Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΟΠΩΣ ΣΥΡΙΖΑ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2015 (ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΟΠΩΣ ΣΥΡΙΖΑ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2015
  (ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ)

Σχεδόν τα πάντα στις ανθρώπινες σχέσεις είναι ένας περισσότερο ή λιγότερο προφανής εκβιασμός. Συνήθως είναι ψυχολογικής μορφής, όμως σχεδόν πάντα συνοδεύονται και από ένα οικονομικό τίμημα. Ένα τίμημα, το οποίο αναλόγως της περίπτωσης μπορεί να είναι είτε ασήμαντο είτε ιδιαιτέρως σημαντικό. Στους οικογενειακούς εκβιασμούς ο εκβιαστής ποντάροντας στην ιδιαίτερη σχέση του με τον εκβιαζόμενο τις περισσότερες φορές τον απειλεί ότι «θα κρατήσει την αναπνοή του μέχρι να σκάσει» αν δεν υποχωρήσει στο αίτημα του. Παρά την απλότητα της συγκεκριμένης τακτικής αυτή χρησιμοποιείται κάποια στιγμή απ’ όλους, ακόμα και από κράτη. Προϋπόθεση, ωστόσο, για την επιτυχία είναι το σωστό «διάβασμα» (ανάλυση) της συγκυρίας. Γιατί αν οι πιθανότητες επιτυχίας αυτής της στρατηγικής είναι μηδαμινές, τότε θα πρέπει να επιλεγεί κάποια άλλη τακτική διαπραγμάτευσης.

Αυτό (αν θεωρήσουμε πως η «διαπραγμάτευση» του α’ εξαμήνου του 2015 ήταν ειλικρινής) ΔΕΝ το κατάλαβε ο Αλέξης Τσίπρας και έτσι χρησιμοποιώντας αυτό τον παιδικό εκβιασμό οδήγησε τα πράγματα στην τελείως διαφορετική κατεύθυνση απ’ αυτή που (υποτίθεται ότι) επιθυμούσε. ΔΕΝ κατάλαβε πως οι εταίροι μας στην Ε.Ε. δεν είχαν καμία πρόθεση να του κάνουν οποιαδήποτε υποχώρηση δίνοντας το «λάθος μήνυμα» στα υπόλοιπα κράτη-μέλη με αντίστοιχα προβλήματα. Το χειρότερο είναι πως με την συνεχή για ένα εξάμηνο χρήση της τακτικής αυτής κούρασε όλους τους εταίρους (ακόμη και αυτούς που είχαν το ίδιο πρόβλημα) μ’ αποτέλεσμα ν’ απομονωθεί.

Ότι ακριβώς έκαναν οι Αγγελόπουλοι το τελευταίο 3μηνο μετά την αποχώρηση τους από τον ημιτελικό Κυπέλλου. Εκτός από τα παράπονα για την διαιτησία (που έχουν όλες οι ομάδες κατά περιόδους, αλλά και όσες παίζουν μαζί τους) το βασικό (δηλαδή το μόνο) επιχείρημα τους αφορούσε την σημαντικότητα για το Ελληνικό Μπάσκετ της ομάδας τους. Κάτι αντίστοιχο του: «Ξέρεις, ρε, ποιος είμαι ΕΓΩ;». Υποτίθεται ότι εξ’ αιτίας της αποχώρησης τους από το προσκήνιο του Πρωταθλήματος ότι αυτό θα υποτιμηθεί (ζημιωθεί) εμπορικά και ποιοτικά (αγωνιστικά). Υποτίθεται… Ίσως να είχαν απόλυτο δίκιο αν πρώτοι αυτοί δεν το είχαν ζημιώσει τόσο πολύ με την συμπεριφορά τους. Μια συμπεριφορά άκρως υποτιμητική τόσο για τους ίδιους όσο και για όσους τους ανέχονταν.

Δυστυχώς γι’ αυτούς το μέγεθος του μπασκετικού Γαύρου σε σχέση με το Ελληνικό Μπάσκετ είναι πολύ μικρότερο απ’ όσο φαντάζονται. Το αποδεικνύει, άλλωστε, και το προηγούμενο της 3χρονης απουσίας τους όταν υποβιβάστηκαν πρώτη φορά το 1964 για να επιστρέψουν με την Χούντα. Ούτε η Φύση, ούτε η Ζωή μένουν στα κενά. Συνεχίζουν να προχωράνε αδυσώπητα προς τα εμπρός. Έτσι, η οικειοθελής (λόγω ενός καπρίτσιου) αποχώρηση της ομάδας του Λιμανιού πιθανόν ν’ αποτελέσει τη λύση (ή την προώθηση της) για την ανόρθωση της Θεσσαλονίκης (Άρη και Π.Α.Ο.Κ.) προκειμένου ν’ αμφισβητήσουν έμπρακτα την Α.Ε.Κ. του Αγγελόπουλου για να «χτυπήσουν» τελικά τον Π.Α.Ο.

Επειδή στον Πειραιά οπαδοί και ιδιοκτήτες δεν σκέφτονταν ψύχραιμα και λογικά για να μην έχουν ψευδαισθήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις στο «οικοσύστημα της Α1» εξ’ αιτίας της απουσίας τους, μοιραζόμαστε μαζί τους το ακόλουθο κείμενο με το αντίστοιχο βιντεάκι (βλέπε εδώ). Έτσι για να πάρουν μια ιδέα από τις θετικές δυνατότητες που δημιουργεί η μπασκετική «αυτοκτονία» τους.

Ωστόσο, η απόφαση των Αγγελόπουλων τους βολεύει ως τύποις ιδιοκτήτες της Κ.Α.Ε. Από τη στιγμή της αποχώρησης από τον ημιτελικό είχαν ήδη αποδεχθεί την απώλεια του ελέγχου στην ομάδα-εταιρεία, ο οποίος μέσω ερασιτέχνη και «οργανωμένων» έχει περάσει στον Β. Μαρινάκη. Γιατί στις επιχειρήσεις τον έλεγχο τον έχει αυτός που πληρώνει, και οι Αγγελόπουλοι μια οικονομική αδυναμία την έχουν. Αφού να σκεφτείτε η ομάδα τους είναι μαζί με την Α.Ε.Κ. του Μάκη Αγγελόπουλου (τυχαίο;) οι μοναδικές Κ.Α.Ε. που τραβολογιούνται στην Ε.Ε.Α. επειδή ΔΕΝ μπορούν να καταθέσουν μια συμπληρωματική εγγυητική επιστολή (βλέπε εδώ & εδώ). Οι ποινές για την συγκεκριμένη παράβαση ποικίλλουν από χρηματικό πρόστιμο μέχρι την ανάκληση του Πιστοποιητικού Συμμετοχής. Τώρα, όμως, αυτό το ενδεχόμενο ΔΕΝ προβληματίζει τους Αγγελόπουλους. Επιπλέον στην Α2 ΔΕΝ θα σκοτίζονται για την Ε.Ε.Α.

Κλείνοντας το σημερινό κείμενο πρέπει για μια ακόμη (αλλά τελευταία) φορά να σημειώσουμε την ανηθικότητα και τον τραμπουκισμό που αναδίνει πλέον ο μπασκετικός Γαύρος. Δεν είναι ότι παραδόθηκαν στις ορέξεις των «οργανωμένων», είναι πολύ περισσότερο ο τρόπος που παραδόθηκαν. ΔΕΝ τήρησαν ούτε τα προσχήματα επιλέγοντας να αυτο-καθαιρεθούν. Γιατί, ακόμα και αν τυπικά μένουν στο «τιμόνι» της Κ.Α.Ε. δεν είναι πλέον ηγέτες, αλλά αυτό-υποβιβάστηκαν σε ακόλουθους-οπαδούς. Μπορεί και να το επιζητούσαν όντας κουρασμένοι (κυρίως ψυχικά) από τις προσωπικές και επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Έτσι εκχωρώντας την ευθύνη της πιο σημαντικής απόφασης σε τρίτους νομίζουν ότι μοιράστηκαν και το βάρος. Δεν είναι μακριά η ώρα που θα το μετανιώσουν αυτό. Το πόσο πικρά θα το μετανιώσουν θα φανεί από τις εξελίξεις των επομένων μηνών.

Αν, τέλος, θα επιχειρούσαμε ν’ αποτιμήσουμε τους αφους Αγγελόπουλους αποκλειστικά ως ανθρώπους θα τους χαρακτηρίζαμε πολύ απλά ως ανεπαρκείς (απελπιστικά λίγους). Δεν είναι μόνο ο τρόπος που προσπάθησαν δικαστικά να δυσφημίσουν τον πατέρα τους (δεν τα κατάφεραν). Δεν είναι μόνο η ανοχή (λόγω ανάγκης) στην καφρίλα των «οργανωμένων» (τα δύο πανό στο Σ.Ε.Φ.). Είναι πολύ περισσότερο η ανοχή (και κάλυψη δια της σιωπής τους) στις έκνομες ενέργειες σε βάρος του Αναστόπουλου. Η καλύτερη «τιμωρία» για τους «ιδιοκτήτες» του μπασκετικού Γαύρου θα είναι του χρόνου στην Α2 (αν τελικά δηλωθούν) η Ε.Ο.Κ. να τους ορίζει σε κάθε εκτός έδρας αγώνα τον Αναστόπουλο. Να δούμε τότε αν θα παραμείνουν πιστοί στο #mexri_telous.    

      

Υ.Γ. Είναι συγκινητική η προσπάθεια των ερυθρόλευκων Μ.Μ.Ε. να κάνουν το μαύρο άσπρο, ψάχνοντας να «κρατηθούν» από κάπου (π.χ. τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Α.Κ.Ε.) προσπαθώντας να επιμερίσουν παντού (εκτός των Αγγελόπουλων) τις ευθύνες του υποβιβασμού. Η δυσκολία του εγχειρήματος μεγάλη και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη αν η Αδριατική Λίγκα τους κλείσει την πόρτα. Ακόμα κι έτσι δεν θ’ αποφύγουν για πολύ την αναμέτρηση με την διοικητική ανεπάρκεια των Αγγελόπουλων. Γιατί ανεξάρτητα αν έχουν δίκιο ή όχι, το σημαντικότερο είναι να ξέρουν να το διεκδικήσουν. Γιατί δεν θυμάμαι άλλη πιο αποτυχημένη (κυρίως χρονικά) επανάσταση όπως η δική τους. Και όπως στο σεξ η πρόωρη εκσπερμάτωση απογοητεύει την(τον) παρτενέρ, έτσι και η άκαιρη και απροετοίμαστη επανάσταση οδηγεί όχι μόνο στην ήττα αλλά και στην καταστροφή. Γιατί αυτό που έκαναν οι Αγγελόπουλοι ΔΕΝ ήταν επανάσταση αλλά εκβιασμός, ο οποίος δεν πέρασε.

21 Μάη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 401 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΟΠΩΣ ΣΥΡΙΖΑ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2015 (ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ)