ. (αφού βέβαια είχε ρωτήσει τον Μελισσανίδη, καθώς θ’ άνοιγε στο μεταξύ των δύο δικεφάλων παιχνίδι).
  • Έκανε το «χατίρι» του Αλαφούζου (αν πιστέψουμε όσα ο ίδιος ο Κοντονής δήλωσε) κλείνοντας την «Θύρα 13».

Σ’ εσένα αναγνώστη μου αφήνουμε να κρίνεις ποιόν ωφέλησε περισσότερο. Όσο για την Α.Ε.Κ. απλά το μόνο που έχουμε να σημειώσουμε είναι ότι ήταν πάντα εκεί για τον Μελισσανίδη (ο οποίος τυπικά δεν έχει καμία σχέση με την Α.Ε.Κ.) όταν ήθελε κάποιον να του πει τον «πόνο» του (όσα τον βασάνιζαν). Έτσι (αν πιστέψουμε όσα γράφτηκαν) στις μεταξύ τους συναντήσεις και τα τηλεφωνήματα συζητούσαν είτε για το γήπεδο, είτε για την «κάθαρση» στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.    

Ωστόσο σε κάποιους είναι δύσκολο να πιστέψουν ότι στις συναντήσεις αυτές δεν συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα οι εκκρεμείς ως πρόσφατα στην Ε.Ε.Α. υποθέσεις της Κ.Α.Ε. και του παράνομου και έκπτωτου Προέδρου της Ερασιτεχνικής Αλέξη Αλεξίου (τις οποίες η Επιτροπή έκρινε υπέρ της Κ.Α.Ε. και του Αλεξίου χωρίς να έχει ως τώρα δώσει το σκεπτικό της στους καταγγέλοντες). Όπως επίσης είναι δύσκολο οι ίδιοι να πιστέψουν ότι αν υπήρχε κάτι που γνώριζε ο Κοντονής ή κάποιος άλλος αρμόδιος στο (υπο)Υπουργείο και θα «έπρεπε» να γνωρίζει και η «επίσημη Α.Ε.Κ.» ότι αυτό δεν θα συζητιόταν στις μεταξύ τους συναντήσεις. Όχι τίποτα άλλο αλλά αν σκεφτούμε ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού διορίζει την Ε.Ε.Α., τότε μπορεί να οδηγηθούμε σε δυσάρεστες για την Δημόσια Διοίκηση σκέψεις.

Όλα τα παραπάνω είναι σ’ επίπεδο φημών και γι’ αυτό η υιοθέτηση τους είναι λίγο-πολύ επικίνδυνη. Σε κάθε όμως περίπτωση μπορούμε με σιγουριά να πούμε για ποιους δεν δούλεψε ο Σταύρος Κοντονής κατά την διάρκεια της θητείας του.

Για τους μόνους που δεν δούλεψε ήταν για τους Έλληνες πολίτες. Αυτούς από τους οποίους πηγάζει κάθε νομιμοποίηση και εξουσία στο Δημοκρατικό Πολίτευμα και για λογαριασμό των οποίων η Βουλή (συνέλευση των Βουλευτών) και τα Δικαστήρια ασκούν την Εξουσία.

Αποδείξεις για τον παραπάνω ισχυρισμό θα δώσουμε την επόμενη εβδομάδα όταν και θα παρουσιάσουμε/σχολιάσουμε διατάξεις του Σχεδίου Νόμου που ο Κοντονής έθεσε σε δημόσια διαβούλευση λίγο πριν αποχωρήσει για να παραλάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κλείνουμε την σημερινή ραψωδία με την ευχή ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού να ξεκαθαρίσει πλήρως όλες τις φήμες και αιτιάσεις που αφορούν την θητεία του Σταύρου Κοντονή. Αν όχι για να καθαρίσει τ’ όνομα του προκατόχου του (στην περίπτωση που οι φήμες δεν ισχύουν), τουλάχιστον επειδή νοιάζεται για την φήμη της Κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει. Άλλωστε θα είναι καταστροφικό για όλα τα μέλη της παρούσας Κυβέρνησης να παραμένουν αμφιβολίες για την ηθική και την πολιτεία του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης! Όσο για το ποιος θα διενεργήσει τον έλεγχο αυτό είναι μάλλον το πλέον εύκολο για κάποιον που υπηρέτησε ως Γ.Γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

 

ΡΑΨΩΔΙΑ Α', ΡΑΨΩΔΙΑ Β', ΡΑΨΩΔΙΑ Γ', ΡΑΨΩΔΙΑ Δ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ε', ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ', ΡΑΨΩΔΙΑ Η', ΡΑΨΩΔΙΑ Θ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ι', ΡΑΨΩΔΙΑ Κ', ΡΑΨΩΔΙΑ Λ' , ΡΑΨΩΔΙΑ Μ' , ΡΑΨΩΔΙΑ Ν', ΡΑΨΩΔΙΑ Ξ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ο',ΡΑΨΩΔΙΑ Π', ΡΑΨΩΔΙΑ Ρ', ΡΑΨΩΔΙΑ Σ', ΡΑΨΩΔΙΑ Τ', ΡΑΨΩΔΙΑ Υ', ΡΑΨΩΔΙΑ Φ'

 

17 Νοέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 3958 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Χ’ (ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΩΣ (ΥΠΟ)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ;)