Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΩΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. ΚΟΜΠΑΡΣΑ (ΚΟΡΟΪΔΟ ΑΕΚΤΖΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΩΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. ΚΟΜΠΑΡΣΑ
(ΚΟΡΟΪΔΟ ΑΕΚΤΖΗ)

Όταν θέλουμε να δείξουμε την ανυπαρξία περιεχομένου χρησιμοποιούμε την έκφραση «φρού-φρού κι αρώματα». Γιατί με τα φτιασίδια καλύπτεις τη γύμνια (θυμηθείτε το Βραζιλιάνικο Καρναβάλι) και με τα αρώματα σκεπάζεις τη δυσωδία, αλλά και δημιουργείς παραισθήσεις. Ωστόσο, αυτά τα κολπάκια κρατάνε και λίγο αλλά το κυριότερο επειδή δημιουργούν έντονες εντυπώσεις όταν περάσει η επίδραση τους προκαλούν μεγάλες σε διάρκεια και έντονες απογοητεύσεις. Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως οι περισσότεροι την ξαναπατάνε μόλις οι επιτήδειοι ξαναχρησιμοποιήσουν τα ίδια κόλπα. Ο λόγος είναι τόσο πολύ απλός, που όπως θα έλεγε και το διαφημιστικό σλόγκαν είναι απόλυτα «ανθρώπινος». Όσοι την ξαναπατάνε θέλουν να πιστεύουν ότι αυτό που αντικρύζουν τα μάτια τους και μυρίζει η μύτη τους είναι αληθινό και όχι τέχνασμα.

Προφανώς, και όσοι μετέρχονται τέτοια τεχνάσματα το κάνουν είτε από ανάγκη, είτε επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη μια εξαπάτηση. Φυσικά για να λειτουργήσει όλο αυτή η μηχανή χρειάζεται και κάποιους οι οποίοι θα μισθώνουν τις υπηρεσίες τους. Κάποιοι εξ’ αυτών είναι «επαγγελματίες» γλείφτες (συγγνώμη «δημοσιογράφοι»), ενώ κάποιοι άλλοι είναι «πιστοί οπαδοί». Και το βασικό χαρακτηριστικό του «πιστού» είναι ότι η αγάπη του και το άδολο ενδιαφέρον του δεν πρέπει να αμφισβητούνται από κανένα. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι στον «πιστό» της περίπτωσης μας δεν αρέσει η κριτική των υπολοίπων (ειδικά όταν αυτοί δεν μπορούν να προσκομίσουν τους ίδιους μ’ αυτόν τίτλους που ν’ αποδεικνύουν την «πίστη» τους). Όλοι εκτός από τον ίδιο είτε δεν θέλουν το καλό της ομάδας στην περίπτωση μας ή πλανώνται. Ακόμα, δε, και όταν στο τέλος δικαιώνονται είχαν λάθος γιατί ως «πιστοί» έπρεπε να κάθονται ήρεμοι και να βγάζουν το σκασμό. Γιατί δουλειά του «πιστού» είναι να παρακολουθεί απαθής και να περιμένει το πεπρωμένο να εκδηλωθεί.

Υπάρχουν, λοιπόν, δύο βασικοί λόγοι (τρείς με τον συνδυασμό τους) για να σας κοροϊδεύει κάποιος με τεχνάσματα:

  • Να έχει βάλει στόχο το πορτοφόλι σας.
  • Να θέλει να καλύψει την δική του ανεπάρκεια.
  • Ο συνδυασμός των δύο προηγουμένων.

Οι «Διοικητικοί Ηγέτες» της ποδοσφαιρικής και της μπασκετικής Α.Ε.Κ. έχουν πολλά κοινά. Ένα απ’ αυτά είναι ότι και οι δύο ανέλαβαν την ίδια περίοδο. Άλλωστε, ο Αγγελόπουλος επιστρατεύθηκε για το μπάσκετ από τον Μελισσανίδη. Αφού μαζί ήρθαν, είναι λογικό να σκεφτούμε ότι και μαζί θ’ αποχωρήσουν όταν τους βολεύει. Η δύναμη τους προκύπτει από την ανοχή των οπαδών (οι οποίοι δεν θέλουν να υποστούν εκ νέου όσα ανήκουν πλέον στο παρελθόν) και από κάποιες κινήσεις τόσο εντυπωσιασμού όσο και προοπτικής. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου και η εύρεση αγωνιστικής έδρας της «Βασίλισσας». Κινήσεις ουσίας (αλλά με πάρα πολλά ερωτηματικά και σκοτεινά σημεία).

Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται κινήσεις που υποτίθεται ότι υπηρετούν τη συλλογική μνήμη και τις «αξίες» της ομάδας. Τα μαύρα περιβραχιόνια σε «μαύρες» Εθνικές επετείους για το ποδόσφαιρο (όπως και η πολιτιστική διάσταση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου) και η φιλοξενία προσφύγων αλλά και η ταινία για το «1968» για το μπάσκετ είναι απολύτως ενδεικτικά. Τώρα, αν άξιζε το θέαμα που είδαν οι πρόσφυγες είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Αν, η πολιτιστική διάσταση του νέου γηπέδου γλυκαίνει τον πόνο όσων παρακολούθησαν την Α.Ε.Κ. στο Φάληρο δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Γιατί το ζήτημα είναι να φανούν οι «Διοικητικοί Ηγέτες» μεγαλύτεροι απ’ ότι πράγματι είναι και όχι τι ομάδα θα μπει στα νέα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Το καλύτερο είναι πως αν συνεχίσουν και οι δυό τους με τα ίδια μυαλά και αξιωθούν τελικά να φτιάξουν τα γήπεδα που επιθυμούν, τότε οι αντίπαλοι μας θα έχουν την ευχαρίστηση να μας νικάνε μέσα σε ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις. Θα έχουμε καινούρια γήπεδα, αλλά δεν θα έχουμε ομάδες να τα υπερασπιστούν. Ταινία, όμως για τον άθλο του «1968» θα έχουμε. Ευτυχώς που τότε έδιναν σημασία στο αγωνιστικό και όχι στα «φρού-φρού κι αρώματα», γιατί αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να γίνει ταινία. Οι ομάδες σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο που έχουν διαμορφώσει «Τίγρης» και Αγγελόπουλος ΔΕΝ αξίζουν στην Ιστορία και τ’ όνομα της Α.Ε.Κ. Τόσο απλά.

Αντί επιλόγου σας αφιερώνουμε την προτελευταία στροφή του ποιήματος του Κ. Βάρναλη «Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου» (βλέπε εδώ για όλο το ποιήμα):

Xάιντε θύμα, χάιντε ψώνιο,
χάιντε Σύμβολον αιώνιο!
Aν ξυπνήσεις, μονομιάς
θά ρτει ανάποδα ο ντουνιάς.

Υ.Γ. «Γιουσουφάκια» (επαγγελματίες και μη του γλειψίματος), η μεγαλύτερη ζημιά που κάνετε στην ομάδα (που φανατικά υποστηρίζετε ότι αγαπάτε) είναι η σύγκριση της παρούσας αθλητικής αθλιότητας με το «πριν». Ένα «πριν» για το οποίο οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και το οποίο ΔΕΝ μπορεί να είναι «πλυντήριο» («κολυμπήθρα του Σιλωάμ») για όσα συμβαίνουν σήμερα. Δεν μπορεί η παρούσα αγωνιστική κακομοιριά να δικαιολογείται από το τι θα γίνει αν (καλύτερα «όταν») φύγουν οι δύο «σωτήρες» του ποδόσφαιρου και του μπάσκετ. Μ’ αυτή τη λογική θα καθόσαστε ήσυχοι στους Τούρκους και όταν τύχαινε να ελευθερωθείτε θα παραδιδόσαστε αμέσως στον επόμενο δυνάστη (τους Ιταλούς για παράδειγμα). Αλλά, πάλι χωρίς εσάς πως θα στεκόταν για τόσο χρόνο τόση αγωνιστική κοροϊδία;

30 Οκτώβρη 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 627 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΠΩΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. ΚΟΜΠΑΡΣΑ (ΚΟΡΟΪΔΟ ΑΕΚΤΖΗ)