Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ #MEXRI_TELOUS (ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ #MEXRI_TELOUS
(ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ)

Το απόγευμα του Σαββάτου επισημοποιήθηκε η αυτοκτονία του μπασκετικού Γαύρου. Σήμερα θα εκδοθεί και η Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου με το κλείσιμο του Φύλλου Αγώνα στο Ο.Α.Κ.Α. σε βάρος του. Όσα ακολουθήσουν από δω και πέρα αντιστοιχούν στην κηδεία (και τον καφέ της παρηγοριάς) και τα μνημόσυνα. Φυσικά, υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα όπως αν θα καταφέρουν τελικά οι Γαύροι να γίνουν δεκτοί στην Αδριατική Λίγκα. Αυτό θα ήταν μια κάποια επιτυχία και σε κάθε περίπτωση πολύ προτιμότερο από το να μη συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία κάποιου άλλου Πρωταθλήματος (σε σχέση με την Α2). Επιπλέον, στην περίπτωση που τελικά πάνε Γιουγκοσλαβία θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα δηλωθούν στην Α2 και αν δηλωθούν αν η Ομοσπονδία ανεχθεί την κοροϊδία και δεν τους διαγράψει από το Μητρώο της.

Σήμερα, όμως, 5+1 μέρες από την κάλπη των εκλογών για Ευρω-Κοινοβούλιο και Αυτοδιοίκηση (και τις Εθνικές να πλησιάζουν επικίνδυνα) έχει νόημα να δούμε την πολιτική διάσταση του #mexri_telous. Γιατί μια τέτοια εξέλιξη ΔΕΝ μπορεί να μην έχει και την πολιτική της διάσταση. Ειδικά, όταν μιλάμε για την ομάδα του Λιμανιού, η οποία έχει πλέον απόλυτο κυριάρχη της τον (εκ νέου) Δημοτικό Σύμβουλο Β. Μαρινάκη (ο οποίος εσχάτως «έβαλε στο χέρι» και τον μπασκετικό Γαύρο).

Αφού Τσίπρας και Μαρινάκης στην πορεία δεν τα βρήκαν έγιναν όχι μόνο άσπονδοι εχθροί, αλλά και αναγκαίοι ο ένας για την επιβίωση του άλλου. Σ’ έναν τέτοιο αγώνα κάθε πλευρά θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που διαθέτει. Προφανώς το πλέον ισχυρό όπλο (τους Γαύρους οπαδούς) το διαθέτει ο Μαρινάκης. Ειδικά, τώρα που έχουμε και Εθνικές εκλογές. Έτσι, όπως κάνει και με το ποδόσφαιρο και για το μπασκετικό Γαύρο θα μετακυλήσει το φταίξιμο στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Του δόθηκε, άλλωστε, ο απαραίτητος χρόνος (3 μήνες από την αποχώρηση στον ημιτελικό Κυπέλλου) για να φτιάξει το απαραίτητο κλίμα. Βέβαια, προειδοποιητικές βολές είχαν ριχτεί και νωρίτερα. Αναφέρομαι στις αιτιάσεις για την «παθητική» στάση του Υφυπουργού Αθλητισμού στην κόντρα Αγγελόπουλων-Βασιλακόπουλου. Προφανώς οι Γαύροι αξίωναν από τον Βασιλειάδη να κάνει με την Ε.Ο.Κ. (Κ.Ε.Δ.) ότι και ο προκάτοχος του με την Ε.Π.Ο. Σε κάθε περίπτωση αυτό όχι μόνο δεν ήταν εύκολο, αλλά απαιτούσε χρόνο και σχεδιασμό.

Δεν γνωρίζω (και μικρή σημασία έχει, άλλωστε) αν ο Βασιλειάδης θεωρούσε εαυτόν είτε αναρμόδιο είτε ανίκανο για να ξεκινήσει μια προσπάθεια ανατροπής του Βασιλακόπουλου (άλλωστε η προσπάθεια ανατροπής του μέσω εκλογών απέτυχε παταγωδώς). Το σίγουρο είναι πως από αίσθημα αυτοσυντήρησης (τελικά θα κατέβει για βουλευτής στον Πειραιά;) αφού δεν μπορούσε (ή δεν τόλμαγε) να τα βάλει με τον Βασιλακόπουλο επέλεξε να του επιτίθεται λεκτικά. Προσπαθώντας να βγάλει τον εαυτό του από «το κάδρο των ευθυνών» έδινε απελπιστικά μόνος του τον αγώνα υπεράσπισης (τουλάχιστον για το ζήτημα αυτό) και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Τελικά, από τη στιγμή που στα πλαίσια του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. οι Αγγελόπουλοι χειρίστηκαν τόσο τραγικά την «επανάσταση» τους τίποτα (ούτε και η ανατροπή Βασιλακόπουλου) δεν έσωζε τον μπασκετικό Γαύρο. Η απόφαση είχε ήδη ληφθεί και εξυπηρετούσε πολλαπλώς. Το ερυθρόλευκο μπάσκετ είχε προσφερθεί σαν άλλη Ιφιγένεια στον βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων. Μένει να δούμε πόσο θα επηρεάσει τα εκλογικά αποτελέσματα στον Πειραιά η κόντρα του Γαύρου/Μαρινάκη με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  

20 Μάη 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 791 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ #MEXRI_TELOUS (ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ)