Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΟ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ» ΞΕΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟ (ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΟ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ» ΞΕΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟ
(ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ)

Τελικά οι «επαναστάτες» Αφοί Αγγελόπουλοι προτίμησαν την περασμένη Παρασκευή τον μίνι από τον μέγα διασυρμό. Δήλωσαν την ομάδα τους στην Α2 μη ρισκάροντας να διαγραφεί από το Μητρώο αν δεν δήλωνε ούτε εκεί συμμετοχή. Παρακάμπτοντας όσα για εσωτερική κατανάλωση γράφονται στην ανακοίνωση τους ας μείνουμε στο γεγονός ότι η ομάδα τους στην Α2 θα παίζει στο βοηθητικό του Σ.Ε.Φ. και θα έχει νέο όνομα (για να μη «σύρει στη λάσπη» την ένδοξη ιστορία του;). Από δω και πέρα αρχίζει το ενδιαφέρον καθώς η Α2 ΔΕΝ είναι πλέον «επαγγελματική» αλλά «ερασιτεχνική» κατηγορία. Έτσι ενώ ΔΕΝ απαγορεύεται, ωστόσο δεν προβλέπεται η συμμετοχή Κ.Α.Ε. σ’ αυτή. Ο Ν. 2725/1999 προβλέπει ότι σε περίπτωση υποβιβασμού σε «ερασιτεχνική» κατηγορία λύεται και εκκαθαρίζεται η Α.Α.Ε. Υπενθυμίζουμε ότι για τα Χρέη ευθύνεται μόνο η Διοίκηση (όσοι έχουν «δικαίωμα υπογραφής») και όχι οι μέτοχοι.

Από την άλλη μετά τις σχετικά πρόσφατες αλλαγές από την προηγούμενη κυβέρνηση τα Χρέη αναβιώνουν με την σύσταση νέας Α.Α.Ε. για το ίδιο άθλημα και από το ίδιο (προφανώς) ιδρυτικό σωματείο. Οπότε η συμμετοχή του Γαύρου στην Α2 με νέο όνομα έχει προφανώς το νόημα ότι το τμήμα ξαναγίνεται ερασιτεχνικό. Ακόμη κι έτσι ΔΕΝ γίνεται η ομάδα που θ’ αγωνίζεται στην Α2 να μην παραπέμπει στον Γαύρο καθ’ ότι η ομάδα εκπροσωπεί το ιδρυτικό της σωματείο! Τώρα αν θέλουν να πειραματιστούν με το χτένισμα του «στεφανωμένου έφηβου» και να τον εμφανίζουν διαφορετικό ας το κάνουν. Το λογότυπο (όνομα) ΔΕΝ αλλάζει. Τι να κάνουμε. Είναι σαν ν’ αλλάζεις από μόνος σου τ’ όνομα σου και να εμφανίζεσαι με διαφορετικό απ’ αυτό που γράφει η ταυτότητα.

Προφανώς, τις επόμενες μέρες θα κορυφωθεί η αγωνία των Γαύρων, οι οποίοι έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο γι’ αυτό και συνεχίζουν με τα δημοσιεύματα ν’ αγωνιούν για το μέλλον της Α1 χωρίς αυτούς. Το ζήτημα για την Κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη είναι πως στην παρούσα φάση οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα από το υπάρχον. Στο κάτω-κάτω η ίδια η ιδιοκτησία του Γαύρου αποφάσισε ελεύθερα τον τρόπο της ρήξης με τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Κλείνοντας, για την ώρα, το ζήτημα δημοσιεύουμε τον τελευταίο Ισολογισμό 2015-2016 του Γαύρου από τον οποίο προκύπτει ότι στις 30 Ιούνη 2016 τα Χρέη στο Δημόσιο ήταν 3.003.906,59 (2.954.876,87 στην Εφορία & 49.029,72 στα Ασφαλιστικά Ταμεία).

Σε κάθε περίπτωση μια Α1 χωρίς τον Γαύρο θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις της και να προχωρήσει σε μια άλλη «επαγγελματική» προσέγγιση, όσο υπάρχει ακόμη καιρός. Η «κεντρική διαχείριση» τηλεοπτικών δικαιωμάτων και χορηγιών είναι μια καλή αρχή. Από κει και πέρα εκτός του Π.Α.Ο. ο οποίος υπολογίζοντας και στο κλειστό συμβόλαιο της Ευρωλίγκας είναι «πρωταθλητής» στα Έσοδα όλες οι υπόλοιπες ομάδες (μαζί και ο Γαύρος) είναι επί της ουσίας χρεοκοπημένες. Ακόμα και αν υπάρχει κάποια που δεν χρωστά, αυτό γίνεται όχι μόνο δύσκολα αλλά πολύ περισσότερο σε πείσμα των δεδομένων.

Δυστυχώς ή ευτυχώς η λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα καθίσταται προφανής κάθε Καλοκαίρι, αλλά ΔΕΝ υιοθετείται από κανέναν. Κάθε Καλοκαίρι οι μικρές Εθνικές Ομάδες παίζουν σε διοργανώσεις παλεύοντας κάθε φορά για την σωτηρία τους. παίζουν αντίπαλες με ομάδες που έχουν «κανονικούς» παίκτες. Με ομάδες που οι «σέντερ» είναι «κανονικοί» σέντερ και όχι «κατά φαντασία». Τα προβλήματα στη σωστή στελέχωση των Εθνικών μας Ομάδων θα έπρεπε να είχαν οδηγήσει πολλές από τις ομάδες της Α1 στο να δώσουν δικαίωμα συμμετοχής (ουσιαστικής και όχι τυπικής) σε μικρούς ηλικιακά παίκτες. Μια αλλαγή του κανονισμού για την υποχρεωτική συμμετοχή μικρών σε ηλικία παικτών σε καθορισμένο αριθμό και για καθορισμένο χρόνο θα ήταν μια λύση. Μια λύση που θ’ ανακούφιζε οικονομικά τις φορτωμένες με Χρέη ομάδες της «επαγγελματικής κατηγορίας». Γιατί γενικά δεν είναι κακό να έχεις Χρέη, αρκεί να είσαι σε θέση να τα εξοφλείς εγκαίρως από τα Έσοδα σου. Το πρόβλημα ξεκινά όταν τα έσοδα ΔΕΝ φτάνουν.      

Η πρόβλεψη είναι μάλλον απαισιόδοξη. Το πιθανότερο είναι η λύση που θα επιλέξουν οι ομάδες του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. να μην φτάσει mexri telous, σ’ αντίθεση με τον Γαύρο που οι Αφοί Αγγελόπουλοι τον «τελείωσαν».

Υ.Γ. Όπως θα έλεγε και η «χήρα Μήτσι»: αν υποψιαστώ ότι ο Γαύρος στην Α2 θα παίζει στο βοηθητικό του Σ.Ε.Φ. για να μειωθεί το ενοίκιο θα πεθάνωωωω.

 

22 Ιούλη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 723 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΟ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ» ΞΕΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟ (ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ)