Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΚΛΗΡΩΤΙΔΑ «ΜΙΛΗΣΕ» (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΚΛΗΡΩΤΙΔΑ «ΜΙΛΗΣΕ»
(ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ)

Σημαντικό μερίδιο στην «μοίρα» καθενός μας παίζει και ο παράγων «Τύχη». Γιατί όσο είναι ευνοϊκή, τόσο μακρύτερα μπορείς να πας. Στην αντίθετη περίπτωση, άστα να πάνε. Έγιναν οι κληρώσεις για τα φετινά Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ελάχιστα ως τίποτα μπορούν να γραφτούν και να λεχθούν καθώς η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Από την άλλη πολλά μπορούν να γραφτούν και να λεχθούν σχετικά με το πως έχουν μέχρι τώρα κινηθεί οι διοικήσεις κάθε ομάδας τόσο για να «κλείσουν τις τρύπες» όσο και για να τις ενισχύσουν. Υπάρχει, όμως, και κάτι που ανήκει στην σφαίρα του «μεταφυσικού» και γι’ αυτό αξίζει μια ξεχωριστή αναφορά.

Πέρυσι και φέτος το «κάρμα» φαίνεται να έβαλε σημάδι τον «Γαύρο του Βορρά» και να τον εκδικείται για όσα έκανε προκειμένου να βγάλει το μαύρο σε άσπρο. Το «κάρμα», λοιπόν, βγάζει την ομάδα του Ιβάν απέναντι στους περσυνούς αντιπάλους της Α.Ε.Κ. στην Ευρώπη. Αν πέρυσι ήταν η Βιντεότον που ανάγκασε τους ασπρόμαυρους στην τελευταία θέση του ομίλου, φέτος είναι ο Άγιαξ που στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια τους στο CL. Είναι ο ίδιος Άγιαξ που πέρυσι όταν τον βρήκε απέναντι της η Α.Ε.Κ. δεν «γέμιζε το μάτι» τους και γι’ αυτό την κάκιζαν για τις εμφανίσεις της απέναντι του.

Φέτος, όμως, ο Άγιαξ είναι ο φιναλίστ του CL και από την άποψη αυτή η καλύτερη δικαιολογία για την αποτυχία τους να μπουν στους ομίλους. Γιατί φέτος στο CL βαδίζουν από το «μονοπάτι των Πρωταθλητών» οπότε θεωρητικά είχαν ευκολότερο έργο. Τώρα, αν δεν ήταν στους ισχυρούς σ’ αυτό φταίνε και οι ίδιοι με την συγκομιδή τους στην «ευκολότερη διοργάνωση» του EUROPA LEAGUE. Πάντως, ότι και να λέμε από την άποψη της ιδιοκτησίας η σημερινή κλήρωση είναι ότι καλύτερο. Γιατί ένας αποκλεισμός από τον περσυνό Άγιαξ (αν όλα εξελιχθούν όπως αναμένεται) θα «σκεπάσει» την μη κάλυψη των αγωνιστικών κενών του «Γαύρου του Βορρά» μετά τις αποχωρήσεις βασικών στελεχών του και την μη ενίσχυση του. Έτσι, φαίνεται η Τύχη να ήταν μάλλον ευνοϊκή στον Ιβάν. Τουλάχιστον, αυτή είναι η εντύπωση μου για την ώρα. Γιατί, μετά ακολουθεί τουλάχιστον άλλη μια κλήρωση για το EUROPA.

Η κλήρωση για την Α.Ε.Κ. είναι τουλάχιστον «πονηρή». Τόσο η Ουγγρική Χόνβεντ όσο και η Ρουμανική Κραϊόβα δεν είναι αμελητέα μεγέθη ειδικά όταν τις βρίσκεις μπροστά σου τον Αύγουστο. Από μια άποψη είναι της ίδιας δυναμικότητας, μιας δυναμικότητας που για μια φιλόδοξη Ευρωπαϊκά Α.Ε.Κ. δεν θα πρέπει καμία από τις δυό τους ν’ αποτελέσει αξεπέραστο εμπόδιο. Βέβαια, η Α.Ε.Κ. έχει νέο προπονητή ο οποίος έχει μια διαφορετική προσέγγιση από τον προκάτοχο του. Επιπλέον, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές της «επανόδου» της έχει ολοκληρώσει τις περισσότερες μεταγραφές της. Με βάση την κλήρωση η Α.Ε.Κ. ΠΡΕΠΕΙ να περάσει στα πλέι-οφ του EUROPA. Οπότε, ο αποκλεισμός από μια από τις δυό τους θα είναι μια μεγάλη αποτυχία.

Για την κλήρωση του «γνήσιου Γαύρου» δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν ή να γραφτούν καθώς υπάρχουν δύο «αν» και όλα, τελικά, κρίνονται από το αποτέλεσμα με την Τσέχικη Πλζεν. Και απ’ ότι ξέρω με τα «αν» ΔΕΝ γράφεται η Ιστορία.

Τέλος, οι κληρώσεις του Άρη και του Ατρόμητου είναι για τον καθένα τους από αρκετά ως πολύ δύσκολες. Ακόμη και αν περάσουν στον επόμενο γύρο δεν θα υπάρχει γι’ αυτούς «εύκολη» κλήρωση. Όχι μόνο λόγω του βαθμολογικού τους συντελεστή, αλλά κυρίως εξ’ αιτίας του βαθμού ετοιμότητας τους και των αγωνιστικών κενών τους. Κενών, η ύπαρξη των οποίων (ανάλογα, βέβαια, και της δυναμικής των αντιπάλων τους) θα κρίνουν το μέλλον τους (δηλαδή, επί της ουσίας πόσο τραυματικοί θα είναι οι αποκλεισμοί τους).

Από την άλλη, όπως όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο έτσι και όλοι ελπίζουμε να μας ευνοήσει η Τύχη μια φορά και έτσι να «πάμε παρακάτω». Που ξέρετε, αν η Θεά σε συνεργασία με την Μοίρα αποφασίσει πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν.

23 Ιούλη 2019
«πανταχού παρόντες»
.

Διαβάστηκε 1790 φορές