Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ)

Αν δεν ήταν το -6 του Παναθηναϊκού τ’ αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής θα ήταν αυτά ενός «κανονικού Πρωταθλήματος. Ενός Πρωταθλήματος με τέσσερις διεκδικητές. Ενός Πρωταθλήματος στο οποίο η Πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. ξεκίνησε όπως πρέπει επιτυγχάνοντας δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Το ίδιο επιτυχημένο ξεκίνημα είχε εκτός της Α.Ε.Κ., ο Π.Α.Ο. και ο «γνήσιος Γαύρος». Η περίπτωση του «Γαύρου του Βορρά» είναι λίγο διαφορετική καθώς όπως φαίνεται αυτοί συνεχίζουν να ζουν στην περσυνή παράκρουση τους. Παίρνοντας τα παιχνίδια με χρονολογική σειρά έχουμε και λέμε:

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε ήδη από την δεύτερη αγωνιστική να μηδενίσει το -6 επιτυγχάνοντας μια νίκη εντός και μια εκτός. Μέχρι τώρα δίνει την εντύπωση πως όχι μόνο δεν θα κινδυνέψει με αγωνιστικό υποβιβασμό, αλλά αντίθετα πως μπορεί να τερματίσει στις υψηλές θέσεις ενδεχομένως (αναλόγως και της κατάστασης της Ξάνθης, του Ατρόμητου και του Αστέρα Τρίπολης) να βγει και στην Ευρώπη. Όσο πρόωρο ήταν να τον καταδικάσουμε πριν καν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα, άλλο τόσο πρόωρο είναι να προδικάσουμε από τώρα το μέλλον του. Σε κάθε περίπτωση το καλό για τον Π.Α.Ο. είναι ότι οι νεαροί παίκτες του προσπαθούν να παίξουν απλό και γρήγορο ποδόσφαιρο αντλώντας χαρά απ’ αυτό που κάνουν, βγάζοντας -μέχρι τώρα- την σιγουριά που αποκτάται με την εμπειρία.

Η Α.Ε.Κ. με μια καλή εμφάνιση κατάφερε να φύγει νικηφόρα από μια δύσκολη γι’ αυτήν έδρα νικώντας εύκολα τον Αστέρα Τρίπολης. Ωστόσο, παρά την καλή της εμφάνιση και εξαιτίας αυτής το τελικό 1-0 είναι πενιχρό. Σε τέτοιου είδους εκτός έδρας παιχνίδια εκτός από την καλή εμφάνιση πρέπει να είσαι και αποτελεσματικός. Η αποτελεσματικότητα, δυστυχώς, δεν είναι ένας τομέας στον οποίο διακρίνεται η Α.Ε.Κ. Δεν χρειάζεται περισσότερο από μια στιγμή στην οποία από ένα λάθος (Χούλτ) ο αντίπαλος που μέχρι τότε δεν σε είχε προβληματίσει θα έχει την ευκαιρία να σε ισοφαρίσει. Όταν είσαι (και θέλεις να παραμείνεις) «μεγάλη ομάδα» που υπερασπίζεται τον τίτλο της Πρωταθλήτριας διεκδικώντας και το επόμενο ΔΕΝ μπορείς και δεν πρέπει α βασίζεσαι τόσο πολύ στην Τύχη. Αυτό πάντως που μετρά προς το παρόν είναι το 2/2.    

Ο «Γαύρος του Βορρά» από την άλλη μπορεί να νίκησε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην Νέα Σμύρνη, αλλά δεν έδειξε ότι είναι σε θέση να καθαρίζει εύκολα τέτοιου είδους παιχνίδια και μάλιστα εκτός έδρας. Σε κάθε περίπτωση το -2 από την κορυφή (λόγω της τιμωρίας για το παιχνίδι με τον «γνήσιο Γαύρο») κάθε άλλο παρά απαγορευτικό είναι για να κάνει όνειρα για το Πρωτάθλημα. Το κόλπο με τον επόπτη που ακυρώνει κανονικό γκολ του «Γαύρου του Βορρά» ΔΕΝ πιάνει. Αν νομίζουν πως με τέτοια κολπάκια θα ρίξουν στάχτη στα μάτια των υπολοίπων και θα συμψηφίσουν το σπρώξιμο που είχαν πέρυσι στα εκτός έδρας και που αναμένεται να έχουν και φέτος όταν δυσκολεύονται είναι πολύ γελασμένοι.

Τέλος ο «γνήσιος Γαύρος» κατάφερε και αυτός να νικήσει τον Πας Γιάννινα στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του στο «τηγάνι». Θεωρητικά ο φετινός «Γαύρος» θα είναι καλύτερος από τον περσυνό, αλλά αυτό μένει ν’ αποδειχθεί στα δύσκολα παιχνίδια. Το μόνο σίγουρο είναι πως φέτος φαίνεται να «πατάει καλύτερα στα πόδια του» και γι’ αυτό δεν πρέπει να τον υποτιμήσουμε.       

Όπως δεν πρέπει να υποτιμήσουμε και μια άλλη ομάδα που πρόσφατα επανάκαμψε στην «μεγάλη κατηγορία» και έχει τα ίδια χρώματα με την Α.Ε.Κ. Οι παίκτες του φετινού Άρη δείχνουν ν’ απολαμβάνουν να παίζουν μπάλα και αυτό εκτός από καλό για τους οπαδούς τους είναι κακό για τους αντιπάλους.

Κοντολογίς το φετινό Πρωτάθλημα θα κριθεί στα εκτός έδρας παιχνίδια των διεκδικητών, ειδικά σ’ όσες έδρες θα έχει «σκοντάψει» ο ένας από τους τρείς τους.

03 Σεπτέμβρη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 2628 φορές