Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Ο ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ «ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ» ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΣ ΘΑ ‘ΝΑΙ (Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ «ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ» ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΣ ΘΑ ‘ΝΑΙ
(Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ)

Πρέπει να είναι πλέον προφανές σ’ όλους (ακόμη και τους πλέον καλόπιστους) ότι όλο το σκηνικό της αποχώρησης του μπασκετικού Γαύρου από τον ημιτελικό του Ο.Α.Κ.Α. ήταν από την αρχή σκηνοθετημένο. Τόσο σκηνοθετημένο όσο η επίθεση που δέχθηκαν τα Γερμανικά φυλάκια στα Πολωνο-Γερμανικά σύνορα προκειμένου να ξεκινήσει η επίθεση στην Πολωνία. Τόσο σκηνοθετημένη όσο η δολοφονία από τους ίδιους τους Ιταλούς του συμπατριώτη τους που συμμετείχε στην χάραξη των Ελληνο-Αλβανικών συνόρων το 1923 μόνο και μόνο για να βομβαρδίσουν και να καταλάβουν στρατιωτικά την Κέρκυρα για ένα μήνα. Παρά την προειλημμένη απόφαση η σκηνοθεσία των Αφών Αγγελόπουλων ήταν οικτρή.

Όπως, δε φάνηκε από την «υπερασπιστική γραμμή» τους ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή η επιδίωξη τους είναι να εξωθήσουν την Ε.Ο.Κ. στο να τους αποβάλλει για να έχουν το ηθικό έρεισμα για ν’ αποχωρήσουν από το Ελληνικό Πρωτάθλημα και να δηλωθούν όπου τους περιμαζέψουν. Έτσι κι αλλιώς αυτό που τους «καίει» είναι το συμβόλαιο της Ευρωλίγκα και τίποτα άλλο.

Ο Αθλητικός Δικαστής, όμως, δεν τσίμπησε και τους τιμώρησε (παράτυπα μεν) με τον κανονισμό του Πρωταθλήματος (Ε.Σ.Α.Κ.Ε.) και όχι του Κυπέλλου (Ε.Ο.Κ.) θέτοντας θέμα σωστής εφαρμογής των Κανονισμών. Αν και εμείς θα προτείναμε τιμωρία για τον ημιτελικό με βάση τον Κανονισμό της Ομοσπονδίας και σε περίπτωση που πραγματοποιήσει την απειλή του ο μπασκετικός Γαύρος για τους αγώνες Πρωταθλήματος τιμωρία με τον Κανονισμό του Ε.Σ.Α.Κ.Ε.

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα και μετά την ανακοίνωση των Αγγελόπουλων το ερώτημα που θέτει ο Κ. Καίσαρης αν αντέχουμε να έχουμε Πρωτάθλημα χωρίς τον Γαύρο μετασχηματίζεται στο:

«ΔΕΝ αντέχουμε άλλο Πρωτάθλημα με τα καραγκιοζιλίκια των Αγγελόπουλων, οι οποίοι με τη συμπεριφορά τους ρίχνουν νερό στον μύλο του Δ. Γιαννακόπουλου. Αν είναι να συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια ας ξεκουμπιστούν μαζί με την ομάδα τους. Το καλύτερο θα ήταν να πάρουν μαζί τους και τον Δ. Γιαννακόπουλο και να μην ξαναγυρίσουν. Ακόμη καλύτερα να φύγουν και οι τρείς ιδιοκτήτες μπας και σωθούν οι ομάδες τους.»

Ιδιοκτήτες που στην περίπτωση των Αγγελόπουλων με την ανακοίνωση, αλλά και του κόκκινου στρίνγκ του Δ. Γιαννακόπουλου αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία πόσο ηλίθιοι και κοινωνικά απροσάρμοστοι (misfits που λένε με καμάρι οι Γαύροι) είναι. Για το στρίνγκ μόνο και μόνο που θα το μάζευε το προσωπικό του Ο.Α.Κ.Α. και όχι άτομα της αποστολής των Γαύρων δεν χρειάζεται να γραφτεί κάτι παραπάνω. Για την ανακοίνωση, όμως, και ειδικά για την απαγόρευση εισόδου του Δ. Γιαννακόπουλου στο Σ.Ε.Φ. ως μνημείο απόλυτης ηλιθιότητας πρέπει κάτι παραπάνω να σχολιαστεί.

Προφανώς οι Αγγελόπουλοι μπορούν ν’ απαγορέψουν την είσοδο στο σπίτι τους σ’ όποιον θέλουν ακόμα και αν μένουν σ’ αυτό με ενοίκιο (όπως νοικιάζουν το Σ.Ε.Φ.). Από κει και πέρα το να μην γνωρίζουν ότι η εκάστοτε αγωνιστική έδρα τους ΔΕΝ τους ανήκει κατά την διάρκεια των αγώνων. Τότε ακόμη και αυτοί είναι ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ. Αν δεν το γνώριζαν αυτό είναι προβληματικό και απαράδεκτο. Αν το γνώριζαν, αλλά το έγραψαν έτσι κι αλλιώς τότε είναι ηλίθιοι.

Κλείνοντας επιστρέφουμε στην αρχή, δηλαδή στην κακο-σκηνοθετημένη παράσταση της αποχώρησης στο ημίχρονο του ημιτελικού. Με την απόφαση τους αυτή οι Αγγελόπουλοι έριξαν την τελευταία πέτρα αναθέματος στο πολύπαθο τα τελευταία χρόνια Ελληνικό μπάσκετ. Όχι, ότι τους νοιάζει και πολύ. Απλά καλά θα κάνουν να καταλάβουν ότι μετά την διάβαση του Ρουβίκωνα ΔΕΝ υπάρχει επιστροφή. Εκτός και αν είναι πρόθυμοι να καταπιούν την περηφάνεια τους όπως ο Δημητράκης στην κόντρα του με την Ευρωλίγκα.

Τελικά, το κυρίαρχο ζήτημα του μπασκετικού Γαύρου ΔΕΝ είναι ούτε ο ισόβιος Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. ούτε σε ποιο Πρωτάθλημα θα συμμετέχει. Το κυρίαρχο πρόβλημα των Αγγελόπουλων είναι το οικονομικό. Άλλωστε, το ηχητικό με τον Πρίντεζη είναι μεν η τελευταία απόδειξη αλλά όχι η μόνη. Στις 13 Σεπτέμβρη 2018 σε κείμενο μας είχαμε σχολιάσει την Α.Μ.Κ. κατά 11,8 εκ. Ευρώ των Αγγελόπουλων στον μπασκετικό Γαύρο (βλέπε εδώ). Πιο συγκεκριμένα:

Τέλη Νοέμβρη 2017 το Δ.Σ. της Κ.Α.Ε. ιδιοκτησίας των Αγγελόπουλων πιστοποιούσε ότι καταβλήθηκαν για Α.Μ.Κ. 11.820.000 Ευρώ όπως είχε αποφασιστεί στις 30 Ιούνη του ίδιου έτους. Όπως αποδείξαμε στο κείμενο μας τα λεφτά αυτά αντιστοιχούσαν στα Χρέη της Κ.Α.Ε. έναν χρόνο νωρίτερα (30 Ιούνη 2016). Όταν δύο τόσο πλούσιοι επιχειρηματίες χρειάζονται έναν χρόνο για ν’ αποπληρώσουν τα Χρέη τους (τέλη 2017 ξεπλήρωναν τον Ιούνη του 2016) όπου και να παίζει η ομάδα τους το ίδιο χρεοκοπημένη θα είναι. Γιατί κακά τα ψέματα το μπάσκετ ΔΕΝ έχει τα ίδια λεφτά με το ποδόσφαιρο. Και ακόμη χειρότερα όταν η Ευρωλίγκα από οικονομικής άποψης έχει εξελιχθεί σε μια τεράστια αποτυχία, ειδικά αν συγκρίνουμε τις υποσχέσεις με την πραγματικότητα.

19 Φλεβάρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 568 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Ο ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ «ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ» ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΣ ΘΑ ‘ΝΑΙ (Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ)