Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Ε. (ΟΤΑΝ «ΒΑΖΕΙ» ΛΕΦΤΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Ε.
(ΟΤΑΝ «ΒΑΖΕΙ» ΛΕΦΤΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ)

Η δημοσίευση χθές (11 Γενάρη 2016) ολόκληρου του 2ου Ισολογισμού της νέας Π.Α.Ε. (βλέπε εδώ) αποκάλυψε ενδιαφέρουσες πτυχές της οικονομικής κατάστασης της. Από τον Ισολογισμό προκύπτει ότι η Α.Ε.Κ. έχει λάβει δάνειο ύψους 2.775.000 Ευρώ. Ένα δάνειο με το οποίο κάλυψε το χρηματοδοτικό κενό (έλλειμμα) που προέκυψε στην περσυνή Χρήση. Από τα 2.775.000 που είναι το συνολικό ποσό του δανείου στην Χρήση 2015-2016 εισπράχθηκαν τα 1.774.800.

Δεδομένου ότι όπως προκύπτει από την Κατάσταση Ταμειακών Ροών υπήρξε τελικά αύξηση κατά 175.730,59 του υπόλοιπου του Ταμείου γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η χρονιά δεν έβγαινε χωρίς τα χρήματα αυτά. Στο σημείο αυτό δημιουργούνται δύο ζητήματα, τα οποία επειδή είναι σημαντικά και για να μην τ’ αδικήσουμε θα τα εξετάσουμε ξεχωριστά.

Το πρώτο (το οποίο και σχολιάζουμε) έχει σχέση με το αν χρηματοδοτεί την Α.Ε.Κ. ο Μελισσανίδης. Το δεύτερο (στο οποίο θα επανέλθουμε προσεχώς και για το οποίο ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει κάνει λόγο ως τώρα) αφορά την ταυτότητα του δανειστή της Π.Α.Ε.

Θυμάστε ότι στις 22 Μάη 2016 αναπαρήχθη δημοσίευμα της LIVE SPORT σχετικά τόσο με την αξία του ρόστερ της Κυπελλούχου Α.Ε.Κ. σε σύγκριση μ’ αυτό του αντιπάλου της Γαύρου όσο και για το «άνοιγμα» στα οικονομικά της Π.Α.Ε. (βλέπε εδώ). Σήμερα και μετά την δημοσίευση του Ισολογισμού γνωρίζουμε ότι τα νούμερα που αναφέρονται είναι λάθος, αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία.

Αυτό που έχει σημασία είναι η αναφορά ότι το «άνοιγμα» θα καλύψει ο Μελισσανίδης (όπως επίσης και η φρούδα όπως αποδείχθηκε τελικά ελπίδα ότι το «άνοιγμα» αναμενόταν να μειωθεί εξαιτίας των εσόδων που θα προέκυπταν από την «Ευρώπη»). Όπως γνωρίζουμε πλέον το «άνοιγμα» χρηματοδοτήθηκε από τον «άτοκο» δανεισμό της Π.Α.Ε. (μιας Α.Ε.) από μια Ε.Π.Ε. που παρέχει πετρελαϊκού τύπου υπηρεσίες.

Έναν δανεισμό, ο οποίος δεν προέρχεται από τον ίδιο τον Μελισσανίδη (ακόμα και αν η δανείστρια εταιρεία σχετίζεται με κάποιο τρόπο μαζί του). Έναν δανεισμό με τον οποίο κατορθώθηκε να πληρωθούν κάποιες υποχρεώσεις (χρέη), αλλά που από λογιστικής άποψης έχει ουδέτερο αποτέλεσμα καθώς δεν μεταβάλλει τις συνολικές υποχρεώσεις (χρέη) της Π.Α.Ε. (Εφ’ όσον το δάνειο αποτελεί υποχρέωση της Π.Α.Ε. είναι προφανές ότι όσο μειώθηκαν τα χρέη κάνοντας χρήση του, αυξήθηκαν ισόποσα εξαιτίας του).

Φυσικά υπάρχουν και άλλες κρίσιμες λεπτομέρειες τις οποίες θα έπρεπε μια «κανονική» εταιρεία να ξεκαθαρίσει, αλλά ως γνωστόν η Α.Ε.Κ. δεν είναι κανονική εταιρεία. Αυτό που πρέπει να μας μείνει σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης του «ανοίγματος» είναι ότι δεν αποτελεί τόσο «κάλυψη» από πλευράς του Μελισσανίδη (στον βαθμό που η OIL ENGINEERING AND CONSULTING LTD σχετίζεται με κάποιον τρόπο μαζί του), αλλά «ταμειακή διευκόλυνση» (αφού είναι δάνειο το οποίο και θ’ αποπληρωθεί και μάλιστα «άτοκο»).

Όχι τίποτα άλλο, αλλά να τα βάζουμε τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις γιατί μόνον έτσι υπηρετούνται τα συμφέροντα της Π.Α.Ε. και της Α.Ε.Κ. γενικότερα. Σε κάθε άλλη περίπτωση απλά κοροϊδευόμαστε, κάτι που στη σημερινή εποχή δεν είναι εύκολο ενώ όποτε κατορθώνεται κρατάει λίγο.

 

Υ.Γ. Όπως μας υπέδειξε τακτικός αναγνώστης μας ενδέχεται το ποσό των 2.730.000 Ευρώ που αντιστοιχεί σε μισθώματα άνω των 5 ετών ν’ αναφέρεται είτε στα γραφεία, είτε στο προπονητικό, είτε και στα δύο και όχι στην χρήση του Ο.Α.Κ.Α. Πιθανόν να είναι και έτσι. Το ζήτημα είναι ότι χωρίς ενημέρωση από την Π.Α.Ε. κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Έτσι κι αλλιώς δεδομένου ότι δεν υπάρχει ζήτηση για το Ο.Α.Κ.Α. η Α.Ε.Κ. το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι ν’ ανανεώνει κάθε χρόνο την σύμβαση μαζί του.

Διαβάστηκε 1896 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Ε. (ΟΤΑΝ «ΒΑΖΕΙ» ΛΕΦΤΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ)