Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΓΑΥΡΟΣ ΟΠΩΣ ΑΡΗΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ
(ΓΑΥΡΟΣ ΟΠΩΣ ΑΡΗΣ)

Έτσι όπως χτίστηκε η φετινή μπασκετική Α.Ε.Κ. πάλι καλά που κέρδισε στο Ο.Α.Κ.Α. τον προβληματικό Άρη, ο οποίος πιθανότατα να είχε διαλυθεί αν στον πάγκο του δεν βρισκόταν ο Γιαννάκης. Έτσι, πλέον, η ομάδα βρίσκεται στην 4η θέση με 9 νίκες σε 15 παιχνίδια. Μένει να δούμε αν οι τελευταίες μεταγραφές θα ενισχύσουν την ομάδα δίνοντας της ελπίδες για επικράτηση στον Τελικό του Κυπέλλου. Από κει και πέρα είχαμε την είδηση για επιβολή τιμωρίας από την FIBA εξαιτίας οφειλών σε παίκτες. Ακόμη και αν οι οφειλές έχουν τακτοποιηθεί, σημασία έχει πως και σ’ αυτές (όπως και σε προηγούμενες) τις περιπτώσεις η εξόφληση ήρθε αφού οι παίκτες προσέφυγαν στην FIBA.

Εκτός, όμως, από το μπασκετικό ντέρμπι με τον Άρη είχαμε και το ποδοσφαιρικό στο μεγάλο «τηγάνι». Χρονικά πριν από το παιχνίδι στο «τηγάνι» είδαμε ένα ακόμη κακοπαιγμένο επεισόδιο της φαρσοκωμωδίας (όπως εξελίσσεται) «Ο Π.Α.Ο.Κ. του Ιβάν επιτέλους Πρωταθλητής». Δεν πρόκειται περί του τρόπου που τον αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι. Ούτε καν επειδή ο προπονητής του αντίπαλου πηγαίνει στο «Μακεδονία Παλλάς» παραμονές του αγώνα. Είναι που οι διαιτητές νοιώθουν υποχρεωμένοι να «δώσουν τα διαπιστευτήρια τους» στον Ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε. που τόσα έχει εισφέρει στην υπόθεση της «Κάθαρσης».

Αυτό, ωστόσο, δεν θα σήμαινε πολλά αν κάποιοι στην Α.Ε.Κ. είχαν -τουλάχιστον φέτος- κάνει σωστά την δουλειά τους. Γιατί ακόμη και αν για τον Πας Γιάννινα το χθεσινό παιχνίδι ήταν «φιλικό», αν ην Α.Ε.Κ. είχε τους παίκτες που έπρεπε θα είχε περάσει νικηφόρα από τους Ζωσιμάδες. Δεν θα βρισκόταν έτσι μόνο απ’ αυτό το παιχνίδι 2β. πίσω από τον Π.Α.Ο.Κ. (όπως το ίδιο ισχύει και για την Ξάνθη). Γιατί όποιος θέλει το Πρωτάθλημα πρέπει να περάσει νικηφόρα από Ζωσιμάδες και Ξάνθη. Ακόμη και αν κάποιος είχε αμφιβολίες μέχρι χθές, θα πρέπει πλέον να κατάλαβε πως το Πρωτάθλημα είναι (εξ)αγορασμένο. Κρίμα που ο Ιβάν δεν μπορεί να κάνει το ίδιο και με τις εκλογές να βγάλει αυτοδύναμο τον Αλέξη (Αλέξανδρο για τους Έλληνες).

Η νίκη (ειδικά με τον τρόπο που ήρθε) έσωσε την παρτίδα για την φετινή Α.Ε.Κ. Μια Α.Ε.Κ. η οποία συνεχίζει να πορεύεται με τα κενά και τις αδυναμίες της σ’ ένα προαγορασμένο Πρωτάθλημα, που για να χωνευτεί απαιτούνται πολλές «Σουρωτές». Από δω και πέρα ο μόνος στόχος στο Πρωτάθλημα είναι η νίκη μέσα στην Τούμπα με τέτοιον τόπο ώστε να γκρεμίσει το προπαγανδιστικό παραμύθι των ΠΑΟΚτζήδων.

Την Τετάρτη κρίνεται η αξιοπιστία της ομάδας μας, η οποία πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε τον Γαύρο και να περάσει στην επόμενη φάση διαψεύδοντας τις φήμες που κυκλοφορούν (ότι, δηλαδή, το κύπελλο θα καταλήξει στο Λιμάνι). Στις 15 η ομάδα θα κληθεί να κάνει το πρώτο βήμα προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση του EUROPA. Μια πρόκριση η οποία θα μειώσει ακόμη περισσότερο τα ελλείμματα της περσυνής χρονιάς τα οποία θα επιβεβαιώσει η δημοσίευση (όπου να’ ναι) του Ισολογισμού Χρήσης Ιούλη 2016 - Ιούνη 2017.

Μακάρι η ομάδα να επιτύχει και στους δύο αυτούς στόχους προκειμένου αφ’ ενός να μείνει «ζεστή» όσο γίνεται περισσότερο και στις δύο τρείς διοργανώσεις και αφ’ ετέρου να κρατήσει και εμάς «ζεστούς».

 

05 Φλεβάρη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 545 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΓΑΥΡΟΣ ΟΠΩΣ ΑΡΗΣ)