Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ «ΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑ» ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ (Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ «ΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑ» ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ
(Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ)

Μια από τις πιο «πετυχημένες» ατάκες είναι η «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα». Έχει ειπωθεί από την πλευρά της Α.Ε.Κ. για την υπόθεση του νέου γηπέδου μας. Η συγκεκριμένη φράση αφορά τις «αυθαιρεσίες» κατά την Α.Ε.Κ. του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, τόσο σχετικά με την στάση του στο προ της έκδοσης της Οικοδομικής Άδειας στάδιο, όσο και λόγω της αυθαίρετης εγκατάστασης πάρκινκ στο Άλσος η οποία επηρεάζει την εκτέλεση των έργων του νέου γηπέδου. Προφανώς αυτός που θα «ταράξει στη νομιμότητα» τον άλλον είναι ο ίδιος τόσο πολύ νόμιμος που δεν φοβάται τίποτα. Βέβαια, υπάρχει και μια άλλη πιθανότητα να έχει δηλαδή τέτοια «μέσα» που να καθαρίζουν γι’ αυτόν αν παραστεί ανάγκη. Οπότε η «νομιμότητα» είναι απλά ένα από τα προπαγανδιστικά όπλα του.

Στην περίπτωση του παράνομου πάρκινκ του Δήμου στο Άλσος η «νομιμότητα» είναι η μια πλευρά του νομίσματος (το «κεφάλι» που λέμε), αλλά δεν είναι η πλέον σημαντική (τα «γράμματα»). Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ποιος ελέγχει (και άρα ευθύνεται γι’ αυτή) την λύση του συγκεκριμένου ζητήματος. Ποιος είναι αυτός η ενεργοποίηση του οποίου είναι όχι μόνον αναγκαία αλλά απαραίτητη για να «πάρουν τα πράγματα τον δρόμο τους».

Θυμάστε σ’ ένα από τα πολλά επεισόδια του «γηπεδικού σήριαλ» ότι πέρυσι την Άνοιξη Κυβέρνηση και Α.Ε.Κ. εμφανίζονταν σίγουροι πως ο Δήμαρχος θα καταλάβαινε το «συμφέρον» του και θα «συνεργαζόταν» αν και όπως είχαν δρομολογηθεί τα πράγματα η συνεργασία του δεν ήταν απαραίτητη. Τότε, λοιπόν, μας διαφήμιζαν πως η Κυβέρνηση έδινε στον Βασιλόπουλο αυτά που εκείνος ήθελε ως ανταλλάγματα με βασικότερο των οποίων τα χρήματα αλλά και τον χώρο για την μετεγκατάσταση του πάρκινκ.

Από τότε μέχρι σήμερα τίποτα -όπως φαίνεται- δεν έχει προχωρήσει από την πλευρά της Κυβέρνησης. Ούτε τα χρήματα έχουν δοθεί, ούτε οι απαραίτητες άδειες για να γίνει αυτή έχουν εκδοθεί με κυριότερη αυτών της ΜΠΕ του νέου πάρκινκ. Συνεπώς, η παρανομία συντηρείται μ’ ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία στάθηκε και με το παραπάνω αρωγός στο νέο γήπεδο της Α.Ε.Κ. Της Κυβέρνησης, η οποία όταν θέλει είναι λαλίστατη και όταν την συμφέρει «ποιεί την νήσσα (πάπια)».

Γιατί μπορεί το πάρκινκ στο Άλσος να είναι παράνομο, αλλά παράλληλα πρέπει κάπου να πάει η συγκεκριμένη εγκατάσταση. Εφ’ όσον από την πλευρά της η Α.Ε.Κ. έχει δίκιο να ζητά να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ και εφ’ όσον πρέπει να μετεγκατασταθεί το πάρκινκ, τότε κατ’ ανάγκη φταίει (ευθύνεται) η σημερινή Κυβέρνηση. Ξέρετε αυτή υπό τον Τσίπρα που διαθέτει Υπουργούς του διαμετρήματος του Αλέκου Φλαμπουράρη. Αυτή -η Κυβέρνηση- είναι η μόνη που μπορεί να δώσει την λύση, και άρα είναι η μόνη υπεύθυνη γι’ αυτό το μπάχαλο.

Ένα μπάχαλο, το οποίο για επικοινωνιακούς λόγους θα συνεχιστεί για λίγο ακόμα. Μπορεί να «φάμε» και το Καλοκαίρι μ’ αυτό. Άλλωστε ο συγκεκριμένος χώρος είναι αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη από την ORIGINAL. Αν και το «γενικό συμφέρον» απαιτεί την λύση του συγκεκριμένου προβλήματος, ωστόσο δεν είμαστε και πολύ αισιόδοξοι. Κυρίως γιατί η παρούσα κατάσταση συμφέρει από επικοινωνιακής άποψης.

Ευτυχώς που στο τέλος θα επικρατήσει/επιβληθεί η «νομιμότητα» γιατί αλλιώς…

 

04 Ιούνη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 588 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ «ΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑ» ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ (Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ)