Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΗΝ Κ.Α.Ε.: ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΝΕΙΣ ΣΤΗΝ FIBA ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΞΟΦΛΟΥΝ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ (ΠΕΝΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΗΝ Κ.Α.Ε.: ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΝΕΙΣ ΣΤΗΝ FIBA ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΞΟΦΛΟΥΝ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ
(ΠΕΝΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ)

Ένα νέο και περίεργο παιχνίδι έχουν βρει τελευταία στην Κ.Α.Ε. Ένα παιχνίδι που δεν είναι της αρεσκείας μας, ωστόσο δείχνει να βολεύει τόσο την Διοίκηση όσο και την Ιδιοκτησία της Κ.Α.Ε. Βέβαια, είναι προφανές πως το παιχνίδι που περιγράφουμε στον τίτλο αποτελεί για την Κ.Α.Ε. μια «λύση ανάγκης», μέσω της οποίας αντιμετωπίζει με τον τρόπο της την οικονομική της δυσπραγία. Άλλωστε, μετά την διαρροή και του ηχητικού με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά αυτό που ήδη γνωρίζαμε. Δηλαδή, πως το μπάσκετ δεν έχει τα λεφτά (έσοδα) που απαιτούνται για να μην έχουν ελλείμματα οι ομάδες. Εφ’ όσον αυτό είναι από χρόνια γνωστό (αλλιώς δεν θα είχαμε τις χρεοκοπίες ομάδων όπως Π.Α.Ο.Κ., Άρης, Α.Ε.Κ. κ.α.) θα περίμενε κανείς πως οι ιδιοκτήτες τους θ’ άπλωναν τα πόδια τους όσο τους επιτρέπει το στρώμα τους.

Αφήνοντας στην άκρη τον ουσιαστικά χρεοκοπημένο Γαύρο και τον αντιμετωπίζοντα (οικονομικά) ζόρια (ειδικά τελευταία) ανταγωνιστή του, ας περιοριστούμε στην ομάδα μας. Τόσο στις 8 Δεκέμβρη (βλέπε εδώ), όσο και στις 19 (βλέπε εδώ) είχαμε αναφερθεί στις εκκρεμότητες της «Βασίλισσας» οι οποίες της είχαν κοστίσει «απαγόρευση διεθνών μεταγραφών». Τις τελευταίες μέρες προέκυψε ακόμη μια εξ’ αιτίας οφειλών από τη μια στον Ούκιτς και από την άλλη στην ομάδα του Άτιτς.

Στην περίπτωση του Ούκιτς με βάση την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου (βλέπε εδώ) η Κ.Α.Ε. χρωστά:

  • 50.000 Ευρώ για αμοιβές και μ΄πόνους στον παίκτη.
  • 55.000 Ευρώ και 16.000 Δολλάρια στον ατζέντη.

Επιπρόσθετα θα πληρώσει ως χαμένη και τα κόστη της Διαιτησίας 7.350 Ευρώ και 3.893,75 σαν συνεισφορά της στα νομικά του έξοδα.

Στην περίπτωση της ομάδας του Άτιτς με βάση την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου (βλέπε εδώ) η Κ.Α.Ε. χρωστά:

  • 75.000 Ευρώ με 5% επιτόκιο από τος 11 Αυγούστου 2017.

Επιπρόσθετα θα πληρώσει ως χαμένη και τα κόστη της Διαιτησίας τα οποία αναλύονται ως εξής:

  • 2.970 Ευρώ για έξοδα.
  • 2.970 Ευρώ ππου θα πληρώσει στην ομάδα του Άτιτς.
  • 5.000 Ευρώ που θα πληρώσει στην ομάδα του Άτιτς σαν συνεισφορά στα νομικά έξοδα της.

Το χειρότερο (όπως το βλέπουμε εμείς πάντα) ΔΕΝ είναι ότι η Α.Ε.Κ. καταφεύγει σκόπιμα στην διαδικασία αυτή, η οποία τραυματίζει την δημόσια εικόνα της. Δεδομένου, όμως, ότι αυτό είναι έτσι και αλλιώς μια επιλογή της Ιδιοκτησίας δεν έχει ιδιαίτερη αξία να χολοσκάμε γι’ αυτό. Το χειρότερο είναι η από κει και πέρα αισχρή «επικοινωνιακή διαχείριση» του ζητήματος. Το χειρότερο είναι η διαβεβαίωση ότι «Δεν υπάρχει ανησυχία επειδή θα τα διακανονίσουμε σε δόσεις.».

Τέλος, όσο αφορά τους ρεπόρτερ και την ποιότητα (αλλά και πληρότητα) του ρεπορτάζ τους θέλοντας να τους βοηθήσουμε τους λέμε ότι στην ιστοσελίδα της FIBA στην κατηγορία ACTIVITIES & SERVICES κάτω από την επιλογή BASKETBALL ARBITRAL TRIBUNAL επιλέγοντας AWARDS μπορούν να δουν με χρονολογική (και όχι μόνο) σειρά όλες τις καταδικαστικές αποφάσεις.

Με την ευκαιρία να ρωτήσουμε:

  • Πότε θα δημοσιεύσετε κανένα Ισολογισμό;
  • Γιατί δεν λειτουργεί η ιστοσελίδα στην οποία βρίσκονταν εκτός του πρώτου Ισολογισμού (2014-2015) και ο δεύτερος (2015-2016);

 

05 Μάρτη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 281 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΗΝ Κ.Α.Ε.: ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΝΕΙΣ ΣΤΗΝ FIBA ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΞΟΦΛΟΥΝ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ (ΠΕΝΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ)