Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ «ΣΩΣΟΥΝ» ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ (ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ Π.Α.Ο. & ΓΑΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ «ΣΩΣΟΥΝ» ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ
(ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ Π.Α.Ο. & ΓΑΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ)

Όταν δεν θέλεις να κάνεις δουλειά (να ζυμώσεις για παράδειγμα) παρατείνεις την προετοιμασία (το κοσκίνισμα στην περίπτωση μας). Στον κόσμο της πολιτικής η αντιστοιχία είναι οι «συσκέψεις». Συσκέψεις στις οποίες σπανίως ακούγεται είτε κάτι πρωτότυπο, είτε κάτι χρήσιμο. Επίσης, αυτοί που «βλέπουν τα πράγματα απ’ έξω» έχουν καλύτερες ιδέες-προτάσεις απ’ αυτούς που μετέχουν στις «συσκέψεις». Τέλος, οι «λύσεις» που προκύπτουν από τις «συσκέψεις» είναι σχεδόν πάντα προβληματικές (θνησιγενείς) εφ’ όσον αποτελούν προϊόντα συμβιβασμού των συμφερόντων αυτών που εξ’ αρχής δημιούργησαν το πρόβλημα (που προκάλεσε τη «σύσκεψη»). Έχοντας αυτά τα τρία υπ’ όψη μπορούμε να διαπραγματευτούμε οποιοδήποτε ζήτημα.

Η κατάσταση στο Ελληνικό Επαγγελματικό Μπάσκετ έχει φτάσει στο απροχώρητο εξ’ αιτίας 3 πλούσιων κακομαθημένων που νομίζουν ότι είναι μόνοι στον κόσμο (ή ίσως ότι ο κόσμος υπάρχει μόνο για να τους υπηρετεί, που είναι το ίδιο πράγμα). Αυτά τα τρία κακομαθημένα ενώ έχουν μεταχειριστεί όλα τα μέσα για να καταστρέψουν το Ελληνικό Μπάσκετ, τώρα, κάνουν δήθεν ότι θέλουν να το «σώσουν». Φυσικά καθεμιά πλευρά θέλει να το «σώσει» όπως εκείνη νομίζει (και για το δικό της όφελος). Το μόνο σίγουρο είναι ότι χωρίς την «ενεργητική συνέργεια» (μέσω της παθητικότητας του) το Υφυπουργού Αθλητισμού ΔΕΝ θα μπορούσαν να τα έχουν καταφέρει.

Από τη στιγμή της αποχώρησης των Γαύρων από τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Π.Α.Ο. όλοι μας ανεξαρτήτως οπαδικής τοποθέτησης γινόμαστε μάρτυρες ενός προσχεδιασμένου από την μεριά των Αγγελόπουλων «εγκλήματος» το οποίο (παρα)μένει ατιμώρητο. Γινόμαστε μάρτυρες του σκόπιμου αυτό-ευνουχισμού της μπασκετικής Κ.Ε.Δ., η οποία αντιδρά σαν Ελληνική Κυβέρνηση απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκικής (δήθεν με «σύνεση»). Μόνο που με τον τρόπο αυτό «δικαιώνει» το Γαύρο δίνοντας του το δικαίωμα να «γκριζάρει» το θέμα του ορισμού των διαιτητών στα παιχνίδια του. Μετά δε και το «πέσιμο» στο σπίτι του Αναστόπουλου έχουμε στην ουσία την δράση μιας οργάνωσης με μαφιόζικα χαρακτηριστικά, την οποία οι Αγγελόπουλοι είτε ανέχονται είτε υποθάλπουν. Τόσο απλά.

Ωστόσο, η ποινή για την αποχώρηση από τον ημιτελικό, όπως και αυτή γιατί δεν αγωνίστηκαν με τον Π.Α.Ο. στο Πρωτάθλημη α σε συνδυασμό με την γελοία ανάλογη απόφαση των «πράσινων» την τελευταία αγωνιστική καθόρισαν εξω-αγωνιστικά όχι μόνο τα ζευγάρια των πλέι-οφ αλλά και τις ομάδες που έπεσαν στην Α2. Για να έχουμε μετά σκέψεις για μπασκετική «αναδιάρθρωση» η οποία θ’ αποκαταστήσει την αδικία που προκάλεσαν με τις επιλογές τους οι «αιώνιοι» στις υπόλοιπες ομάδες.

Πάμε, τώρα, στην ουσία του ζητήματος, η οποία συνοψίζεται στο (καθόλου ρητορικό) ερώτημα:

Είναι το Επαγγελματικό Μπάσκετ θέαμα ή αθλητική διοργάνωση;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι απολύτως κρίσιμη γιατί αλλιώς δεν μπορούμε ν’ αποφασίσουμε προς τα που θα πάμε από δω και πέρα.

  • Αν το Επαγγελματικό Μπάσκετ είναι θέαμα (όπως το θέατρο), τότε με βάση τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς ΔΕΝ υπάρχει χώρος για υπερ-παραγωγές. Από την άποψη αυτή και μόνο ο Κυριάκος Θωμαΐδης έχει απόλυτο δίκιο (βλέπε εδώ).
  • Αν, όμως, το Επαγγελματικό Μπάσκετ είναι αθλητική διοργάνωση, τότε την τελευταία 20ετία (πάνω-κάτω) ΔΕΝ διεξάγεται σωστά. Η διαιτησία μονοπωλείται κατά περιόδους από τους «αιώνιους» οι οποίοι είναι αποδέκτες προνομιακής μεταχείρισης σε βάρος των υπολοίπων ομάδων. Απλώς ο Γαύρος θεωρεί αυτονόητο κεκτημένο του να εκτελεί 20+ βολές παραπάνω είτε παίζει με τον Π.Α.Ο.Κ. στο Σ.Ε.Φ., είτε με την Α.Ε.Κ. στο Ο.Α.Κ.Α.

Είτε, όμως, το Επαγγελματικό Μπάσκετ είναι θέαμα, είτε αθλητική διοργάνωση το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο τρόπος διεξαγωγής του ή καλύτερα η χειραγώγηση του από τους «αιώνιους» συνίσταται σε αισχρή παραβίαση των όρων «περί ανταγωνισμού». Ειδικά, η κλιμάκωση της κατάστασης τα τελευταία χρόνια συνιστά εξόφθαλμη παραβίαση κάθε κανόνα (γραπτού ή όχι) και διαδικασίας που θεωρητικά υπάρχουν για να εξασφαλίζουν την ισονομία. Φαίνεται, πως στην πράξη οι «αιώνιοι» και η Πολιτεία (από την πλευρά της για τα ψηφουλάκια) έχουν προχωρήσει σ’ έναν «τραβεστί» (παρωδία) συμβιβασμό.

Αφήνει τους «αιώνιους» να κάνουν ότι γουστάρουν συγκρουόμενοι στο παρασκήνιο, επεμβαίνοντας μόνον όταν τα πράγματα πάνε να γίνουν ανεξέλεγκτα θεωρώντας το μπάσκετ «θέαμα». Αν, όμως, το Επαγγελματικό Μπάσκετ είναι θέαμα οι Κ.Α.Ε. είναι εμπορικές επιχειρήσεις οπότε έχει απόλυτη ισχύ η νομοθεσία «περί ανταγωνισμού». Τότε, όμως, πολύ βολικά θυμούνται πως το Επαγγελματικό Μπάσκετ είναι «αθλητική διοργάνωση» και σ’ αυτή την περίπτωση η νομοθεσία «περί ανταγωνισμού» ΔΕΝ έχει εφαρμογή. Οπότε, για την κατάσταση φταίει ο Βασιλακόπουλος που δεν λέει να ξεκολλήσει από την καρέκλα αφήνοντας και κανέναν άλλο (π.χ. τον Γκάλη) να κάνει κουμάντο. Τέτοια νοητική ακροβασία μόνον ο Σρέντιγκερ (με την διάσημη πλέον γάτα η οποία είναι ταυτόχρονα και νεκρή και ζωντανή) θα μπορούσε να εκτιμήσει.

Αντί επιλόγου θα επιχειρήσουμε μια περίληψη της θέσης στην οποία έχει περιέλθει ο Γαύρος των Αγγελόπουλων:

  • Κατάφερε να μείνει απελπιστικά μόνος στον συνεταιρισμό (Ε.Σ.Α.Κ.Ε.) καθώς μέχρι σήμερα βρίσκει μόνο την ψήφο του εκνευρίζοντας ακόμη και τον «συνοδοιπόρο» του Προμηθέα.
  • Κατάφερε να πέσει πάνω στον Π.Α.Ο. στον Α’ Γύρο των πλέι-οφ.
  • Κατάφερε να γελοιοποιήσει τους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι εμφανίζονται παραδομένοι στους σκληρο-πυρηνικούς των «οργανωμένων» (στην περίπτωση που δεν ενέχονται οι ίδιοι προσωπικά).
  • Κατάφερε να σύρει στον οχετό τ’ όνομα του συλλόγου, ο οποίος πλέον ΔΕΝ αποτελεί «κόσμημα» για το Ελληνικό Μπάσκετ. Ίσως η συμμετοχή του στην Αδριατική Λίγκα να του ταιριάζει περισσότερο. Που ξέρετε, μπορεί, να σταματήσουν να σκοτώνονται μεταξύ τους οι Σέρβοι (Ερυθρός Αστέρας) με τους Μαυροβούνιους (Μπούντοσνοστ). Άλλωστε, με τον Γαύρο στην Αδριατική Λίγκα ακόμη και αν αυτός πάρει το Πρωτάθλημα ΔΕΝ θα χαθεί η μια θέση στην Ευρωλίγκα.

Πρόταση μας:

Διώξτε από το Πρωτάθλημα (αφήστε τες να φύγουν) τις ομάδες εκείνες που οι ιδιοκτήτες τους νομίζουν ότι όλα περιστρέφονται (μόνο) γύρω απ’ αυτούς. Τουλάχιστον θα ησυχάσει το κεφάλι μας.

10 Μάη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 708 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ «ΣΩΣΟΥΝ» ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ (ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ Π.Α.Ο. & ΓΑΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ)