Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ Ο Γ.Γ.Α. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ (ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ Ο Γ.Γ.Α. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ
(ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ)

Στις συνθήκες της ζωής μέσα στην αγέλη το «αίσθημα της αυτοσυντήρησης» ήταν το πλέον σημαντικό. Τις περισσότερες φορές έκρινε την επιβίωση κάποιου σε βάρος κάποιου άλλου. Όσο, όμως, αποδοτικό ήταν σ’ επίπεδο ατόμου, το «αίσθημα της αυτοσυντήρησης» τόσο προβληματικό αποδεικνυόταν σ’ επίπεδο κοινωνίας. Ακόμη περισσότερο όσο οι ανάγκες που προέκυπταν από τον καταμερισμό της εργασίας (και των ευθυνών) έκαναν τα πράγματα περίπλοκα. Για παράδειγμα, μπορεί κάτι να είναι αυτονόητα προφανές αλλά να μην μπορεί να γίνει οτιδήποτε αν δεν κινηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία. Μια «συγκεκριμένη διαδικασία» που όσο δεν κινείται, είναι σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Δεν έχει καμία σημασία το γεγονός ότι αυτή η «συγκεκριμένη διαδικασία» μπορεί να θεωρείται από τον νομοθέτη ως «τυπική». Το ζήτημα είναι πως όσο ένας «μανδαρίνος» δεν αποφασίζει να κάνει την δουλειά (καθήκον) του το «σύστημα» κρεμάει.

Μέχρι τη στιγμή που ο «μανδαρίνος μας -απελευθερωμένος από το άγχος της διατήρησης της θέσης του και έχοντας πάρει την σχετική άδεια απ’ αυτούς που τον τοποθέτησαν στη θέση του- αποφασίζει να κάνει το καθήκον του. Ακόμα, όμως, και τότε κωλυσιεργεί όσο μπορεί, προκειμένου να δώσει τον απαραίτητο χρόνο για «ζυμώσεις» και «παζάρια». Προκειμένου, αυτός που θα υποστεί την ποινή να έχει τον χρόνο να βρει μια άλλη θεσούλα να «βγάζει το ψωμάκι του». Από την άποψη αυτή ΔΕΝ υπάρχει πιο χαρακτηριστική περίπτωση απ’ αυτή της αποπομπής του Β. Γκαγκάτση με διαπιστωτική πράξη του απερχόμενου (ευτυχώς) Γ.Γ.Α. Ιούλιου Συναδινού.

Βέβαια, ο Ιούλιος εξέδωσε την διαπιστωτική πράξη όταν και επειδή δεν μπορούσε να το αποφύγει. Την εξέδωσε στις τελευταίες μέρες της θητείας του, ίσως για να μας δείξει ότι δεν κώλωνε να εφαρμόσει τον νόμο. Θα μπορούσε κάποιος κακεντρεχής να υποστηρίξει πως ο Γκαγκάτσης δεν είχε το ίδιο «δόντι» με κάποιον άλλο που την έχει σκαπουλάρει. Ίσως πάλι και ο Γκαγκάτσης να είναι πιο άξιος από τον άλλο και να μπορεί ευκολότερα να κανονίσει το εργασιακό του μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση καθένας μας (και ο Γ.Γ.Α. πολύ περισσότερο) κρίνεται τόσο απ’ όσα κάνει όσο και απ’ όσα δεν κάνει. Και αυτά τα δεύτερα είναι σε κάποιες περιπτώσεις χειρότερα. Καθώς, η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Αλέκου Φλαμπουράρη απέρχεται κάθε στέλεχος της (και ο Γ.Γ.Α.) θα κληθούν ν’ αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους πολιτικές και ποινικές για την κάλυψη που λόγω της θέσης τους έδωσαν σε κάποιους που τη χρειάζονταν. Από την Δευτέρα και μετά τα στελέχη αυτά (όσα δεν θα έχουν βουλευτική ασυλία) δεν θα μπορούν να υπολογίζουν στην κάλυψη αυτών που τους τοποθέτησαν στις θέσεις τους. Τότε το μόνο που θα τους μένει θα είναι να προσφύγουν στην βοήθεια αυτών που με τις πράξεις και παραλείψεις τους εξυπηρετούσαν μπας και την γλυτώσουν. Από την Δευτέρα εκτός της συνείδησης τους πιθανόν να έχουν ν’ αντιμετωπίσουν και την Δικαιοσύνη. Εμείς τους ευχόμαστε «καλή δύναμη».

04 Ιούλη 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 1192 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ Ο Γ.Γ.Α. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ (ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ)