Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
(ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ)

Η επιτυχία ή η αποτυχία καθορίζονται από το μέγεθος αυτού που επιχειρεί. Όσο μεγαλύτερο, όσο περισσότεροι οι πόροι που επιστρατεύει τόσο πιο δεδομένη είναι η επιτυχία. Ακόμη και τότε, όμως, υπάρχουν φορές που οι «μεγάλοι» αποτυγχάνουν. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας η διοργανώτρια απέτυχε. Όπως απέτυχε (έστω και με την «βοήθεια» της διαιτησίας η Λιθουανία. Στη λίστα προστέθηκε και η Ελλάδα, η ομάδα με τον «πολυτιμότερο παίκτη του ΝΒΑ» στις τάξεις της. Η Εθνική μας ομάδα, πιθανόν, είναι αυτή που αντιμετωπίζει την πιο σκληρή κριτική (με και χωρίς εισαγωγικά). Πολλά από αυτά που λέγονται και γράφονται κινούνται στα όρια της παράνοιας, μιας και οι περισσότεροι έχουν ήδη πριν την έναρξη της κάθε διοργάνωσης βγάλει τα συμπεράσματα τους και απλά περιμένουν να βρουν στην πορεία τις αποδείξεις που θέλουν.

Όπως και να το κάνουμε η Εθνική Ελλάδας Μπάσκετ έχει πολύ καιρό να «επιτύχει» σε μια διοργάνωση. Μπορεί να δηλώνει παρούσα στο ραντεβού, αλλά μετά όλα πάνε στράφι. Κάποιοι τα βάζουν με τον εκάστοτε προπονητή υπονοώντας ότι η Ομοσπονδία ΔΕΝ προσλαμβάνει τον καλύτερο Έλληνα που θα μπορούσε. Λες και ο εκάστοτε «καλύτερος Έλληνας προπονητής» θέλει ν’ αναλάβει, αλλά δεν τον παίρνει ο Βασιλακόπουλος (ο οποίος φταίει για τα πάντα, μιας και είναι στην Προεδρία μια ζωή). Το γεγονός ότι οι απαιτήσεις του πάγκου μιας ομάδας είναι τελείως διαφορετικές απ’ αυτές μιας Εθνικής είναι κάτι που δεν πολυ-ενδιαφέρει τους περισσότερους.

Η φετινή Εθνική πήγε στην Κίνα με καλές ελπίδες διάκρισης. Ίσως περισσότερες απ’ όσες θα δικαιολογούσε η παρουσία και άλλων ισχυρών ομάδων από την Ευρώπη (αφήνουμε εκτός τις Η.Π.Α. & Αυστραλία). Δεδομένου, ότι δεν προχώρησε στην «8άδα» θεωρείται «αποτυχία». Έστω, ότι αυτό είναι όντως έτσι. Γίνεται να φταίνε μόνο η Ομοσπονδία (Βασιλακόπουλος) και ο προπονητής; Γίνεται να μη φταίνε ούτε στο ελάχιστο οι φταίχτες;

Εμείς από την πλευρά μας το μόνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι πως η ομάδα ΔΕΝ ήταν διόλου «πνευματικά έτοιμη» για την διοργάνωση αυτή. Άλλοι παίζουν για πολλά χρόνια και έχουν «αδειάσει». Καλό θα ήταν να σταματήσουν, γιατί μόνη η αίσθηση του «καθήκοντος» απέναντι στην Πατρίδα δεν φτάνει πάντα. Κάποιοι άλλοι ίσως να είναι «πνευματικά ανώριμοι» να διαχειριστούν την κατάσταση.

Για παράδειγμα ήταν λογικό και αναμενόμενο να περιμένουμε πως όλοι οι αντίπαλοι μας θα «έπεφταν πάνω» στον Γιάννη. Θα έπρεπε να το περιμένει και αυτός, αλλά δεν το είχε εμπεδώσει. Έτσι εμφανίστηκε «πνευματικά» απροετοίμαστος για το τουρνουά. Ίσως, νόμιζε ότι οι αγώνες θα ήταν κάτι σαν τους αγώνες στο ΝΒΑ όπου το μπάσκετ είναι κυρίως θέαμα. Ίσως ακόμη να έχει «μεθύσει» από την επιτυχία του στο ΝΒΑ και να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι σαν παίκτης έχει ακόμα πολλά να μάθει. Γιατί, όσο καλός παίκτης από άποψη προσόντων και να είναι ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας του το οφείλει στο αλάνθαστο σε τέτοια marketing του ΝΒΑ. Ένα marketing που για τους δικούς του λόγους σ’ εξυψώνει τόσο γρήγορα που ζαλίζεσαι και εύκολα χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα. Από την άλλη ο Θανάσης που μόλις τώρα ξεκινά το ταξίδι του στο ΝΒΑ μπορεί -για την ώρα- να βοηθήσει περισσότερο την Εθνική.

Για τα στατιστικά της Εθνικής στα δύο τελευταία παιχνίδια δείτε τους παρακάτω συνδέσμους.

Για το παιχνίδι με τις Η.Π.Α.

Για το παιχνίδι με την Τσεχία.

10 Σεπτέμβρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 475 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ)