Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΕΣΕΩΝ (ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ «ΓΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΕΣΕΩΝ
(ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ «ΓΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ»)

Την προηγούμενη Τρίτη σας μεταφέραμε το ρεπορτάζ σχετικά με το παρασκήνιο της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων όπως αυτό προέκυπτε από διαρροή της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (βλέπε εδώ). Το ότι τα πράγματα είχαν όντως έτσι αποδεικνύεται και από το πανό που σηκώθηκε χθες στο πάνω διάζωμα και με το οποίο προειδοποιούνταν οι Σκουτέρης και Ανδριόπουλος να προσέχουν γιατί τα ξέρουμε όλα (βλέπε εδώ). Ωστόσο, η απόφαση δεν επιβεβαίωσε τις διαρροές. Αυτό συνέβη τόσο γιατί η ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης θα εξερέθιζε την UEFA, όσο και επειδή η αποστολή των 20 «περίεργων» στον αγώνα Κυπέλλου με την Λάρισα αποδείχτηκε μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της▪ οι οποίοι νόμιζαν ότι θα πιάσουν την Π.Α.Ε. στον ύπνο.

Είναι προφανές ότι ειδικά αυτό το τελευταίο έγειρε οριστικά την πλάστιγγα και οδήγησε την Επιτροπή Εφέσεων να δικάσει επί της ουσίας και όχι με βάση τον τύπο. Γιατί η ουσία στην προκειμένη περίπτωση ήταν η τσαμπουκαλίδικη και σκόπιμα επιδεικτική είσοδος του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος επέλεξε να μας μοστράρει το περίστροφο του. Δεν ήθελε μόνο ν’ ασκήσει ψυχολογική βία σε διαιτητές και αντιπάλους▪ ήθελε πολύ περισσότερο να επιδειχτεί στους οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ. και συμπεριφερόμενος έτσι να τους δείξει «ποιος έχει το πάνω χέρι» στην μεταξύ τους σχέση.

Οι αποφάσεις για όσα συνέβησαν στα δύο ντέρμπι στην Τούμπα, αλλά κυρίως στο παιχνίδι των δύο Δικεφάλων θα πρέπει ν’ αποτελέσουν την αφετηρία για να μην επαναληφθούν τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον. Γιατί μόνον αν γνωρίζουν όλοι οι παράγοντες ενός ποδοσφαιρικού αγώνα τι θα συμβεί σ’ αυτούς και την ομάδα τους αν κάνουν «νταηλίκια» υπάρχει περίπτωση ν’ αλλάξουν τα πράγματα. Πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου όπου ένας αγώνας ολοκληρώνεται μετά από μια δίωρη για παράδειγμα διακοπή μόνο και μόνο για να πέσει ο γηπεδούχος «στα μαλακά». Γιατί αν δεν είχε επιδειχτεί τέτοια ανοχή στο παρελθόν ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα.

Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι διαρροές από πλευράς Π.Α.Ο.Κ. και οι οποίες αφορούσαν την αντίδραση του σε περίπτωση απορριπτικής απόφασης.

Όσο για την απόφαση αυτή την διαβάσαμε εδώ απ’ όπου και την κατεβάσαμε σε pdf σε περίπτωση που καθυστερεί να κατέβει.

Τέλος οφείλεται ένα σχόλιο για τους οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ. οι οποίοι έχουν κάθε δίκιο να θεωρούν πως κάποιος τους έκλεψε. Μόνο που στην περίπτωση τους οι φταίχτες είναι μέσα στην ομάδα τους και μάλιστα στην κορυφή της Διοίκησης της. Γιατί κανείς άλλος εκτός του Λούμπους Μίχελ και των πατέρα και γιό Σαββίδη δεν τους έκλεψε τ’ όνειρο τους να δουν τον Π.Α.Ο.Κ. Πρωταθλητή. Το δυστύχημα για κάθε ΠΑΟΚτζή που δεν «τρώει σανό» (όπως και οι πλέον φανατικοί όλων των ομάδων) είναι πως θα πρέπει ν’ ανεχθούν την τέτοια συμπεριφορά της Διοίκησης-Ιδιοκτησίας τους για κάμποσο καιρό ακόμα. Ακόμη χειρότερα γι’ αυτούς (και όχι μόνο) οι ποδοσφαιρικές Αρχές δεν λαμβάνουν ακόμα κανένα μέτρο για να σταματήσουν οι «χαριτωμενιές» των παραγόντων των ομάδων (π.χ. γιός Σαββίδης και Καραπαπάς) στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Δυστυχώς θα πρέπει να συνεχίσουν να «καταπίνουν» την διασπορά δανεικών σε ομάδες-παραρτήματα και να κάνουν πως δεν συμβαίνει τίποτα.

Το χειρότερο που μπορούν να κάνουν στον εαυτό τους (γιατί όσοι πληρώνονται από την Π.Α.Ε. θα συνεχίσουν το ίδιο τροπάρι) είναι ν’ αμφισβητούν την αξία της Α.Ε.Κ. να στεφθεί φέτος Πρωταθλήτρια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να θυμηθούν την «ερασιτεχνική» Έστερσουντ και θα συμφωνήσουν πως φέτος ειδικά ΔΕΝ ήταν σε καμιά περίπτωση καλύτερη ομάδα από την Α.Ε.Κ.

 

Υ.Γ. Δεν ξέρω (και δεν μ’ ενδιαφέρει κιόλας) αν ο Π.Α.Ο.Κ. θα θελήσει να υποβαθμίσει με την μη συμμετοχή του στον Τελικό την Α.Ε.Κ. Δεν ξέρω (και λίγο με νοιάζει) αν θα «χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο» για λίγες ώρες. Θα επιθυμούσα, όμως, να πάψει κάποια στιγμή η «καραμέλα» περί αδικημένης Βόρειας Ελλάδας.

Αν η Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα η Θεσσαλονίκη είναι αδικημένες σε σχέση με το Λεκανοπέδιο της Αττικής, αν έχει προβλήματα και ελλείψεις υποδομών, αν η Τοπική της Αυτοδιοίκηση (Δήμοι, και Περιφέρεια) δεν στέκονται στο ύψος τους ΔΕΝ γίνεται όλα τα προηγούμενα να «συμψηφίζονται» με την ατιμωρησία του Π.Α.Ο.Κ. και κανα-δυό Πρωταθλήματα0-Κύπελλα για να κάνει ο Ιδιοκτήτης το «κομμάτι» του. Άλλωστε, οι ελλείψεις στις υποδομές της Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης αφορούν όλους τους Θεσσαλονικείς ανεξάρτητα αν είναι Αρειανοί, ΠΑΟΚτζήδες, Ηρακλιδείς ή Απολλωνιστές (Καλαμαριώτες) κ.λπ.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά θα ήταν ευχής-έργον να πρωτοτυπήσουν μη επικαλούμενοι αυτό το σαθρό και πολυχρησιμοποιημένο επιχείρημα της «εγκαταλελειμμένης Βόρειας Ελλάδας».

(Σημείωση: Η φωτογραφία του πανό προέρχεται από την ιστοσελίδα www.sportime.gr).

 

24 Απρίλη 2018
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 809 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΕΣΕΩΝ (ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ «ΓΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ»)