Font Size

SCREEN

Cpanel

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ORIGINAL ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ (ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ORIGINAL ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ
(ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ)

Διαβάσαμε όλοι μας σχετικά με την επίσκεψη της ORIGINAL στα Σπάτα. Πρόθεση των οργανωμένων ήταν να «ξυπνήσουν» τους παίκτες της Α.Ε.Κ. προκειμένου να σταματήσει η αγωνιστική κατρακύλα της ομάδας, μιας ομάδας που υποτίθεται ότι είχε πλήρες ρόστερ για να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα. Την προηγούμενη φορά που μέλη της ORIGINAL πήγαν στα Σπάτα μήνα Δεκέμβρη ήταν το 2012 όταν και πηγαίνοντας απροειδοποίητα τα κατέλαβαν για 3 μήνες και 1 εβδομάδα.

Κάθε τέτοιου είδους κίνηση έχει τη σχετική της σημασία. Σχετική και όχι απόλυτη αφού η σημασία της καθορίζεται από τη συγκυρία στην οποία έγινε. Έτσι άλλη σημασία (και επιπτώσεις) είχε η Κατάληψη των Σπάτων και άλλη η «επίσκεψη» στους παίκτες τις προάλλες.

Η διαφορά τους έγκειται στο γεγονός ότι τον Δεκέμβρη του 2012 ιδιοκτήτες της ομάδας ήταν δύο εφοπλιστές που καθένας με τον τρόπο του είχαν αποτραβηχτεί από την Π.Α.Ε., ενώ σήμερα η ιδιοκτησία της ομάδας τυπικά μεν βρίσκεται στα χέρια ενός σωματείου-βιτρίνα το οποίο χρησιμοποιείται για να «κρύψει» τον πραγματικό ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε.

Τότε όλοι θεωρούσαν τους δύο εφοπλιστές υπεύθυνους για την κατάσταση και έτσι μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό λίγοι ήταν αυτοί που επέκριναν την ORIGINAL γι’ αυτή της την ενέργεια. Σήμερα ακόμη λιγότεροι την κατακρίνουν για την «επίσκεψη» της την ώρα της προπόνησης. Αν και σήμερα σαν πραγματικός ιδιοκτήτης (ανα)φέρεται ο Δ. Μελισσανίδης (τον οποίο συνοδεύει η φήμη κάποιου που δεν «σηκώνει» πολλά-πολλά) ωστόσο η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αγωνιστικά η ομάδα (και από την οποία ελπίζει μ’ αφετηρία το ματς με τον Λεβαδειακό ν’ ανακάμψει) έχει κάνει τους περισσότερους ΑΕΚτζήδες παγερά αδιάφορους.

Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τον συνεχώς μειούμενο αριθμό εισιτηρίων ειδικά μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Αν δε συγκρίνουμε τα εισιτήρια του αγώνα με τον Ατρόμητο μ’ εκείνα του αγώνα με τον Πλατανιά (όταν παρά 20 εισιτήρια κόπηκαν 3.000 λιγότερα) έχουμε την απόδειξη ότι ο «κόσμος της Α.Ε.Κ.» έχει πλέον απογοητευτεί και απ’ όσα βλέπει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Όσες δικαιολογίες και αν επιστρατεύσει κανείς (στάση εργασίας Η.Σ.Α.Π., αγώνας της μπασκετικής Α.Ε.Κ. στο Σ.Ε.Φ.) το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι θυμηδία.

Άρα αν θέλουμε να δούμε ποια η σημασία της «επίσκεψης» της ORIGINAL στα Σπάτα πρέπει να την εντάξουμε στη γενικότερη συγκυρία. Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα που θα την εξηγούσαν:

  • Η «επίσκεψη» ήταν εν γνώση του Μελισσανίδη, αφού θεωρείται ότι η σημερινή ORIGINAL δεν θα έκανε τίποτα αν δεν το ενέκρινε ο «Τίγρης».
  • Η «επίσκεψη» δεν ήταν εν γνώση του Μελισσανίδη, καθώς σκοπός της ORIGINALήταν να «ταρακουνίσει» λίγο τους παίκτες όπως ακριβώς τους «ενθαρρύνει» πρίν από ντέρμπι.

Στο πρώτο ενδεχόμενο υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Η μία ότι ο Μελισσανίδης την ενέκρινε χρησιμοποιώντας την ως μια ακόμη (συμπληρωματική) πίεση μετά τα όσα αυτός είπε στους παίκτες. Η δεύτερη ότι ο Μελισσανίδης αν και δεν την ενέκρινε, ωστόσο δεν προσπάθησε να την αποτρέψει καθώς αντιλαμβάνεται ότι αυτή τη στιγμή η επιρροή του στους οργανωμένους έχει μειωθεί σημαντικά καθώς ο κύριος λόγος για τον οποίο (σχεδόν) κανείς τους δεν μιλά είναι το γήπεδο˙ το οποίο έχει από καιρό βαλτώσει. Άλλωστε και η ORIGINAL -για τους δικούς της εσωτερικούς λόγους- πρέπει να δείξει κάποιου είδους αντίδραση αν επιθυμεί να συγκρατήσει για λίγο ακόμα τις αντιδράσεις των club διατηρώντας επιφανειακά την ενότητα της (μ’ εξαίρεση την Πάτρα).

Αν ίσχυε το δεύτερο ενδεχόμενο, τότε θα είχαμε στην ουσία τον παραμερισμό (έστω και για λίγο) του Μελισσανίδη από την ORIGINAL, η οποία θ’ απευθυνόταν κατευθείαν στους παίκτες παραμερίζοντας όλους τους ενδιάμεσους. Βέβαια στην Α.Ε.Κ. την τελευταία 3ετία η κατάσταση είναι κωμικοτραγική. Από τη μια έχουμε την επανεμφάνιση Μελισσανίδη -για λογαριασμό του οποίου παραμέρισαν όλοι οι υπόλοιποι- ο οποίος όμως δεν φαίνεται να έχει καμία οργανική σχέση με τη Π.Α.Ε. (αν και την εκπροσωπεί στις σχέσεις της με τους ποδοσφαιρικούς και όχι μόνο φορείς). Έχουμε μια Διοίκηση η οποία μ’ εξαίρεση τον Δέδε (που «μετατέθηκε» στην Ε.Π.Ο.) είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση (και κατ’ επιλογή) του Μελισσανίδη. Τέλος έχουμε μένα σωματείο-βιτρίνα χωρίς καμία δραστηριότητα (παρά τα όσα θέτει το καταστατικό του ως σκοπούς) το οποίο παίζει χωρίς επιτυχία τον «μεγαλομέτοχο».

Μέχρι τώρα η ORIGINAL έχει παρακάμψει τόσο την Διοίκηση όσο και το σωματείο-μεγαλομέτοχο και απευθύνεται κατευθείαν στον Μελισσανίδη κυρίως για το θέμα του γηπέδου. Συνεπώς αν η «επίσκεψη» έγινε χωρίς να την γνωρίζει (και να την έχει «εγκρίνει») ο Μελισσανίδης δημιουργείται ζήτημα. Ένα ζήτημα το οποίο όπως παγίως κάνει η «Α.Ε.Κ. του Μελισσανίδη» το υποβαθμίζει όσο και όπως μπορεί (κάτι που με βάση τον έλεγχο της πλειοψηφίας των ΑΕΚτζήδικων Μ.Μ.Ε. είναι μάλλον εύκολο) λύνοντας το «εσωτερικά». Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ πιθανό.

Επειδή όμως είναι σημαντική η γνώμη των άλλων για εμάς καλό είναι να δούμε τα πράγματα από την πλευρά του «εξωτερικού» παρατηρητή ο οποίος δεν γνωρίζει και πολλά από το ΑΕΚτζήδικο παρασκήνιο της περιόδου αυτής. Για αυτόν είναι ουσιαστικά άσχετο αν ο Μελισσανίδης γνώριζε ή όχι για την «επίσκεψη». Αυτό που μετρά για τον «εξωτερικό» παρατηρητή μας είναι ότι η ORIGINAL με την ενέργεια της αυτή δείχνει καθαρά ότι δεν υπολογίζει ούτε τη Διοίκηση, ούτε τον μεγαλομέτοχο αλλά ούτε και τον Μελισσανίδη.

Για τους δύο πρώτους είναι μάλλον προφανές το γιατί. Για τον Μελισσανίδη όμως όχι. Εκτός αν σκεφτούμε πως όσα από τα μέλη της ORIGINAL λόγω ηλικίας δεν τον γνώριζαν, τώρα τον έχουν μάθει και έχουν καταλάβει ότι δεν πρόκειται να ρίξει δικό του χρήμα στην ομάδα. Στο κάτω-κάτω όπως έχουμε αποδείξει και με παλαιότερα κείμενα μας ο Μελισσανίδης μέχρι τώρα διαχειρίζεται τις εισπράξεις των διαρκείας (μέρος των οποίων ετσιθελικά διοχετεύει στην «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.» ως «δωρεές») όπως επίσης και τα έσοδα της χρονιάς 2013-2014 όταν η Α.Ε.Κ. έπαιζε στην «Ερασιτεχνική» Γ’ Εθνική.

Συνεπώς η «επίσκεψη» της ORIGINAL στα Σπάτα θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως η μόνη αποδοτική κίνηση, αφού αν ο «Διοικητικός Ηγέτης» δεν δίνει λεφτά για την ομάδα, η Διοίκηση δεν έχει κύρος και ο μεγαλομέτοχος είναι «βιτρίνα» τότε η μόνη λύση είναι να «συνεφέρει» κάποιος τους παίκτες (οι οποίοι νοιώθοντας την πίεση θα παίζουν για να σώσουν το τομάρι τους).

Προφανώς όλα τα παραπάνω έχουν διαφορετικά ποσοστά πιθανότητας να ισχύουν στην πραγματικότητα. Ωστόσο όταν μιλάμε για ποσοστά στην πράξη δεν έχουν και τόση σημασία. Το γεγονός ότι έχεις 1 στις 300 πιθανότητες (0,33%) να πεθάνεις μετά από μια επέμβαση δεν σημαίνει ότι δεν θα σου τύχει επειδή το ποσοστό είναι πολύ μικρό.

Είναι επίσης προφανές ότι από τις παραπάνω ερμηνείες καθένας μας μπορεί να επιλέξει αυτή που του ταιριάζει περισσότερο, όπως διαλέγει ρούχα.

Αυτό όμως που ισχύει σε κάθε περίπτωση είναι πως η εικόνα που δίνει η «ενιαία Α.Ε.Κ.» όχι μόνο δεν της ταιριάζει, αλλά είναι εικόνα παρακμιακού οργανισμού. Όσο και να προσπαθούν κάποιοι να την φτιασιδώσουν εκμεταλλευόμενοι τις όποιες επιτυχίες της ποδοσφαιρικής και της μπασκετικής Α.Ε.Κ., η κατάντια της «Μάνας» είναι τέτοια που τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Επιπλέον όλοι γνωρίζουν τον αποκλειστικό υπεύθυνο αυτής της κατάστασης, ο οποίος εξαγοράζει βδομάδα τη βδομάδα τον χρόνο του στο γενικό κουμάντο της ομάδας μας. Αν δεν δείξει ότι σοβαρεύεται ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της παρούσας ποδοσφαιρικής πραγματικότητας (και όχι αυτής της δεκαετίας του ’90), τότε και για όσο θα είναι στην Α.Ε.Κ. δεν θα υπάρχει ελπίδα να δούμε κάτι καλό παρά μόνο συγκυριακά.

Υ.Γ. Προφανώς η «επίσκεψη» της ORIGINAL στα Σπάτα ως «αντίδραση» δεν μπορεί να θεωρηθεί του τύπου που υπονοούσε το «τελεσίγραφο» που της επιδόθηκε στην Καρδίτσα.

 

12 Δεκέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4970 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ORIGINAL ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ (ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ)