Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ: ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ «ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» (Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ: ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ «ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ»
(Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ)

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι παράδειγμα προς μίμηση για κάθε Έλληνα αθλητή, γιατί με συνεχή δουλειά έχτισε βήμα-βήμα την καριέρα του. Επιπλέον έχει το ίδιο επώνυμο και κοινή καταγωγή με τον παίκτη της θρυλικής ομάδας του 1968 Αία. Η παρουσία του στην Α.Ε.Κ. ήταν σημαντικότατη, τόσο περισσότερο όσο πέρναγε ο καιρός και «έδενε» με την ομάδα. Λόγω της ηλικίας του θα μπορούσε να γίνει ο εμβληματικός Έλληνας αρχηγός της ομάδας, μιας ομάδας με βάθος χρόνου η οποία θα «χτιζόταν» γύρω του (και πάνω του). Ωστόσο, τέτοιοι παίκτες όπως ο Λαρεντζάκης δύσκολα μένουν στην ίδια ομάδα για χρόνια▪ ειδικά όταν οι εμφανίσεις τους κάθε χρόνο είναι όλο και καλύτερες. Από την άλλη η παραμονή ενός τέτοιου παίκτη (και μάλιστα Έλληνα) είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα ισχυρίζεται ότι έχει στόχο την κορυφή.

Παίκτες της ηλικίας και της κλάσης του Λαρεντζάκη (παρα)μένουν σε μια ομάδα για δύο λόγους. Ο ένας είναι τα λεφτά και ο δεύτερος η προοπτική κατάκτησης τροπαίων. Προφανώς, οποιαδήποτε ομάδα είναι σε θέση να προσφέρει (αντικειμενικά) μεγάλο συμβόλαιο έχει τα λεφτά να δημιουργήσει ομάδα που να κατακτά τρόπαια. Στην περίπτωση του Λαρεντζάκη τα πράγματα ΔΕΝ θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά.

Τα αγωνιστικά επιτεύγματα της επανόδου της «Βασίλισσας» δεν είναι και τόσο σημαντικά, αλλά δεν είναι και αμελητέα. Αναλόγως των πενιχρών της εσόδων και των οικονομικών δυνατοτήτων του Μάκη Αγγελόπουλου τα έχει καταφέρει αρκετά καλά. Ωστόσο, όπως φαίνεται (ειδικά από την έλλειψη των δημοσιευμένων δύο τελευταίων Ισολογισμών) οικονομικά η Κ.Α.Ε. δεν πάει καλά. Επιπλέον ένδειξη (αποδείξεις θα έχουμε με την δημοσίευση τω δύο τελευταίων Ισολογισμών) είναι η νέα μόδα που εγκαινίασε η Κ.Α.Ε. οδηγώντας τους ξένους παίκτες σε προσφυγή στην FIBA για τα οφειλόμενα τους, τα οποία στη συνέχεια ρυθμίζει σε δόσεις!

Από την άποψη αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική η παραμονή των ήδη υπαρχόντων ξένων, αφού εξ’ αιτίας των συνεχών απαγορεύσεων διεθνών μεταγραφών από την FIBA δημιουργεί προβλήματα για νέες (άσε που τους έχουν πάρει πλέον χαμπάρι οι μάνατζερ των ξένων παικτών). Όσους, λοιπόν, μπορεί να κρατήσει με τα λεφτά που δίνει τους κρατά. Από κει και πέρα πρέπει να πουλήσει στον κόσμο της ένα εύπεπτο «παραμύθι», κεντρικός άξονας του οποίου θα είναι η δημιουργία μιας κατά τεκμήριο «Ελληνικής ομάδας» (με παίκτες που θα παίρνουν λίγα).

Ένα τέτοιο σενάριο για να υποστηριχτεί χρειάζεται και τον «κατάλληλο» προπονητή. Έναν προπονητή όπως ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος όπως μάθαμε σχεδόν πλήρωσε για να έρθει στην «Βασίλισσα». Τώρα πως θα ζει με τόσα λίγα λεφτά, αυτό σας αφήνουμε να το σκεφτείτε και να βγάλετε μόνοι σας συμπεράσματα. Δυστυχώς ή ευτυχώς η επιτυχία ενός τέτοιου σεναρίου (το «ευτυχισμένο τέλος του παραμυθιού») εξαρτάται πολύ συχνά απ’ όσα γίνονται (ή δεν γίνονται) κιόλας από την αρχή. Έτσι, το αποτέλεσμα για την «Βασίλισσα» και τον ιδιοκτήτη της δεν θα κριθεί τόσο από τον κόσμο που θα πηγαίνει να την βλέπει στην οικειοθελή εξορία της στα Άνω Λιόσια όσο στο αν θα καταφέρει να κρατήσει τον πιο καλό της Έλληνα παίκτη. Γιατί η συζήτηση μπορεί να είναι μόνο για το αν θα τον κρατήσει και όχι για το αν μπορεί να τον αντικαταστήσει μ’ έναν ισάξιο του. Γιατί κάτι τέτοιο ΔΕΝ μπορεί αυτή τη στιγμή να το κάνει. Τουλάχιστον να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Υ.Γ. Συγχαρητήρια για την επαναλειτουργία της ιστοσελίδας http://www.aekkae.eu/ στην οποία η Κ.Α.Ε. έχει δημοσιεύσει τους δύο από τους τέσσερις Ισολογισμούς της. Πότε να περιμένουμε τους άλλους δύο;  

16 Ιούλη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 1012 φορές