Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ (Ο «ΤΙΓΡΗΣ» ΠΟΥ Ο ΡΑΪΟΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΒΑΝ ΕΚΑΝΑΝ «ΓΑΤΟΥΛΗ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ
(Ο «ΤΙΓΡΗΣ» ΠΟΥ Ο ΡΑΪΟΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΒΑΝ ΕΚΑΝΑΝ «ΓΑΤΟΥΛΗ»)

Ο Μελισσανίδης όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι αρέσκεται να αυτοπροβάλλεται ως «αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας». Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι έφτασε εκεί που έφτασε «με τον σταυρό στο χέρι». Κάθε άλλο. Υποτίθεται ότι ως «αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας» είναι «άνθρωπος της πιάτσας». Συνεπώς, δεν μπορεί κανείς «να του τη φέρει», κοινώς να τον πιάσει κορόιδο. Το αντίθετο μάλιστα. Από την άλλη έχει βασικά ελαττώματα όπως η «Ποντιακή» ξεροκεφαλιά και το γεγονός ότι δεν θέλει (ή και δεν μπορεί) ν’ αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί. Για παράδειγμα θέλει να παρακάμπτει τους μάνατζερ. Λένε, ότι αυτό το κάνει για να πληρώνει λιγότερα. Όπως, όμως, προκύπτει και από την «Υπόθεση Χριστοδουλόπουλου» ένας παίκτης χωρίς μάνατζερ και με τον «σωστό» δικηγόρο είναι ευκολότερος στόχος.

Ο «Τίγρης» μέχρι τώρα αυτοδιαφημιζόταν ως εκείνος που «έσωσε» και «ανέστησε» την υπερχρεωμένη Α.Ε.Κ. Οι «γλείφτες» του (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) δεν σταματούν να μας θυμίζουν που ήταν η Α.Ε.Κ. το Καλοκαίρι του 2013 και που είναι τώρα. Βέβαια, ΔΕΝ τολμούν να μας πουν ποιος πήρε αυτή την απόφαση γιατί τότε δεν υπάρχει «success story». Έτσι η επιλογή των παικτών από έναν αφανή Ιδιοκτήτη «που ξέρει από μπάλα» όταν ήταν επιτυχημένη ήταν αποτέλεσμα της ποδοσφαιρικής του εμπειρίας, ενώ για τις αποτυχημένες έφταιγαν πάντα κάποιοι άλλοι (αλλά και οι συγκυρίες).

Ωστόσο, στο σύγχρονο Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο οι καλοί παίκτες είναι επί της ουσίας όμηροι των μανατζαραίων. Χωρίς αυτούς ΔΕΝ γίνεται τίποτα, ακόμα και όταν τα έχεις βρει με τον ίδιο τον παίκτη. Επιπλέον οι μεγάλοι μάνατζερ είναι μεγάλες «πουτάνες» και ως γνωστό «πουτανιές στην πουτάνα ΔΕΝ κάνεις» ακόμα και αν σε λένε Μελισσανίδη. Στην περίπτωση που ο «Τίγρης» δεν το γνώριζε αυτό, σίγουρα το έμαθε από την Παρασκευή το βράδυ.

Βέβαια, δεν υπάρχουν μόνο ήττες όπως αυτή που υπέστη η Α.Ε.Κ. από τον Ραϊόλα την Παρασκευή το βράδυ. Υπάρχουν και νίκες όπως η μεταγραφή του Γιαννιώτα ως «ελεύθερου» από τον «γνήσιο Γαύρο». Τελικά, όμως, αυτό που μένει είναι η τελευταία αίσθηση που στην περίπτωση μας είναι πικρή για την μη περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας σε θέσεις που «πονά» εδώ και καιρό.

Μπορεί να υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου «Δύσκολα έρχονται παίκτες στην Ελλάδα», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορείς κυριολεκτικά να «συντρίβεσαι» χάνοντας δικό σου παίκτη την τελευταία στιγμή από τον πλέον ορκισμένο αντίπαλο σου (Καρέλης). Τέτοιες εξελίξεις σε γελοιοποιούν στο εσωτερικό, άσχετα αν συμβαίνουν και σε μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.

Στην Π.Α.Ε. έχουν δύο ειδών επιλογές (μπορούν, βέβαια, και να τις συνδυάσουν. Είτε να βρίσκουν καλούς και φθηνούς ξένους όπως οι μικρομεσαίες ομάδες, είτε να προωθούν παίκτες από τις ακαδημίες. Όσο δεν αποφασίζουν να κάνουν το ένα από τα δύο (ή και τα δύο μαζί) τόσο θα ρισκάρουν την καταστροφή του «μύθου» (για όποιον πιστεύει ακόμα) του «Τίγρη». Γιατί, τόσο στην περίπτωση του Ολλανδού παίκτη που μανατζάρει ο Ραϊόλα, όσο και του Καρέλη ο Μελισσανίδης δεν δικαίωσε το παρατσούκλι του. Από την μια ο Ραϊόλα και από την άλλη ο Ιβάν έκαναν τον «Διοικητικό Ηγέτη» να μοιάζει με «γατούλη» αντί για «Τίγρη».

04 Σεπτέμβρη 2018
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 1364 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ (Ο «ΤΙΓΡΗΣ» ΠΟΥ Ο ΡΑΪΟΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΒΑΝ ΕΚΑΝΑΝ «ΓΑΤΟΥΛΗ»)