Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018 (Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΥΠΕΡ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018
(Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΥΠΕΡ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ)

Την προηγούμενη Πέμπτη 29 Ιούνη παρουσίασε η Π.Α.Ε. τα εισιτήρια διαρκείας για την περίοδο 2017-2018 (βλέπε εδώ). Για τα ίδια τα διαρκείας και τις τιμές τους δεν υπάρχει κάτι νέο σε σχέση με πέρισυ να ειπωθεί (βλέπε εδώ). Και φέτος η λογική είναι η ίδια. Μπορεί να υπάρχει μια οριακή μείωση της τιμής∙ μια μείωση που, όμως, ΔΕΝ είναι αντίστοιχη των μέχρι σήμερα γνωστών μας δεδομένων. Εκτός όμως από αυτό το ζήτημα -στο οποίο θα επιστρέψουμε σε λίγο- είχαμε την είδηση ότι η κόρη του Γιάννη Ξενάκη θα δουλεύει πλέον στο Τμήμα Εισιτηρίων της Π.Α.Ε. Τέλος είχαμε και την μονιμοποίηση της «Κάρτας Φίλου Α.Ε.Κ.» της οποίας τα έσοδα πηγαίνουν κατευθείαν στην «Διοίκηση» της ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ.

Για να γίνει κατανοητό το ζήτημα της τιμής ας πάρουμε παράδειγμα τις τιμές της περσυνής χρονιάς στην Θύρα 3. Πέρισυ ήταν στα 250 (225 για τους πελάτες 3ετίας) και φέτος στα 230, ενώ για τους πελάτες 3ετίας είναι στα 210 Ευρώ.

Πέρισυ η ομάδα έπαιξε 23 παιχνίδια (18 για το Πρωτάθλημα + 4 για το Κύπελλο + 1 για την Ευρώπη), άρα το κόστος ανά παιχνίδι ήταν στα 10,87 Ευρώ και 9,78 Ευρώ για τους πελάτες 3ετίας.

Αν φέτος παίξει τα ίδια παιχνίδια το κόστος θα είναι στα 10 Ευρώ και 9,13 Ευρώ για τους πελάτες 3ετίας. Φέτος όμως θα παίξει και 3 παιχνίδια ως τιμωρημένη. Άρα κανονικά η τιμή του εισιτηρίου θα έπρεπε να είναι στα 200 Ευρώ και κατ’ αναλογία στα 182,60 Ευρώ τα εισιτήρια 3ετίας. Βέβαια κάποιος θα μπορούσε ν’ αντιτάξει ότι αν η ομάδα μπεί σε Ευρωπαϊκό όμιλο τότε ο κάτοχος του διαρκείας ΔΕΝ θα βγεί χαμένος.

Αφήνοντας, όμως, τις τιμές των διαρκείας ας σχολιάσουμε την κίνηση της Π.Α.Ε. να επιβάλλει την αγορά της «Κάρτας Φίλου Α.Ε.Κ.» σ’ όλους όσους θα ήθελαν ν’ αγοράσουν εισιτήριο είτε απλό είτε διαρκείας. Η πλήρης αντιγραφή μιας από χρόνια καθιερωμένης πρακτικής των Γαύρων ανεξάρτητα από την άποψη που έχει καθένας μας γι’ αυτή θα είναι και ένα πρώτης τάξεως πείραμα. Με δεδομένο ότι θα μας ενημερώσουν στο τέλος της περιόδου για τα έσοδα από την διάθεση της θα είμαστε σε θέση με μια απλή διαίρεση να δούμε πόσοι διαφορετικοί άνθρωποι αγόρασαν έστω και για μια φορά εισιτήριο. Για παράδειγμα θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν κάποιος που διέθετε πέρισυ 20 Ευρώ για ν’ αγοράσει εισιτήριο σε ντέρμπι, θα δώσει φέτος συνολικά 30 Ευρώ για την ίδια δουλειά.

Αν η υποχρεωτική διάθεση της «Κάρτας» περιοριζόταν στους κατόχους διαρκείας τότε η ψευτο-Διοίκηση Αλεξίου θα μπορούσε να ελπίζει το πολύ σε 100.000 Ευρώ, αφού στη συγκεκριμένη συγκυρία με τίποτα ΔΕΝ πρόκειται να διατεθούν 10.000 διαρκείας (ακόμη και αν έδιναν αντίγραφο της Οικοδομικής Άδειας σε κάθε κάτοχο). Η καλύτερη και πιο δίκαιη λύση θα ήταν η τιμή της «Κάρτας» να έχει διαφορετική τιμή σε κάθε θύρα ανάλογη με την τιμή του εισιτηρίου (π.χ. 5%). Έτσι όσοι αγοράζουν τ’ ακριβά εισιτήρια θα είχαν την ευχαρίστηση ότι συνεισφέρουν περισσότερο στην διατήρηση της αρεστής στον Μελισσανίδη ψευτο-Διοίκησης Αλεξίου. Τώρα για το αν θα έπρεπε να την πληρώνουν και τα μέλη της ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ αυτό είναι κάτι που αφορά αυτά και την ψευτο-Διοίκηση τους.

Τέλος πρέπει ν’ αναφερθούμε σε μια κατ’ αρχάς αξιέπαινη και συγκινητική κίνηση της Π.Α.Ε. να προσλάβει στο Τμήμα Εισιτηρίων την κόρη του Γιάννη Ξενάκη (βλέπε εδώ). Από την ανακοίνωση του Δημάτου (και όχι της Α.Ε.Κ.) ΔΕΝ προκύπτει ότι η Ζέφη Ξενάκη θα είναι ΜΟΝΙΜΗ στο Τμήμα Εισιτηρίων. Μάλλον ως «εποχική» (δηλαδή, για την περίοδο διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας) την πήραν, όπως φαίνεται να υποδηλώνει η διατύπωση του Δημάτου. Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρόκειται για καλοκαιριάτικο χαρτζιλίκι (ελπίζουμε να πρόλαβε να κάνει κανένα μπάνιο) και για μια φτηνή κίνηση (αν κρίνουμε από την φήμη του μακαρίτη πατέρα της) πρόκλησης συναισθήματος και πρόσκαιρου εντυπωσιασμού της Π.Α.Ε. Ειλικρινά για την συγκεκριμένη περίπτωση ΔΕΝ θα μας πείραζε να είχαμε άδικο και η Ζέφη να έχει προσληφθεί από την αρχή ως ΜΟΝΙΜΗ (οπότε και θα οφείλαμε στην Π.Α.Ε. μια «συγγνώμη»).

Αυτά λοιπόν για τα διαρκείας της νέας περιόδου. Πάντως μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας ΔΕΝ έχουμε διαβάσει για τον αριθμό των ανανεώσεων, οι οποίες την πρώτη μέρα ήταν 630 (καλύτερα από πέρισυ). Πάντως στις 20 Ιούλη που ανάρτηση τοποθετεί την Οικοδομική Άδεια ξεκινά η δεύτερη περίοδος πώλησης των διαρκείας.

 

Υ.Γ. Μεγαλύτερη μαλακία από το πομπώδες και κομπλεξικό «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΤΕΙ. Φαίνεται ότι κάτι στην Ιστορία του συλλόγου δεν σας αρέσει. Μιας και διαθέτετε αρκετούς παραμυθάδες (διαφορετικού βέβαια κύρους) μπορείτε να προσπαθήσετε να δώσετε την ερμηνεία που θέλετε για κάποιες όψεις της Ιστορίας της Α.Ε.Κ. ΔΕΝ μπορείτε όμως να την ξαναγράψετε. Αν δεν μας πιστεύετε ρωτήστε και την «Λέσχη Πολιτισμού και Ιστορίας της Α.Ε.Κ.» να σας πουν τα ίδια.

 

 04 Ιούλη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 2848 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018 (Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΥΠΕΡ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ)