Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ Α.Ε.Κ. ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ «ΕΙΔΙΚΟΥ» (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ Α.Ε.Κ. ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ «ΕΙΔΙΚΟΥ»
(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ)

Την τελευταία εβδομάδα η μπασκετική Α.Ε.Κ. έχει την τιμητική της. Προχθές (Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2017) στον εκτός έδρας αγώνα με το Ρέθυμνο γνώρισε την 4η ήττα της στο Πρωτάθλημα της Α1. Μετά το παιχνίδι (όπως συνηθίζεται) κάποιοι από τους οπαδούς της ξεσπάθωσαν με μηνύματα σε ραδιοφωνικές εκπομπές εις βάρος του προπονητή (για την ώρα) Γιούρι Ζντοβτς. Προφανώς και τα μηνύματα είναι μια μορφή εκτόνωσης και μάλιστα πιο ασφαλής τόσο γι’ αυτόν που τα στέλνει όσο και γι’ αυτόν που έχουν στόχο.

Ωστόσο η ήττα στο Ρέθυμνο ήταν προδιαγεγραμμένη. Όχι τόσο επειδή με δυσκολία η ομάδα είχε κερδίσει τους τελευταίους αγώνες, αλλά επειδή τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχουν γίνει διοικητικά εγκλήματα σε βάρος της. Πριν το παιχνίδι στο Ρέθυμνο ο Θανάσης Ασπρούλιας τα περιγράφει σ’ ένα κατατοπιστικότατο κείμενο του (βλέπε εδώ).

Αυτό που συμπεραίνει κάποιος μετά την ανάγνωση του κειμένου είναι ότι ο Ασπρούλιας αποθεώνει τον Αγγελόπουλο, τον οποίο και προσπαθεί να βγάλει από το «κάδρο των ευθυνών». Μπορεί να μην κατονομάζει κάποιον ως υπεύθυνο, αλλά είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι περιγράφει κάποιον ο οποίος είναι διοικητικά σε θέση να «λύνει και να δένει». Αν όμως τα πράγματα έχουν έτσι, τότε αυτό σημαίνει ότι και ο Αγγελόπουλος έχει ευθύνη (και μάλιστα μεγάλη) εφόσον ανέχεται την συνέχιση αυτής της κατάστασης.

Όπως έχουμε σημειώσει και σε παλαιότερα κείμενα μας φαίνεται να υπάρχει ένα ιδιότυπο «γαϊτανάκι» μέσω του οποίου οι συμμετέχοντες σ’ αυτό προσπαθούν να φορτώσουν τις ευθύνες τους. Στο κέντρο βρίσκονται οι Αγγελόπουλος (Ιδιοκτήτης και Πρόεδρος; του Δ.Σ.) και ο Αλεξίου (Διοικών). Περιμετρικά βρίσκεται ο εκάστοτε προπονητής είτε είναι αυτός που ανέβασε την ομάδα στην Α1 είτε ο εκάστοτε διάδοχος του (τα ονόματα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία). Απ’ ότι φαίνεται ο Αγγελόπουλος θέλει να μένει όσο πιο πολύ γίνεται εκτός του κάδρου ευθυνών (εγώ απλώς πληρώνω), αφήνοντας να φορτώνεται τις ευθύνες ο Αλεξίου. Ο Αλεξίου ο οποίος με τη σειρά του χρησιμοποιεί τον εκάστοτε προπονητή για ασπίδα. Στο κάτω-κάτω για να είναι δυνατά όλα αυτά τα «διοικητικά εγκλήματα» ο εγκληματίας πρέπει να έχει πρόσβαση στο «διοικητικό επίκεντρο» (να είναι στα μέσα και τα έξω).

Πάντως για να είμαστε δίκαιοι (ακόμα και όταν οι άλλοι δεν είναι μαζί μας) πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχει και άλλη αιτία για όσα παρατηρεί και καταγράφει ο Θανάσης Ασπρούλιας. Η αιτία είναι η έλλειψη (πολλών) χρημάτων. Θα έχετε παρατηρήσει ότι ειδικά στο μπάσκετ (και λιγότερο στο βόλλεϋ) οι ομάδες ενισχύονται αποφασιστικά (εν’ όψη των πλέι οφ) με ελεύθερους (αλλά με υψηλό κασέ) παίκτες μετά το τέλος του Α’ Γύρου. Έτσι είχε συμβεί και την πρώτη χρονιά που η γυναικεία ομάδα βόλλεϋ της Α.Ε.Κ. διεκδίκησε το Πρωτάθλημα, το οποίο και έχασε τελικά από τον Π.Α.Ο. Έναν Π.Α.Ο. ο οποίος ενισχύθηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Είναι προφανές πως πίσω από τέτοιες ενέργειες βρίσκεται η έλλειψη χρημάτων, η οποία τελικά υποβάλλει την λογική:

«Αφού δεν έχουμε πολλά λεφτά γιατί να πληρώνουμε καλούς και ακριβούς παίκτες για όλη την χρονιά και όχι για κανα-δυό μήνες μόνο;».

Και μετά εσύ αγαπητέ μου οπαδέ περιμένεις να φτιάξεις δυνατή ομάδα που να πρωταγωνιστεί και να παίρνει τις κούπες «κατά ριπάς». Αυτό ΜΟΝΟ στα όνειρα μπορεί να συμβεί όσο κάποιοι δεν σοβαρεύονται.

 

17 Φλεβάρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4112 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ Α.Ε.Κ. ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ «ΕΙΔΙΚΟΥ» (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ)