Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΦΤΑΙΕΙ Η Ε.Ε.Α. (ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ «ΧΑΡΕΣ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΦΤΑΙΕΙ Η Ε.Ε.Α.
(ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ «ΧΑΡΕΣ»)

Εδώ και λίγα χρόνια στην Ελλάδα όσοι ψάχνουν να βρούν το δίκιο τους έχουν στην διάθεση τους ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης, τις Ανεξάρτητες Αρχές. Στις Ανεξάρτητες Αρχές αλλά και σε κάθε είδους Επιτροπές το Κράτος έχει εκχωρήσει πλήθος ρυθμιστικές και ελεγκτικές αρμοδιότητες. Τις έχει επιπλέον επιφορτίσει με την υποχρέωση να παρέχουν κάθε λογής άδειες. Φυσικά οι αποφάσεις των Αρχών και των Επιτροπών αυτών υπόκεινται στον έλεγχο της Δικαιοσύνης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι προκαλούν λιγότερη αίσθηση κάποιες απ’ αυτές.

Μια απ’ αυτές τις Ανεξάρτητες Αρχές/Επιτροπές είναι και η γνωστή μας Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), οι αποφάσεις της οποίας έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και πλήθος σχολίων από τους εμπλεκόμενους. Υποτίθεται πως έργο της Επιτροπής είναι ο έλεγχος της λειτουργίας και η αδειοδότηση των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών. Συνεπώς όποιος θεωρεί ότι μια Π.Α.Ε. ή Κ.Α.Ε. δεν λειτουργεί σωστά (νόμιμα) οφείλει αν θέλει να προασπίσει τα συμφέροντα του ν’ απευθυνθεί σ’ αυτήν.

Στις αρχές Νοέμβρη (3 του μήνα για την ακρίβεια) η Ε.Ε.Α. απέρριψε την καταγγελία του μέλους της Ερασιτεχνικής Β. Αργυρόπουλου με την οποία ζητούσε την έκπτωση του Αλεξίου από τις θέσεις του στα Δ.Σ. των Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. Από τότε ως σήμερα η Ε.Ε.Α. παρ’ ότι έχει βγάλει απόφαση δεν έχει εκδώσει ωστόσο το σκεπτικό της, το οποίο πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι για να είναι σε θέση να την κρίνουν και αν επιθυμούν να την προσβάλλουν.

Θυμάστε πως την προηγούμενη βδομάδα (την Πέμπτη 24 του μήνα για την ακρίβεια) εκδικαζόταν στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του Β. Αργυρόπουλου ο οποίος έχει προσφύγει κατά της Γ.Σ. με την οποία «επικυρώθηκε» το παραχωρητήριο της Ερασιτεχνικής στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.». Ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Αργυρόπουλος αιτείται την ακύρωση της Γ.Σ. είναι ότι ο Αλεξίου κατέχει τη θέση του Προέδρου παρ’ ότι είναι έκπτωτος. Ωστόσο ο λόγος για τον οποίο θεωρεί έκπτωτο τον Αλεξίου δεν είναι ο ίδιος μ’ αυτόν που επικαλέστηκε ενώπιον της Ε.Ε.Α.

Είναι προφανές πως (μεταξύ άλλων) και το σκεπτικό της Ε.Ε.Α. είναι σημαντικό για τους αντίδικους και ενδέχεται να κρίνει την έκβαση της δίκης. Συνεπώς είναι κρίσιμο και για τις δύο πλευρές να έχουν στα χέρια τους το σκεπτικό. Αν και η υπόθεση δεν θα κριθεί μόνο από αυτό, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον δικηγόρο της Α.Ε.Κ. (Ζαχόπουλο) να ζητήσει για δεύτερη φορά αναβολή (οι υπόλοιπες οφείλονταν στην αποχή των δικηγόρων και σε λάθος της γραμματείας των δικαστηρίων) επειδή η Α.Ε.Κ. (όπως επίσης και ο καταγγέλλων Αργυρόπουλος) δεν είχε πάρει ακόμη το σκεπτικό της απόφασης της Ε.Ε.Α. Έτσι και αφού συγκατατέθηκαν οι προσφεύγοντες κατά της Γ.Σ. το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση για τις αρχές Μάρτη 2017.

Για μια ακόμη φορά το νέο γήπεδο «της Α.Ε.Κ. του Μελισσανίδη», ο οποίος με το μέγεθος του (όπως διαφήμιζαν τα «γιουσουφάκια» και ήθελαν να πιστεύουν μερικοί) θα «σάρωνε» όλα τα εμπόδια, έχει «μπλοκαριστεί» από την εξέλιξη δύο δικαστικών υποθέσεων. Η μία εκδικάστηκε ήδη στο ΣτΕ και αναμένεται η απόφαση, ενώ η άλλη -αυτή στο Πρωτοδικείο- θα εκδικαστεί σε α’ βαθμό (αν όλα πάνε καλά) τον επόμενο Μάρτη.

Πιθανότατα όσοι δίνουν βάση στα γραφόμενα των «-ΟΓΛΟΥ» & Σία (όπως τους αναφέρει και το SPORTS TRIUNFO) να παραξενεύονται πως ο «Τίγρης» δεν είναι σε θέση να επισπεύσει τις διαδικασίες και να βγάλει αμέσως δυό κωλο-αποφάσεις για να ξεμπλοκάρει το γήπεδο. Όχι τίποτα άλλο αλλά τόσο καιρό τα «γιουσουφάκια» σας διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας (εσχάτως το διαβάσατε και αλλού).

Στην ουσία η πλευρά της Α.Ε.Κ. κάνει ότι μπορεί για να μην γίνει η συγκεκριμένη δίκη. Γιατί γνωρίζουν καλά ότι αν το δικαστήριο μπεί στην ουσία της δεν υπάρχει περίπτωση να την κερδίσει. Έτσι αναβάλει τη συζήτηση όποτε μπορεί προκειμένου είτε να κουράσει είτε ν' αποκαρδιώσει τους αντίδικους. Για το δεύτερο έχει στο πλάι της την πλειοψηφία των ΑΕΚτζήδικων Μ.Μ.Ε., τα οποία είτε τους λοιδωρούν (ανώνυμα φυσικά), είτε προσπαθούν να τους εκφοβίσουν. Γι' αυτό και δεν βιάζονται να δικάσουν την υπόθεση. 

Οι τακτικοί επισκέπτες αυτής της ιστοσελίδας γνωρίζουν ότι το κύριο ζήτημα (εκτός της χρηματοδότησης) στο οποίο κολλάει το γήπεδο είναι το ιδιοκτησιακό. Γνωρίζουν επίσης ότι οι νομικοί του Υπουργείου Περιβάλλοντος επειδή δεν θέλουν να πάρουν οι ίδιοι (αρνητική) θέση στο ζήτημα αυτό κωλυσιεργούν συνεχώς. Το τελευταίο τους τρύκ είναι να ζητήσουν από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) να γνωμοδοτήσει σχετικά.    

Εμείς εδώ και κάμποσο καιρό έχουμε διακινδυνεύσει(;) μια πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία τώρα που «σφίξαν τα γάλατα» η «επίσημη» Α.Ε.Κ. θ’ αρχίσει να ψάχνει για «φταίχτες», δηλαδή για άλλοθι. Αναλόγως δε των εξελίξεων αλλά και του λόγου που θα οδηγήσει σ’ αδιέξοδο (αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα) μπορεί να δείτε να στοχοποιείται ως «φταίχτης» ακόμη και ο project manager Ανδριόπουλος.

Εμένα πάντως δεν θα μου προκαλέσει εντύπωση αν σε λίγο καιρό και οι δύο αντίδικοι θα θεωρούν υπεύθυνη την Ε.Ε.Α. γιατί αργεί να εκδώσει το σκεπτικό της. Κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να στοιχηματίζουν τόσο για το αν θα εκδοθεί το σκεπτικό όσο και για το ντι θα περιέχει. Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι η Επιτροπή δεν μπορεί να παίξει άλλο κατενάτσιο και πως σε λίγο καιρό θα εκδώσει το σκεπτικό της απόφασης της.

Υ.Γ. Σχετικά με την έγκριση της Αρχιτεκτονικής Μελέτης από το ΚΕ.Σ.Α. θ’ ακολουθήσει ξεχωριστό κείμενο αποκλειστικά για το ζήτημα αυτόόπως άλλωστε τού αξίζει.  

 2 Δεκέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4238 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΦΤΑΙΕΙ Η Ε.Ε.Α. (ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ «ΧΑΡΕΣ»)