Font Size

SCREEN

Cpanel

ΟΤΑΝ Ο ΒΡΑΝΙΕΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ «ΤΙΓΡΗ» ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΗΞΕΡΕ ΑΠΟ ΜΠΑΛΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οταν ο βρΑνιες Επιασε τον «τΙγρη» απΟ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ
(που να μην ηξερε απΟ μπαλα)

στη ζωή θα υπάρξουν στιγμές που θα «σε πιάσουν κορόιδο». Τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις το μάθημα σου και να προχωρήσεις. Το χειρότερο είναι να προσπαθήσεις να «χρυσώσεις» το χάπι γιατί ενδέχεται να το παρακάνεις και να ξεφτιλιστείς περισσότερο. Μια απ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι του Βράνιες στην Α.Ε.Κ. Για όλα τα περιστατικά (μικρά και μεγάλα) που δίνουν μια καλή εικόνα του προβληματικού Βράνιες διαβάστε εδώ. Αν ωστόσο έπρεπε να διαλέξουμε μόνο ένα αυτό θα ήταν ο τρόπος που ο Βράνιες διαχειρίστηκε συνολικά την κατάσταση με την Σέρβα τραγουδίστρια-σούργελο Καρλέουσα. Από την άλλη κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Βράνιες ότι δεν είχε δώσει δείγματα.

Το βασικό λάθος της Α.Ε.Κ. ως ομάδας ήταν που τον δέχτηκε πίσω. Επειδή, όμως, η Α.Ε.Κ. ΔΕΝ λειτουργεί αυτόνομα αλλά απλώς εκτελεί τις επιθυμίες του «Διοικητικού Ηγέτη» το φιάσκο με τον Βόσνιο το χρεώνεται ο Μελισσανίδης (τα λάθη χρεώνονται και τα σωστά πιστώνονται). Το «σημείο καμπής» της επανόδου του Όγκνιεν στην ομάδα ήταν το πάρτυ πριν τον αγώνα με τον Γαύρο και η «τιμωρία» που επακολούθησε. Δεομένης της βαθμολογικής κατάστασης η ομάδα δεν βγήκε «εκτός στόχων» εξ’ αιτίας της «τιμωρίας» του παραπτώματος του. Ίσα-ίσα που με την επιστροφή του μετά τη λήξη της «τιμωρίας» φάνηκε τα πράγματα να ομαλοποιούνται τόσο που οι τελευταίες εξελίξεις να προκαλούν κάποια έκπληξη.

Γράφω «κάποια έκπληξη» γιατί μόνον ένας φανατικός με παρωπίδες δεν καταλαβαίνει πως ο Βράνιες με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια διάλεξε «σωστά» προτιμώντας την Άντερλεχτ έναντι της Α.Ε.Κ. Γιατί μιλώντας «καθαρά ποδοσφαιρικά» η Άντερλεχτ είναι (ή μπορεί να βρεθεί) στο ποδοσφαιρικό επίκεντρο της Γηραιάς Ηπείρου προσφέροντας του δυνατότητες που η Α.Ε.Κ. ΔΕΝ μπορεί. Ή τουλάχιστον έτσι έκρινε ο Όγκνιεν    

Αφήνοντας αυτά για τα οποία δεν μπορεί κάποιος να κάνει πολλά, ας δούμε το πως η Α.Ε.Κ. διαχειρίστηκε την φυγή του Βόσνιου και κυρίως πως το επικοινώνησε στους συμπαίκτες του (αλλά και το κοινό). Το έργο αυτό ανατέθηκε στον Ίβιτς ο οποίος όπως θα δούμε παρακάτω απέτυχε παταγωδώς (για όποιον δεν είναι φανατικός με παρωπίδες). Το σύντομο σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Εμείς θα δούμε δράση-φράση την δήλωση του αξιωματούχου της Π.Α.Ε. στους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι προφανώς είχαν ενημερωθεί από το διαδίκτυο και τις μεταξύ τους διακινούμενες πληροφορίες. Άρα, ο Ίβιτς ΔΕΝ τους λέει κάτι καινούριο. Ίσα-ίσα που η ανακοίνωση του στους παίκτες τους δείχνει πως η ομάδα χειρίζεται επικοινωνιακά το ζήτημα.

Είπε, λοιπόν, ο Τεχνικός Διευθυντής της Π.Α.Ε.:

«Θέλω να γνωρίζετε πως ο Βράνιες δεν είναι πλέον μαζί μας. Είναι μία απόφαση της διοίκησης, αυτή. Έφυγε χωρίς άδεια για την πατρίδα του και μετά δεν ήθελε να γυρίσει. Δεν είναι μέλος της ομάδας πια

Η πρώτη φράση δεν χρειάζεται κάποια ανάλυση. Με την δεύτερη υπονοείται ότι την απόφαση για την απομάκρυνση του Όγκνιεν την πήρε η Π.Α.Ε. Αυτό είναι ψευδές, αφού η Π.Α.Ε. ΔΕΝ ήλεγχε την κατάσταση. Ο Βράνιες ήταν δανεικός και δεν της ανήκε για να μπορεί αυτή να καθορίζει τις εξελίξεις. Επιπλέον ο δανεισμός του έληγε λίγες μέρες μετά.

Η τρίτη φράση: «Έφυγε χωρίς άδεια για την πατρίδα του και μετά δεν ήθελε να γυρίσει.» είναι αυτή που φανερώνει την επικοινωνιακή γύμνια της Α.Ε.Κ. γιατί αποδεικνύει πως με τον Βράνιες η Α.Ε.Κ. ΔΕΝ είχε σε κανένα σημείο τον έλεγχο. Η ίδια η Π.Α.Ε. παραδέχεται πως ο παίκτης έφυγε στο εξωτερικό χωρίς άδεια και δεν ήθελε να επιστρέψει για να εκπληρώσει τις υπόλοιπες συμβατικές του υποχρεώσεις. Άρα, από την στιγμή που η Α.Ε.Κ. ΔΕΝ μπορούσε να τον αναγκάσει να τηρήσει τη συμφωνία και συν τοις άλλοις ήταν και δανεικός ΔΕΝ μπορούμε να μιλάμε στα σοβαρά για «απόφαση της Διοίκησης». Στο συγκεκριμένο ζήτημα από τη στιγμή που ο παίκτης έφυγε στο εξωτερικό η Διοίκηση σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις.

Στο επικοινωνιακό κομμάτι θα έπρεπε να είναι προφανές πως οι δηλώσεις Ίβιτς όπως αυτές έγιναν εκθέτουν την Διοίκηση-Ιδιοκτησία. Μια Διοίκηση που θα ήθελε να διαφυλάξει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της θα κατήγγειλε τον παίκτη στην UEFA. Αλλά για να το κάνει αυτό θα έπρεπε πρώτα να της ανήκει▪ κάτι που στην περίπτωση μας ΔΕΝ ισχύει.

Αν θα θέλαμε να δώσουμε μια πιο «εύθυμη νότα» και στο κλίμα των ημιτελικών με τον Άρη θα λέγαμε πως τελικά ο Όγκνιεν έπιασε (έστω και μεταφορικά) από τα καρύδια τον Δημήτρη. Που να μην ήξερε και από μπάλα ο «Διοικητικός Ηγέτης».

24 Ιούνη 2020
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 1536 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ Ο ΒΡΑΝΙΕΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ «ΤΙΓΡΗ» ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΗΞΕΡΕ ΑΠΟ ΜΠΑΛΑ)