Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΠΙΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ (ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΠΙΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
(ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ)

Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες είναι γενετικά προδιατεθειμένες στο παραμύθιασμα, επειδή ψάχνουν μια δικαιολογία προκριμένου να κάνουν αυτό που με βάση την λογική ΔΕΝ θα έκαναν. Ωστόσο, η ανάγκη για το παραμύθιασμα δεν περιορίζεται μόνο στις γυναίκες. Τη συμμερίζονται και πάρα πολλοί άντρες. Δεν εξηγείται αλλιώς πως έφτασαν οι ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΑΝ.ΕΛ. στην εξουσία. Από την άλλη χειρότερο και (αποτελεσματικότερο) από το παραμύθιασμα είναι ο συμψηφισμός, ο οποίος είναι το αποκορύφωμα της κυνικότητας («Είναι κακοί/ψεύτες κ.λπ. αλλά οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι»). Τι γίνεται, όμως, όταν οι πράξεις διαψεύδουν με τον πιο απόλυτο τρόπο τις δεσμεύσεις; Τι γίνεται όταν λέξεις τόσο όμορφα συν-ταιριασμένες όπως το «ηθικό πλεονέκτημα» ηχούν τόσο κακόηχα επειδή οι πράξεις τις ακυρώνουν;

Η σημερινή Κυβέρνηση ήρθε στην εξουσία ποντάροντας στον διχασμό τον οποίο ενίσχυσε μ’ όποιο τρόπο μπορούσε (ακόμη και με τον πλέον αισχρό μηχανισμό προπαγάνδας). Μετά το πρώτο καταστροφικό από κάθε άποψη εξάμηνο, όταν ο Τσίπρας ξεφορτώθηκε τα όποια «αριστερά βαρίδια» και απελευθερωμένος έκανε στροφή 180ο (και όχι 360ο όπως κάποια στουρνάρια λένε) κάθε του πράξη διέψευδε όσα έλεγε για να παραμυθιάζει τους χάνους.

Μια από τις πρώτες του ενέργειες από την εποχή που ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση ήταν να προσεταιριστεί τους «μεγαλο-επιχειρηματίες». Ήθελε να τακιμιάσει μαζί τους τόσο για τα λεφτά τους όσο και για την «υποστήριξη» τους εν γένει. Το πόσο το κατάφερε είναι ένα άλλο ζήτημα. Μέσα στην κυβερνητική του ασχετοσύνη έκανε ότι μπορούσε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις αυτό ΔΕΝ έφτανε και έτσι κάθε τόσο έπρεπε να επανέρχεται για να τους λύνει τα προβλήματα. Έλα, όμως, που τα προβλήματα δεν τελειώνουν ποτέ.

Τελευταία απόπειρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (και της κυβερνητικής του ουράς) να ρυθμίσει εκκρεμότητες των «μεγαλο-επιχειρηματιών» είναι το Σχέδιο Νόμου για τον «Νέο Αθλητικό Νόμο» που κατατέθηκε για δημόσια διαβούλευση. Δύο από τις ρυθμίσεις του είναι ενδεικτικές της συναλλαγής στην οποία έχει προχωρήσει από καιρό ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με συγκεκριμένους «επιχειρηματίες». Στις ρυθμίσεις αυτές θα επανέλθουμε τις επόμενες μέρες γιατί η μια απ’ αυτές είναι απόλυτα ενδεικτική τόσο της προχειρότητας όσο και της δουλικότητας του.

Μακάρι, όμως, να ήταν μόνο οι ρυθμίσεις του «Νέου Αθλητικού Νόμου». Δυστυχώς, η σημερινή πολιτική Ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού απέδειξε πόσο υπάκουη είναι. Μπορεί ο Κοντονής να έκανε ότι έκανε κατά τη θητεία του, ωστόσο δεν έκανε (ή δεν υποχρεώθηκε να κάνει) αυτά που κάνει ο Βασιλειάδης. Πάντως πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι ο Υφυπουργός δεν κωλώνει. Του είπαν (έδωσαν εντολή;) να πει έναν καλό λόγο για τους κατηγορουμένους στην δίκη για την «Κάρτα Υγείας»; Αμέσως να το κάνει. Μπορεί να μην εμφανίστηκε ως μάρτυρας, αλλά με μια-δυό δηλώσεις του το τελευταίο δίμηνο τους έδωσε όση βοήθεια μπορούσε (βλέπε εδώ). Και μάλιστα όχι μόνος του. Είχε συναυτουργούς τους Γ.Γ.Α και Γ.Γ. Υγείας αλλά και τον Υπουργό Υγείας. Φαίνεται πως μετά από χρόνια εκεί στην Κουμουνδούρου ανακάλυψαν την χρησιμότητα των προληπτικών εξετάσεων και μάλιστα της «Κάρτας Υγείας». Τώρα αν τα μηχανήματα που τότε είχαν αγοραστεί είναι ακόμη λειτουργικά ή αν τα έχουν «απαλλοτριώσει» κάποιο επιτήδειοι αυτό είναι άλλο πράγμα. Στο κάτω-κάτω στην συνέντευξη δεν είπαν ότι θα προλάβουν να την θέσουν σε λειτουργία (την «Κάρτα Υγείας»).

Εν όψη του κειμένου με το οποίο θα σχολιάζουμε τις ρυθμίσεις στους «μεγαλο-επιχειρηματίες» του «Νέου Αθλητικού Νόμου» δεν μπορούμε παρά να σχολιάσουμε την παραίτηση του Κράτους από το δικαίωμα να κατασκευάζει τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχουν παραχωρώντας δημόσιες εκτάσεις σε ιδιώτες να τις διαμορφώσουν όπως βολεύει τα συμφέροντα τους. μάλλον αυτό ήταν το όνειρο του «Υπεύθυνου Αθλητισμού» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όταν μιλούσε για τον ρόλο του Κράτους στον Αθλητισμό. Τι να πεις για τους ξεπουλημένους…

Υ.Γ. Τώρα πλέον είναι ξεκάθαρο τι σήμαινε το «ταξικό πρόσημο» της διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: ξεβράκωμα στους οικονομικά ισχυρούς και κυνήγι στο λαουτζίκο για τον οποίο δήθεν ενδιαφέρονται.

(Σημείωση: Η φωτογραφία του κειμένου είναι από το αντίστοιχο κείμενο του www.in.gr).

27 Νοέμβρη 2018
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 427 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η ΠΙΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ (ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ)