Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΩΝ» (ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΩΝ»
(ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ)

Ξύπνησε μέσα στον ιδρώτα. Κοίταξε το ηλεκτρονικό ξυπνητήρι στο κομοδίνο και ήταν μόνο 3:32’. Δεν είχε ούτε μια ώρα που είχε ξαπλώσει, και ένοιωθε πολύ πιο κουρασμένος από πριν. Ίσως να έφταιγε που είχε ανήσυχο ύπνο. Ανήσυχο εξαιτίας του εφιάλτη από το οποίο μόλις είχε ξυπνήσει. Σηκώθηκε όσο μπορούσε πιο ήσυχα για να μην ξυπνήσει την γυναίκα του και κατευθύνθηκε στην κουζίνα για να πιεί νερό και να κάτσει να ηρεμήσει. Ωστόσο, αυτό το τελευταίο δεν ήταν διόλου εύκολο καθώς τα πράγματα εδώ και καιρό δεν πήγαιναν καλά. Ένοιωθε σαν να είχε χάσει τον έλεγχο και από μηχανοδηγός να ήταν επιβάτης στο τρενάκι του τρόμου. Το μόνο που μπορούσε να ελπίζει ήταν η σύγκρουση στο τέλος της διαδρομής να είναι όσο λιγότερο καταστροφική γινόταν.

Τώρα που είχε πλέον ξυπνήσει έπιασε τον εαυτό του να σκέφτεται πως και από που ξεκίνησε. Είδε -ως παρατηρητής αυτή την φορά- όλα όσα είχε κάνει. Δε μετάνιωσε ούτε και λυπήθηκε έστω για ένα απ’ αυτά. Άλλωστε για να μετανιώσει κάποιος πρέπει πρώτα να αισθανθεί ενοχές και για να αισθανθεί ενοχές πρέπει να έχει συνείδηση. Αυτή την τελευταία αν και δεν την είχε «σκοτώσει» την είχε, ωστόσο, «εξορίσει» σε κάποια γωνιά του εγκεφάλου του. Είδε ακόμη μια φορά όσους είχε «ταΐσει» για να κάνει τις δουλειές του και όλους όσους προθυμοποιήθηκαν να γίνουν όργανα του κάνοντας παρανομίες για χάρη του (διακινδυνεύοντας έτσι να την πληρώσουν αντί για εκείνον). Για τους δεύτερους δεν ένοιωσε κανένα συναίσθημα. Ήταν, άλλωστε, δική τους επιλογή. Αν δεν ήταν εκείνος θα ήταν κάποιος άλλος στη θέση του.

Έτσι κι αλλιώς τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί και που έπρεπε ν’ αντιμετωπίσει ήταν πολλά και πιεστικά για να νοιώσει οτιδήποτε για τους «χρήσιμους ηλίθιους» του. Μετά την Κρίση και τη συνακόλουθη Ύφεση οι δουλειές του δέχτηκαν σοβαρό πλήγμα. Ήταν η περίοδος που είχε αρχίσει να σχεδιάζει κάποια ανοίγματα. Οι προσδοκίες του για σύντομη έξοδο από την Ύφεση και «ανάπτυξη» που θα τόνωνε την δουλειά του διαψεύστηκαν τόσο γρήγορα όσο εκείνος αποτύγχανε σε κάποιες «επενδύσεις» του. Λίγα χρόνια πριν θα ήταν ευκολότερο να καλύψει την χασούρα του και ν’ ανακάμψει. Τώρα όμως…

Η ανάγκη τον είχε οδηγήσει σε μια λύση ανάγκης. Μια λύση που ενώ εκείνη την στιγμή φάν9ταζε ιδανική, λίγο μετά θα εξελισσόταν σ’ εφιάλτη. Έναν εφιάλτη που το απειλούσε όχι μόνο οικονομικά, αλλά και προσωπικά. Πάντως όσο τον αφορούσε αυτός δεν είχε κάνει τίποτα διαφορετικό απ’ ότι έκανε τόσα χρόνια ως «επιχειρηματίας» ή μάλλον απ’ ότι είχε συνηθίσει να κάνει. Τελικά, φαίνεται, πως τις χαζομάρες (έτσι τις νόμιζε) που του έλεγαν για την διοίκηση επιχειρήσεων κάποιοι τις έπαιρναν στα σοβαρά και απαιτούσαν απ’ αυτόν να τις εφαρμόζει στην ΔΙΚΗ του επιχείρηση. Τέτοια προσβολή όμως (να λειτουργεί με κανόνες που τους είχαν φτιάξει άλλοι) δεν θα την δεχόταν επ’ ουδενί. Άλλωστε, σ’ έναν «αυτοδημιούργητο» δεν υπάρχουν πολλοί που να έχουν το δικαίωμα να του δώσουν συμβουλές (να του πουν τι να κάνει) ακόμα και να έχουν μάτσο τα πτυχία.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά είχε περάσει πάνω-κάτω καμιά ώρα. Κοίταξε το ημερολόγιο και είδε πως δεν θα ξημέρωνε για περίπου τρείς ώρες ακόμη. Ήταν κουρασμένος, αλλά όχι τόσο ώστε να πέσει σε ύπνο βαθύ χωρίς όνειρα. Σκέφτηκε να πιεί κάτι αλλά αμέσως το μετάνιωσε. Θα προσπαθούσε να μείνει ξύπνιος όσο μπορούσε περισσότερο μέχρι να μην μπορεί άλλο και να πέσει ξερός. Ήλπιζε να βρει στις αγκάλες του Μορφέα έστω και για λίγες ώρες την γαλήνη που τόσο είχε ανάγκη μιας και οι επόμενες ημέρες θα ήταν κρίσιμες.

Ξαφνικά εκτός από τα βλέφαρα ένοιωσε και τους ώμους του να βαραίνουν. Η αίσθηση ήταν πρωτόγνωρη μιας και είχε να το νοιώσει χρόνια. Το απέδωσε στην κούραση (έπρεπε να είναι από την κούραση) και σηκώθηκε να πάει να ξαπλώσει.

31 Δεκέμβρη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 491 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΩΝ» (ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ)