Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΠΑΣΤΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
(ΠΑΣΤΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ)

Τελικά οι Γαύροι στο μπάσκετ είναι μόνο «φρου-φρού κι αρώματα». Σήκωσαν στα λόγια το «λάβαρο της επανάστασης» και νόμιζαν πως έτσι θα κέρδιζαν κιόλας. Το χειρότερο για τους αδερφούς Αγγελόπουλους είναι πως με την κίνηση τους αυτή είχαν πολύ μικρότερη συμπαράσταση απ’ όση ο Χριστόδουλος όταν ανέμιζε το «λάβαρο της Αγίας Λαύρας» στις συγκεντρώσεις για το θρήσκευμα στις ταυτότητες. Κι αυτός, όμως, τίποτα δεν κατάφερε. Αφού, δεν μπόρεσαν να κερδίσουν στο Α.Σ.Ε.Α.Δ. ξεκίνησαν (και πριν από τις αποφάσεις) να φτιάχνουν ένα αφήγημα η κεντρική ιδέα του οποίου είναι πως χωρίς τον Γαύρο ΔΕΝ υπάρχει Ελληνικό μπάσκετ. Επιπλέον, τους «έπιασε ο πόνος» ν’ αναδεικνύουν όλα τα στραβά τα οποία κατά την άποψη τους αποδεικνύουν την στοχευμένη μεθόδευση-επιδίωξη να υποβιβάζουν μόνον αυτούς.

Είναι προφανές ότι αυτός ο συλλογισμός είναι ιδιαιτέρως προβληματικός, αφού αν τον πιστέψουμε τότε σημαίνει πως οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και οι Γαύροι ως «οργανισμός» έπεσαν στην παγίδα που τους είχε στήσει ο Γιαννακόπουλος (και στην οποία συναίνεσαν οι υπόλοιποι). Προφανώς, την «πάτησαν» γιατί αυτοί δεν ξέρουν από ελιγμούς και «τερτίπια» καθώς δεσμεύονται από τον «λόγο» τους σαν άντρες που είναι. Το «ωραίο» με όλα τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν αυτό τον ισχυρισμό είναι πως στην ουσία αναδεικνύουν την αγωνία των Γαύρων για το μέλλον της ομαδάρας τους. Ακόμη και το ύφος τους (εκτός από τα γραφόμενα) είναι απόδειξη του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει.

Στη λογική ότι χωρίς αυτούς δεν υπάρχει «αύριο» για το Ελληνικό μπάσκετ υποστηρίζουν ότι η επιλογή της στοιχηματικής εταιρείας και χορηγού της Α1 BETSHOP να μην είναι χορηγός και του χρόνου είναι αποτέλεσμα της μη συμμετοχής της ομαδάρας τους στο Πρωτάθλημα. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει και ο συντάκτης της στήλης «SLΑM DUNK» στην ιστοσελίδα www.sdna.gr η ενέργεια της χορηγού εταιρείας να μην συνεχίσει την συνεργασία με τους όρους που είχε υπογράψει (αλλά ενδεχομένως να διαπραγματευτεί εκ νέου) είναι αποτέλεσμα των όσων έκανε ο Γαύρος τα οποία διακωμώδησαν το Πρωτάθλημα. Έτσι, η απόφαση της εταιρείας έχει σαν αιτία τα όσα φέτος έκανε η ομάδα του Λιμανιού και δεν είναι αποτέλεσμα της μη συμμετοχής της του χρόνου στο Πρωτάθλημα. Θα ήταν έτσι αν ο Γαύρος είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά και όχι εξ’ αιτίας της κακοπαιγμένης φαρσοκωμωδίας του.

Πάντως οι αδερφοί Αγγελόπουλοι δεν έχουν χρηματικό πρόβλημα, αφού όπως μάθαμε θα φέρουν πίνακα τύπου ΝΒΑ για να βλέπουν όλοι όπου κι αν βρίσκονται τις φάσεις. Τώρα αν θα λειτουργεί μόνο στην Ευρωλίγκα και όχι στην Α2 αυτό δεν μας το είπαν ακόμη. Συνεπώς, οι χαζομάρες για ακάλυπτες επιταγές στο Σ.Ε.Φ. (βλέπε εδώ) μόνο ως μικροατυχήματα άνευ γενικότερης σημασίας μπορεί και πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν. Σιγά που δεν έχουν τα λεφτά να πληρώσουν το νοίκι σ’ ένα γήπεδο που δεν τους αρέσει και δεν τους κάνει (όταν τους βολεύει θυμούνται ότι μυρίζει η αποχέτευση και άλλα τέτοια ωραία). Έχε χάρη που ο Τσίπρας δεν τους έδωσε χώρο να φτιάξουν μια καινούρια γηπεδάρα αντάξια της ομαδάρας τους. Εμείς θα τους προτείναμε να μεταφερθούν στο Ο.Α.Κ.Α. τώρα που μετακομίζει η «Βασίλισσα». Άλλωστε, η διοίκηση του Ο.Α.Κ.Α. έχει συνηθίσει από καλοπληρωτές.

Εκεί πάντως που είναι ασυναγώνιστοι οι μπασκετικοί Γαύροι είναι όταν αποκαλύπτουν στους οπαδούς της ομάδας τη συνωμοσία που έχει στηθεί σε βάρος τους (και για την οποία ουδείς έχει αντιδράσει). Η συνωμοσία αναλύεται σε κείμενα όπως αυτό του οποίου τον συντάκτη το «πιάνει ο πόνος» όχι μόνο για το «στήσιμο» σε βάρος της ιστορικής ομαδάρας του, αλλά για τον τρόπο που μηχανεύτηκαν για να πέσει μόνο ο Γαύρος κατηγορία. Τον «πιάνει ο πόνος» για το ότι το Λαύριο μένει (πληρώνοντας 200 χιλιάρικα για το Α.Φ.Μ. του οικονομικά αδύναμου Χολαργού) στην Α1 και έτσι ΔΕΝ θα χρειαστεί αναδιάρθρωση. Μόνο που και στην περίπτωση της αναδιάρθρωσης ο Γαύρος ΔΕΝ μπορούσε να μείνει στην κατηγορία γιατί πολύ απλά ο υποβιβασμός του δεν ήταν αγωνιστικός (όπως την δεκαετία του ’60), αλλά ήταν με «ντισκαλιφιέ» εξ αιτίας της απόφασης του να μην κατέβει στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ.

Φυσικά, και οι Γαύροι θα μπορούσαν να κάνουν ότι και το Λαύριο (όπως έκαναν στην περίπτωση του Χάντμπολ). Προς τιμήν τους ΔΕΝ το κάνουν προβαίνοντας μ’ αυτό τον τρόπο σε μια από τις λίγες πράξεις περηφάνειας. Γιατί ν’ αγοράσουν ένα Α.Φ.Μ. και να παραμείνουν έτσι στην Α1 (διασώζοντας οικονομικά όσους τους έριξαν) που ΔΕΝ τους θέλει κανείς και να είναι «ξένο σώμα»; Από την άλλη τέτοιου είδους δημοσιεύματα στέλνουν το ακριβώς αντίθετο μήνυμα. Το μήνυμα μιας ομάδας που παρακαλά να την δεχτούν πίσω.

Μόνο που εδώ μπλέκει πολύ το πράγμα. Γιατί αν υποθέσουμε πως παρά τους κανονισμούς βρεθεί ένας τρόπος για να παραμείνει στην Α1 η ομάδα των Αγγελόπουλων, τότε πρέπει εκτός της αποκατάστασης της οικονομικής ζημιάς που προκάλεσε σε Ο.Τ.Ε. TV, BETSHOP και Π.Α.Ο. (από τα εισιτήρια που δεν πούλησε για τους αγώνες των πλέι-οφ) να τιμωρηθεί και με αφαίρεση βαθμών (-10β. για 1-2 χρόνια) έτσι ώστε να πληρώσει και για την ιταμή συμπεριφορά του. Αλλιώς, ας «κάνει το αγροτικό του» στη Α2 για όσο θέλει η ιδιοκτησία του.

Αυτά για το ζήτημα, για το οποίο δεν έχει νόημα να επανέλθουμε παρά μόνον αν η νέα αυτοδύναμη Κυβέρνηση κάνει καμιά χαζομάρα να το «επιλύσει» παραβιάζοντας τους κανονισμούς και βιάζοντας την θέληση και την περηφάνεια των αδερφών Αγγελόπουλων να το πάνε #mexri_telous.

 

09 Ιούλη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 1145 φορές