Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΒΟΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ «ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ» (ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΤΙΓΡΗ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΒΟΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ «ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ»
(ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΤΙΓΡΗ»)

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε η διοικητική προχειρότητα της Π.Α.Ε. Βασικά, έγινε αυτό που οι πιο υποψιασμένοι αναμέναμε. Παρέμεινε ως πρώτος προπονητής ο Νίκος Κωστένογλου. Το χειρότερο, όμως, δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι η «επικοινωνιακή διαχείριση» μέχρι την ανακοίνωση της παραμονής του. Κατ’ αρχάς προσελήφθη ως «υπηρεσιακός πρώτος προπονητής». Ανακοινώθηκε ότι την πρόσληψη του «κανονικού πρώτου προπονητή» θα την αναλάμβανε ο Ίβιτς ως νέος «Τεχνικός Διευθυντής». Έλα, όμως, που στην ομάδα του «Διοικητικού Ηγέτη» πολύ λίγο (ως καθόλου) μετρούν οι τίτλοι και οι αρμοδιότητες. Το μόνο που «μετρά» είναι η δική του επιθυμία. Μια επιθυμία, η οποία προσδιορίζεται (και περιορίζεται) από τους αντικειμενικούς παράγοντες.

Τέτοιοι παράγοντες είναι:

  • Η προθυμία ν’ αναλάβουν οι πιθανοί αντικαταστάτες του Καρντόσο μια ομάδα με έτοιμο ήδη ρόστερ (το οποίο μπορεί να μην τους «κάνει»).
  • Την αμοιβή και την χρονική διάρκεια του συμβολαίου που θα ζητήσουν.
  • Το κόστος των μεταγραφών που θα ζητήσουν εν’ όψη Γενάρη.
  • Το συνολικό κόστος της αντικατάστασης του Καρντόσο (αποζημίωση + αμοιβή νέου προπονητή + πιθανές αποδεσμεύσεις + μεταγραφές).

Στην περίπτωση μας όλα τα παραπάνω σημαίνουν πολλαααά λεφτά. Συνεπώς, η πλέον «λογική» επιλογή ήταν η παραμονή του Κωστένογλου▪ ο οποίος όπως είναι προφανές μένει μέχρι να τον διώξουν (όποτε ο «αφανής ιδιοκτήτης» κρίνει ότι ήρθε η ώρα). Από την άλλη ο κυρ-Νίκος έχει πολλά υπέρ του:

  • Είναι θρήσκος (και αυτό μετρά σε μια ομάδα όπως η Α.Ε.Κ.).
  • Είναι «στρατιώτης της ομάδας».
  • Δεν θα προκαλέσει τριγμούς η απόλυση του.
  • Είναι φθηνός και έτσι η Ιδιοκτησία ΔΕΝ θα χρειαστεί να πληρώσει αληθινά λεφτά πέραν της αποζημίωσης του Καρντόσο και του επιτελείου του.

Από κει και πέρα εκτός των ευχών μας για ευόδωση της προσπάθειας του και μακροημέρευση στον πάγκο της ομάδας (κάτι απίθανο) εμείς έχουμε μόνο ένα πράγμα να σχολιάσουμε και για να μην λέτε ότι είμαστε μόνο για κριτική, έχουμε να υποβάλουμε και μια πρόταση.

Το σχόλιο μας αφορά όσους μέσω του fb «απευθύνονται» είτε στον κυρ-Νίκο, είτε στην Π.Α.Ε. (που είναι βασικά το ίδιο πράγμα) και επιχειρηματολογούν για ποιους λόγους πρέπει να προσληφθεί ένας «κανονικός πρώτος προπονητής». Ανεξάρτητα από την αξία των επιχειρημάτων τους θα έπρεπε να γνωρίζουν πως στην «ομάδα του Διοικητικού Ηγέτη» τέτοιες «εκκλήσεις» ΔΕΝ έχουν την παραμικρή αξία, μιας και οι αποφάσεις λαμβάνονται με αποκλειστικό γνώμονα το οικονομικό κόστος. Μια ζωή ο «Τίγρης» προσπαθεί να την «βγάλει φθηνά». Τώρα θ’ αλλάξει; Έτσι τέτοιου είδους σχόλια καταντούν -δυστυχώς- «γραφικά».

Η πρόταση μας αφορά την όσο γίνεται μεγαλύτερη εκμετάλλευση της παραμονής του Κωστένογλου στον πάγκο της ομάδας. Προτείνουμε την επανέκδοση και πώληση της τελευταίας φανέλας που φόρεσε ως παίκτης. Αν όλο αυτό γίνει γρήγορα και σωστά ενδέχεται τα έσοδα από τις πωλήσεις να καλύψουν το μισθολογικό του κόστος.

Αυτά για την ώρα και ειλικρινά ελπίζουμε ο κυρ-Νίκος να μας εκπλήξει ευχάριστα ως «πρώτος προπονητής» της ομάδας.

09 Σεπτέμβρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 381 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η ΒΟΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ «ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ» (ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΤΙΓΡΗ»)