Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΠΟΣΟ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΥΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ; (ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΟΣΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΑΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΠΟΣΟ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΥΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ;
(ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΟΣΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΑΝ)

Είναι μερικές φορές που ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τους αθλητικούς συντάκτες. Ειδικά όταν θέλουν να μας αποδείξουν ότι ο Ιδιοκτήτης/«Διοικητικός Ηγέτης» κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ενισχύσει την ομάδα μ’ ότι καλύτερο υπάρχει, τόσο από πλευράς παικτών όσο και από πλευράς προπονητών. Μετά λοιπόν από κάθε προσθήκη βγάζουν στο προσκήνιο το παρασκήνιο που οδήγησε στην τελική επιλογή.

Μια τελική επιλογή, η οποία τις συντριπτικά περισσότερες φορές είναι διαφορετική από τις πρώτες επιλογές της σχετικής λίστας. Βέβαια οι αθλητικοί συντάκτες δεν το κάνουν μόνο για να ενημερώσουν τους οπαδούς/φιλάθλους της ομάδας που καλύπτουν. Κυρίως το κάνουν (όπως σημείωσα και στην εισαγωγή) για να δείξουν ότι η Ιδιοκτησία/Διοίκηση κάνει ότι μπορεί για το καλό της ομάδας. Στην ουσία προσπαθούν ν’ αποδείξουν στους οπαδούς/φιλάθλους της ομάδας ότι η τελική επιλογή ήταν η καλύτερη δυνατή δεδομένων των συνθηκών.

Έτσι και μετά την επαναπρόσληψη Χιμένεθ για τον πάγκο της Α.Ε.Κ. βγήκε στο προσκήνιο το παρασκήνιο της επιλογής του. Η διαφορά μ’ άλλα τέτοια δημοσιεύματα είναι ότι αυτό δεν προέρχεται από κάποιον «πιστοποιημένο ρεπόρτερ», δηλαδή από κάποιον που η εκάστοτε Ιδιοκτησία/Διοίκηση επιλέγει για να «ενημερώσει» τον «κόσμο της ομάδας» (δηλαδή για να «περάσει την γραμμή» της).

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα (βλέπε εδώ) οι «άνθρωποι της Α.Ε.Κ.» (σε συνεννόηση προφανώς με τον Μελισσανίδη που σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα «είχε πάρει πάνω του το ζήτημα του προπονητή») απευθύνθηκαν πριν καταλήξουν στον Χιμένεθ (τουλάχιστον) στους παρακάτω προπονητές:

 • Χουάντο Ράμος,
 • Μαρθελίνιο,
 • Τζούκιτς,
 • Καπαρός,
 • Αμπέλ Ρεσίνο.

Ακόμα και αν δεν γνωρίζετε κάποιον από τους παραπάνω, μπορείτε να υποθέσετε ότι για να βρίσκεται μαζί με κάποιους πολύ γνωστούς μας θα πρέπει να είναι του ίδιου πάνω-κάτω επιπέδου. Αυτό είναι άλλωστε που ο συντάκτης (αλλά και οι «άνθρωποι της Α.Ε.Κ.» που έκαναν για λογαριασμό του «Τίγρη» τις επαφές) θέλει να καταλάβετε.

Δεδομένου ότι η Α.Ε.Κ. τελικά δεν μπόρεσε ν’ αποκτήσει κανέναν από τους παραπάνω καταλήγοντας τελικά για δεύτερη φορά στον Χιμένεθ συμπεραίνουμε ότι οι διαπραγματεύσεις μ’ όλους τους παραπάνω απέτυχαν. Το ενδιαφέρον είναι να μάθουμε το «γιατί». Σύμφωνα με τον συντάκτη:

«άπαντες ή αρνήθηκαν αβίαστα ή έδειξαν μια επιφυλακτικότητα, που ήταν αποτρεπτική για να συνεχιστούν οι συζητήσεις!»

Το κακό είναι ότι ο συντάκτης μας αφήνει με την απορία τι πραγματικά έγινε σε κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις. Πιθανόν να μην ξέρει ούτε αυτός πολλά περισσότερα. Το χειρότερο για τον οπαδό/φίλαθλο που διψά για ενημέρωση είναι ότι στην περίπτωση της Α.Ε.Κ. έχει να επιλέξει από μια σειρά από αιτίες (τις κυριότερες από τις οποίες ενδεικτικά αναφέρω παρακάτω):

 • Το οικονομικό (η Α.Ε.Κ. δεν κάλυπτε το κασέ του).
 • Το μπάτζετ για μεταγραφές (οι «καλοί» προπονητές θέλουν μεγάλο μπάτζετ, το οποίο στην περίπτωση της Α.Ε.Κ. και με βάση τις ανάγκες της θα ήταν δυσθεώρητο).
 • Δεν θαμπώθηκαν από τις προπονητικές εγκαταστάσεις (αυτά που στην Ελλάδα θωρούνται τοπ επιπέδου και αιχμής στις σοβαρές ομάδες του εξωτερικού είναι δεδομένα).
 • Δεν πείστηκαν από το «όραμα» για την ομάδα του Μελισσανίδη.
 • Τους απέτρεψε η παρούσα κατάσταση της ομάδας (την οποία θ’ αναλάμβαναν στην μέση της σεζόν).
 • Δεν έχουν σ’ εκτίμηση την Α.Ε.Κ. (της οποίας η ευρωπαϊκή φήμη έχει πέσει στο ναδίρ εξ’ αιτίας της πολύχρονής αποχής της από την Ευρώπη).

Οι πέντε πρώτοι από τις έξι παραπάνω αιτίες έχουν την δική τους βαρύτητα ειδικά όταν μιλάμε για την επιλογή ενός επαγγελματία (είτε παίκτη, είτε προπονητή). Η τελευταία όμως αιτία είναι «μαχαιριά στην καρδιά» για κάθε οπαδό/φίλαθλο της ομάδας.

Στον βαθμό που ισχύει αποδεικνύει πόσο κακό έκανε τόσο η απόφαση των μεγαλομετόχων της πρώην Π.Α.Ε. να παρατήσουν στην τύχη της την ομάδα, όσο και η απαίτηση του Μελισσανίδη να την «φουντάρει» στην Γ’ Εθνική για να «καθαρίσει» από τα χρέη.

Η έκτη αιτία αποτελεί το μέτρο όχι μόνο της επιχειρηματικής αποτυχίας, αλλά και της καταστροφής ενός «εμπορικού σήματος» (brand name που λένε και οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ELITE). Αλήθεια πως και στην Ρεάλ και την Μπάρτσα με τόσο μεγάλα χρέη δεν έχουν ανακαλύψει το κόλπο της χρεοκοπίας για να «καθαρίσουν» απ’ αυτά; Και μη τολμήσει κανείς να πεί ότι αυτές είναι οι μεγαλύτερες ομάδες της Ισπανίας και γι’ αυτό δεν τις «φουντάρουν» στην δική τους Γ’ Εθνική. Γιατί αν ισχύει αυτό το επιχείρημα για τις δυό τους, το ίδιο ισχύει κατ’ αναλογία και για την Α.Ε.Κ. και την Χώρα μας. Οι οπαδοί/φίλαθλοι τους αν δεν γνωρίζουν, τουλάχιστον διαισθάνονται την ζημιά που θα προκαλούσε στο γόητρο των ομάδων τους μια τέτοια απόφαση.

Θυμόμαστε όλοι μας ότι έναν χρόνο πριν ρίξουν την Α.Ε.Κ. στον ποδοσφαιρικό Καιάδα την ίδια απόφαση πήραν οι διοικούντες την Ρέιντζερς στη Σκωτία. Αλήθεια που βρίσκεται σήμερα η Ρέιντζερς; Για να μη μιλήσουμε για την ευρωπαϊκή της ανυπαρξία (καθώς εξ’ αιτίας της παραμονής της στις χαμηλότερες κατηγορίες της Σκωτίας κάτι τέτοιο θα ήταν απρέπεια) ας δούμε που βρίσκεται στο Πρωτάθλημα της. Στο Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής στην Σκωτία επί συνόλου 12 ομάδων είναι μεν δεύτερη αλλά με 22 βαθμούς διαφορά μετά από 21 αγώνες. Κινδινεύει μάλιστα να πέσει τρίτη αν η Αμπερντίν κερδίσει τη Μάδεργουελ σε εξ’ αναβολής παιχνίδι (βλέπε εδώ). Τουλάχιστον η ομάδα που έφτιαξε ο Μελισσανίδης και το επιτελείο του μπορεί να είναι έκτη, αλλά έχει μόνο 17 βαθμούς διαφορά από την κορυφή μετά από 17 αγώνες.

Ο μόνος λόγος για τον παραλληλισμό ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν για ν’ αποδείξουμε (λες και δεν είναι προφανές) ή μάλλον να υπενθυμίσουμε ότι όσοι ισχυρίζονταν πως η ΑΕΚάρα μας απαλλαγμένη (ξαλαφρωμένη) από τα χρέη θα πρωταγωνιστούσε ευκολότερα και γρηγορότερα (απ’ ότι αν ήταν καθηλωμένη από το βάρος των χρεών) είτε είναι άσχετοι, είτε ψεύτες. Σε κάθε περίπτωση έχουν πλέον διαψευστεί από την πραγματικότητα. Και ενώ έχουν διαψευστεί επιμένουν να θέλουν να καθορίζουν τις εξελίξεις και την καθημερινότητα της ομάδας μας σαν να είναι παντογνώστες. Ο μόνος λόγος για τον οποίο συνεχίζουν να το κάνουν είναι γιατί τους αφήνεις εσύ αδερφέ ΑΕΚτζή ν’ αλωνίζουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Καθώς κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Εσύ αναγνώστη (και αδερφέ ΑΕΚτζή) πρέπει απλά να επιλέξεις ποια από τις δύο είναι η σωστή (με βάση την εξέλιξη της Ιστορίας) και όχι ποια είναι πιο βολική για σένα.  

Πάλι καλά να λές που ο Αλιατάς και οι «πουθενάδες» δεν έχουν δίκιο, γιατί αν είχαν…

Απορία: Αλήθεια ο Χιμένεθ έχει λαμβάνειν από την πρώην Π.Α.Ε. ή έχει εξοφληθεί; Και αν έχει λαμβάνειν πόσα είναι αυτά τα λεφτά και πως η απαίτηση του αυτή καθόρισε το τρέχον συμβόλαιο του με τη «ΝΕΑ» Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

Καλό θα ήταν αν παίρναμε κάποιες απαντήσεις, αλλά δεν το βλέπουμε. Αργά ή γρήγορα, όμως, η απάντηση θα προκύψει από τα ίδια τα γεγονότα.

 

26 Γενάρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 2976 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΠΟΣΟ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΥΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ; (ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΟΣΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΑΝ)