Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΒΟΛΛΕΪ & ΧΑΝΤΜΠΟΛ (ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥΣ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΒΟΛΛΕΪ & ΧΑΝΤΜΠΟΛ
(ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥΣ;)

Την 31η Μάη έληξε η προθεσμία που είχε θέσει η Ομοσπονδία Βόλλεϊ προκειμένου οι ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή στα Πρωταθλήματα της. Όπως προκύπτει από τις προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων η Ομοσπονδία σκεφτόταν να στήσει σε Άνδρες και Γυναίκες μια κατηγορία-προθάλαμο της Α1 (VOLLEY LEAGUE) η οποία και θα ονομαζόταν PRE LEAGUE (βλέπε εδώ). Προκειμένου να στηθεί η νέα αυτή κατηγορία έπρεπε να δηλώσουν συμμετοχή 12 ομάδες. Στην περίπτωση που δεν συμπληρωνόταν ο απαραίτητος αριθμός τα Πρωταθλήματα θα γίνονταν χωρίς αλλαγές όπως μέχρι τώρα. Η πρόθεση της Ομοσπονδίας να δημιουργήσει την PRE LEAGUE σε Άνδρες και Γυναίκες δεν είναι μόνο η ονομαστική αναβάθμιση των Πρωταθλημάτων.

Πρόθεση της είναι να δημιουργηθεί μια δεξαμενή ομάδων που θα εναλλάσσονται στις κορυφαίες κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών και οι οποίες θα πληρούν ένα ελάχιστο κριτηρίων. Αν και ΔΕΝ προκύπτει από το κείμενο της προκήρυξης, ωστόσο, σύντομα η Α1 (VOLLEY LEAGUE) σε Άνδρες και Γυναίκες θα μεταβληθεί σε «Επαγγελματική», δηλαδή προκειμένου να συμμετάσχει ένας σύλλογος θα πρέπει να δημιουργήσει μια Π.Α.Ε. (Πετοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία) ή οτιδήποτε ανάλογο της με πιο εύηχη ονομασία.

Πόσοι όμως από εμάς είχαν πάρει πρέφα αυτές τις εξελίξεις που αφορούν δύο από τα πλέον ιστορικά και πάλαι ποτέ πρωταγωνιστικά τμήματα της «Μάνας Α.Ε.Κ.»; Το «πόσοι» δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια. Ωστόσο καλύτερα ενημερωμένοι θα ήταν αυτοί που παρακολουθούν το ρεπορτάζ του Βόλλεϊ της Γιολάντας Ζύκα στο www.envsi.gr, με το www.aek-live.gr και το AEK24hours ν’ ακολουθούν (απ’ όσες ΑΕΚτζήδικες ιστοσελίδες μπορέσαμε να ψάξουμε. Αν υπάρχουν κι’ άλλες που παραλείψαμε ζητάμε «συγγνώμη»).

Παρακολουθώντας το ρεπορτάζ της Γιολάντας μαθαίνουμε ότι η PRE LEAGUE μόνο στις Γυναίκες συγκέντρωσε τις απαιτούμενες συμμετοχές, ενώ στους Άνδρες παρέμεινε στις καλένδες. Ωστόσο, το ζήτημα ΔΕΝ είναι μόνο σε ποια κατηγορία αγωνίζεται η Α.Ε.Κ. Το ζήτημα είναι πόσο δυνατή εμφανίζεται, αφού μια ομάδα με τ’ όνομα και την Ιστορία της πρέπει να πηγαίνει παντού και πάντα για το Πρωτάθλημα. Συνεπώς το ζήτημα (όπως και κάθε χρονιά άλλωστε) είναι πόσα λεφτά Α.Ε.Κ. Όσο για τις γενικότερες αλλαγές μένει να δούμε πόσο γρήγορα αυτές θα «λάβουν σάρκα και οστά». Πάντως ειδικά γι’ αυτό στην Ερασιτεχνική σίγουρα ΔΕΝ βιάζονται, μιας και μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε πως θα έπρεπε να πληρωθούν ΟΛΑ τα παλαιά χρέη (ή να τα κληρονομήσει η νέα Α.Α.Ε.). Δεδομένου ότι ΔΕΝ φαίνεται να υπάρχουν άλλοι πρόθυμοι σαν τον Αγγελόπουλο πάμε στοίχημα ότι η «Διοίκηση» θα έριχνε τις ομάδες σε κατώτερες ακόμη κατηγορίες όπου δεν χρειάζεται να είναι «Επαγγελματικές».

Ωστόσο, ΔΕΝ υπάρχει μόνο το Βόλλεϊ στην Ερασιτεχνική. Εξαιρώντας το Ποδόσφαιρο Σάλας το μόνο άλλο τμήμα που παραμένει στην Α1 είναι το Ανδρικό Χάντμπολ. Ένα τμήμα με μικρή, αλλά ένδοξη Ιστορία. Ένα τμήμα το οποίο (όπως και αυτά του Βόλλεϋ όταν αγωνίζονται στην Α1) θ’ αντιμετωπίζει από την νέα περίοδο την ομάδα του Γαύρου.

Την οποία ο Γαύρος εξαγόρασε (όπως και ο Κουρέπης κάποτε το Χάντμπολ) από τον φετινό Πρωταθλητή ΞΥΝΗ. Φυσικά όπως και στην δική μας περίπτωση ο Γαύρος τυπικά «επαναδραστηριοποίησε» το αντίστοιχο τμήμα του και το συγχώνευσε με αυτό των Σχολών ΞΥΝΗ. Προφανώς αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός στο Πρωτάθλημα αν και Δεν θα γίνει σκληρότερος (αφού ΔΕΝ προστέθηκε άλλη μια δυνατή ομάδα) θα γίνει εντονότερος τουλάχιστον σ’ επίπεδο εντυπώσεων.

Δεδομένου ότι και στο Χάντμπολ θα υπάρχει κόντρα με τον Γαύρο ΔΕΝ μπορεί η ομάδα μας να εμφανίζεται κατώτερη του. Ωστόσο και του χρόνου ΔΕΝ φαίνεται ν’ αλλάζει κάτι. ΔΕΝ αναμένεται ν’ ασχοληθεί κάποιο «βαρύ πορτοφόλι» με το τμήμα, ούτε να το αναλάβει κάποια εταιρεία. Και του χρόνου ο «βασικός στόχος» ΔΕΝ θα πρέπει να είναι άλλος από την τετράδα. Όμως «τετράδα» σημαίνει από την 1η ως την 4η θέση. Με τα δεδομένα της κατηγορίας οι ομάδες που παλεύουν για την τελική τετράδα από την οποία αναδεικνύεται ο Πρωταθλητής είναι:

Γαύρος, Δούκας, Α.Ε.Κ., Διομήδης Άργους, Π.Α.Ο.Κ., ενώ κατά περίπτωση εκτός από αυτούς τους 5 την είσοδο τους στην τετράδα θα μπορούσαν να διεκδικήσουν οι Φίλιππος Βέροιας και Πανελλήνιος. Που σημαίνει πως καθώς ο Γαύρος θα είναι οπωσδήποτε στην τετράδα, αντίστοιχα και η ομάδα μας θα πρέπει όχι μόνο να έχει καπαρωμένη μια θέση∙ αλλά και να μπορεί να τον συναγωνιστεί. Θα μπορέσει; Εκτός από το εγχώριο Πρωτάθλημα σε σχέση με το γόητρο του κάθε συλλόγου πολλά θα κριθούν από την Ευρωπαϊκή πορεία της κάθε ομάδας, ειδικά αν και όταν θ’ αγωνίζονται και οι δυό στην Ευρώπη.      

Εφ’ όσον μιλάμε (ακόμα) τόσο για το Βόλλεϊ όσο και για το Χάντμπολ για «ερασιτεχνικά» τμήματα, η πορεία τους αλλά και η ευθύνη για την λειτουργία τους αντανακλούν ΜΟΝΟΝ στην Διοίκηση του σωματείου (της οποίας άλλωστε όργανα είναι και οι αντίστοιχοι Έφοροι). Μένει να δούμε τι είδους ομάδες θα φτιάξει και στα τρία τμήματα η παρούσα παράνομη Διοίκηση. εξυπακούεται πως επειδή μιλάμε για την Α.Ε.Κ. οι στόχοι για τα τμήματα του Ανδρικού και Γυναικείου Βόλλεϊ θα πρέπει να είναι η άνοδος, ενώ για το Χάντμπολ τίποτα λιγότερο από το Πρωτάθλημα.

Υ.Γ. Καλό θα ήταν εκτός από τα ρεπορτάζ της Γιολάντας και των υπολοίπων σχετικά με τα τμήματα της Ερασιτεχνικής να υπήρχε και μια επίσημη ενημέρωση από την «Διοίκηση» της. Ας πούμε καμία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της. Αλλιώς γιατί να υπάρχει;

 

23 Ιούνη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 2223 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΒΟΛΛΕΪ & ΧΑΝΤΜΠΟΛ (ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥΣ;)