Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (ΜΙΑ ΝΙΚΗ, ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
(ΜΙΑ ΝΙΚΗ, ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ)

Με τα τρία χθεσινά παιχνίδια για το EUROPA LEAGUE ολοκληρώθηκε η μια από τις δύο βδομάδες που θα παίζουν και οι 5 εκπρόσωποι μας. Δεδομένου ότι για την Α.Ε.Κ. και τον «Γαύρο του Βορρά» αυτά ήταν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια τους ελάχιστα μπορούν να ειπωθούν. Ακόμα κι έτσι δεν είναι άσκοπο να επισημανθούν κάποια πράγματα. Χρονικά πρώτος αγώνας ήταν αυτός της Α.Ε.Κ. για ν’ ακολουθήσει αυτός του Άρη. Τελευταίος ήταν ο εντός έδρας του Ατρόμητου. Παρά και πέρα από το κυνήγι της Κύπρου στην βαθμολογία της UEFA πρέπει να δούμε σε τι επίπεδο βρίσκονται οι εκπρόσωποι μας. Γιατί, αν έχει σημασία η βαθμολογία αυτό είναι σε συνάρτηση με το αν οι κάθε φορά εκπρόσωποι μας είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν τα όποια οφέλη αυτή προσφέρει.

Η χθεσινή Α.Ε.Κ. κινήθηκε σε «ρηχά νερά». Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν από κακή έως μέτρια. Μόνο η χαμένη ευκαιρία του Μάνταλου και ένα ξεψυχισμένο σουτ του Λιβάγια θύμισαν ότι υπήρχε Α.Ε.Κ. στο γήπεδο. Αμυντικά η ομάδα σ’ όλο το παιχνίδι είχε τα χάλια της. Έτσι όπως την είδαμε δεν φαίνεται να υπάρχει βελτίωση σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, επειδή είναι ακόμα νωρίς θα περιμένουμε μερικά παιχνίδια για να βγάλουμε οριστικό συμπέρασμα.

Τελικά, αν δεν υπήρχε χθες ο Λιβάγια η Α.Ε.Κ. θα ήταν απόλυτα ικανοποιημένη και με την ισοπαλία. Ευτυχώς που υπήρχε κι αυτός και με μια ασίστ και ένα γκολ έδωσε μια σημαντική από κάθε άποψη νίκη για την ομάδα (πρωτίστως) και την Ελλάδα (δευτερευόντως). Γιατί αν ως ομάδα δεν είσαι αρκετά ψηλά η βαθμολογική θέση της Χώρας ελάχιστα βοηθά. Τουλάχιστον, δεν θα μπορούν να πουν ότι η Α.Ε.Κ. δεν έκανε το καθήκον της κερδίζοντας ένα παιχνίδι το οποίο ήταν υποχρεωμένη να κερδίσει.

Δεύτερος χρονικά αγώνας ήταν αυτός του Άρη με την Μόλντε στην Νορβηγία. Έτσι κι αλλιώς ήταν δύσκολη η αποστολή του, έγινε ακόμη δυσκολότερη (ως αδύνατη) όταν μέσα σε 5’ δέχτηκε δύο γκολ. Στο υπόλοιπο παιχνίδι οι Νορβηγοί έδειξαν ότι ήταν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του και δεν σκόπευαν να κυνηγήσουν κάτι παραπάνω (αν και θα εκμεταλλεύονταν οποιαδήποτε ευκαιρία τους δινόταν). Τελικά, κατάφεραν να βρουν και τρίτο γκολ και καθάρισαν την πρόκριση.

Η υπόθεση πρόκριση για τον Άρη φάνηκε ότι τελείωσε μετά και την αποβολή του Βελέζ στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι ο Άρης σε τρία Ευρωπαϊκά παιχνίδια μετά από μεγάλη απουσία έχει φέρει και τα τρία αποτελέσματα. Τώρα γι’ αυτόν το ζήτημα είναι αν θα μπορέσει και φέτος να κερδίσει την έξοδο του στην Ευρώπη και του χρόνου με μια καλύτερη κλήρωση (πάντα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία) να κάνει κάτι καλύτερο (ίσως και να φτάσει στα πλέι-οφ του EUROPA).

Από το εκτός έδρας παιχνίδι του Ατρόμητου θα κρινόταν σε μεγάλο ποσοστό αν η Α.Ε.Κ. και ο «Γαύρος του Βορρά» θα ήταν οι μόνοι εκπρόσωποι της Ελλάδας στα πλέι-οφ του EUROPA. Τελικά, ο Ατρόμητος στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι έπαιξε όπως όλοι περιμέναμε. Ταμπουρωμένος στην άμυνα περιμένοντας μη τυχόν και έβρισκε τις προϋποθέσεις να βγει στην αντεπίθεση. Μόνη του έγνοια ήταν να μη φάει γκολ και να παίξει τα πάντα στην ρεβάνς της Αθήνας. Ότι η Λέγκια είναι καλύτερη του είναι σίγουρο, αυτό όμως δεν είναι πάντα αρκετό. Το γεγονός ότι είχε και την τύχη με το μέρος του του δίνει μια ευκαιρία να περάσει.

Τελικά η χθεσινή μέρα επεφύλαξε για τις Ελληνικές ομάδες και τα τρία αποτελέσματα. Δυστυχώς για τους αριθμολάγνους και τους ανησυχούντες για την βαθμολογική θέση της Ελλάδας οι Κυπριακές ομάδες έφεραν τα ίδια με τις δικές μας αποτελέσματα (νίκη και ισοπαλία) και επειδή ο διαιρέτης της Κύπρου είναι το 4 η διαφορά μας αυξήθηκε από προχθές που έπαιξε ο «γνήσιος Γαύρος». Με τις υγείες μας. Μέχρι την επόμενη Πέμπτη που θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση (και κατά τα φαινόμενα οι Κύπριοι θα μείνουν με δύο και εμείς με τέσσερις εκπροσώπους) υπομονή.

09 Αυγούστου 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 301 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (ΜΙΑ ΝΙΚΗ, ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ)