Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ (ΟΤΑΝ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΓΙΝΕ -ΕΛΕΩ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ
(ΟΤΑΝ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΓΙΝΕ -ΕΛΕΩ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ)

Η απομίμηση του «Δικέφαλου» που κυκλοφόρησε στις 10 Απρίλη εκτός από το αισχρό γλείψιμο στους Ιδιοκτήτες-«Διοικητικούς Ηγέτες» των Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. μας επεφύλασσε και μια πραγματική είδηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα την προηγούμενη ακριβώς μέρα είχε πραγματοποιηθεί Γ.Σ. του σωματείου «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.» -που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε.- στην οποία αποφασίστηκε η μεταβίβαση σε εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη του 80,74% των μετοχών της Π.Α.Ε. Σχετικά με αυτή την είδηση σας έχουμε στη συνέχεια μια ανάλυση με πλήθος πληροφοριών που ΔΕΝ θα βρείτε πουθενά αλλού. Ωστόσο, για λόγους που έχουν να κάνουν με την χρονική σειρά των γεγονότων θα ξεκινήσουμε από το τέλος του σχετικού άρθρου.

Το δημοσίευμα του κακέκτυπου «Δικέφαλου» κατέληγε με την νέα μετοχική σύνθεση της Π.Α.Ε. Από τον πίνακα που ακολουθεί προκύπτει αφενός ότι μετά την μεταβίβαση του 80,74% των μετοχών απομένει και ένα ποσοστό στην «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.» και αφετέρου λείπει τ’ όνομα του Μάκη Αγγελόπουλου. Όπως θα θυμάστε ο Μάκης Αγγελόπουλος και ο Στέργιος Γάντζουλας ήταν αυτοί που κατέθεσαν το ιδρυτικό Μ.Κ. ύψους 300 χιλ. Ευρώ. Όπως επίσης θα θυμάστε όσοι μας διαβάζετε καιρό μόνον εμείς σας αποκαλύψαμε από τις 19 Δεκέμβρη 2016 ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος είχε πουλήσει τις μετοχές του προτού συμπληρωθεί η 3ετία (χρονικό διάστημα που επιβάλλει ο Ν. 2725/1999 να παραμείνουν οι μετοχές στην κατοχή του ιδρυτικού μετόχου). Ώστε, έστω και με καθυστέρηση εκείνο το ρεπορτάζ μας επιβεβαιώνεται απόλυτα.

ΜΕΤΟΧΟΣ ΜΕΤΟΧΕΣ %
LESKIRA HOLDINGS COMPANY LIMITED 496.329 80,74
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 61.307 10,00
ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ. 41.934 7,06
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΑΝΤΖΟΥΛΑΣ 13.500 2,20
ΣΥΝΟΛΟ 613.070 100,00

(Σημειώνεται ότι τα ποσοστά του παραπάνω πίνακα έχουν όσον φορά τον Στέργιο Γάντζουλα και την «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.» κατά 0,22%.)

Πάμε, τώρα, στο ουσιαστικό κομμάτι του δημοσιεύματος. Από το δημοσίευμα των κιτρινόμαυρων «χατζηαβάτηδων» προκύπτει ότι η «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.» δημιουργήθηκε προκειμένου ν’ αγοράζει μετοχές της Π.Α.Ε. για λογαριασμό του Μελισσανίδη ο οποίος μέχρι η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ν’ αλλάξει τον νόμο είχε «κώλυμα» και δεν μπορούσε να τις αποκτήσει ο ίδιος. Βέβαια, ο ρόλος της «Ε.Φ. Α.Ε.Κ.» ΔΕΝ ήταν μόνο να παίζει τον ρόλο του «παρένθετου» («μπροστινού») μετόχου.

Κύρια αποστολή της ήταν η απόκτηση μετοχών της Π.Α.Ε. με τα λεφτά όσων αγόραζαν εισιτήρια διαρκείας, δηλαδή με τα λεφτά μας. Μ’ αυτό τον τρόπο η Π.Α.Ε. δήλωνε στην Εφορία μικρότερα Έσοδα την ίδια στιγμή που το υπόλοιπο τίμημα των εισιτηρίων διαρκείας πήγαινε στο Μ.Κ. Ωστόσο, ακόμη και αυτή η μεθόδευση είχε τα όρια της. Όταν τα λεφτά των υποχρεωτικών «δωρεών» πλέον δεν αρκούσαν η «Ε.Φ. Α.Ε.Κ.» έπρεπε να βρει αλλού λεφτά.

Το δημοσίευμα μας πληροφορεί ότι η «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.» μεταβίβασε το 80,74% από το 87,80% των μετοχών που κατείχε. Αυτό σημαίνει πως υπήρξε κάποιο τίμημα. Υπάρχει, όμως, η περίπτωση να έγινε η μεταβίβαση χωρίς να πληρωθεί ούτε σεντ γιατί πολύ απλά ο Μελισσανίδης έχει ήδη πληρώσει αυτό το τίμημα στην «Ε.Φ. Α.Ε.Κ.».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ήδη από την 2η Χρήση της (2015-2016) η Π.Α.Ε. εξαιτίας της αχρείαστης (όπως αποδείχτηκε τελικά) περιπέτειας της «διαπραγμάτευσης» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των «κεφαλαιακών ελέγχων» χρειάστηκε δανεικά. Τα δανεικά ύψους 2.775.000 Ευρώ τα πήρε από την OIL TANK ENGINEERING & CONSULTING LIMITED (βλέπε εδώ στη σελ. 44 του pdf) συμφερόντων Μελισσανίδη.

Στην επόμενη Χρήση (2016-2017) ο Μελισσανίδης εξόφλησε το δάνειο που ο ίδιος είχε δώσει μέσω της παροχής ενός νέου δανείου από άλλη δική του εταιρεία. Στις 30 Ιούνη 2017 η Π.Α.Ε. χρώσταγε πλέον στην LESKIRA HOLDINGS COMPANY LIMITED το ποσό των 2.368.221,63 Ευρώ (βλέπε εδώ στη σελ. 47 του pdf). Το εν λόγω δάνειο αποπληρώθηκε μέσα στην Χρήση 2018-2019.

Έχουμε ήδη πει ότι «αποστολή» της «Ε.Φ. Α.Ε.Κ.» ήταν ν’ αγοράζει μετοχές της Π.Α.Ε. με τις υποχρεωτικές «δωρεές» όσων αγόραζαν διαρκείας και πως κάποια στιγμή τα λεφτά αυτά στέρεψαν. Τότε έπρεπε να βρει λεφτά από αλλού. Αυτό το «αλλού» ΔΕΝ θα μπορούσε να είναι παρά μια από τις εταιρείες συμφερόντων Μελισσανίδη. Το ποσό που δανείστηκε (προκειμένου να το χρωστά στον Μελισσανίδη) η «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.» με βάση τα λεφτά που συνολικά έχει εισφέρει στο Μ.Κ. της Π.Α.Ε. υπολογίζονται μέχρι 7 εκ. Ευρώ (βλέπε συνδυαστικά τον πίνακα που ακολουθεί με τον τελευταίο).

Πιθανότερος «δανειστής» (ελπίζουμε «άτοκα») της «Ε.Φ. Α.Ε.Κ.» και άρα νέος μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. είναι η LESKIRA HOLDINGS COMPANY LIMITED αν όχι για κανέναν άλλο λόγο επειδή το «HOLDINGS» παραπέμπει στον Ελληνικό όρο «Συμμετοχές» που σημαίνει κατοχή μετοχών άλλων εταιρειών. Με τον τρόπο αυτό και η Α.Ε.Κ. αποκτά μετά τον «Γαύρο του Βορρά» έστω και για λίγο ιδιοκτήτρια off shore εταιρεία με έδρα την Κύπρο.

Ο λόγος της μεταβίβασης των μετοχών της Π.Α.Ε. από την Αρκάδη στον Μελισσανίδη είναι προφανής. Μόνον έτσι είναι πλέον ο «Διοικητικός Ηγέτης» σε θέση να πουλήσει την Π.Α.Ε. και να παντελονιάσει ο ίδιος τα λεφτά. Έτσι για δεύτερη φορά θα φύγει από την ομάδα πλουσιότερος απ’ ότι ήρθε. Η πρώτη ήταν όταν πούλησε στον Τροχανά και μαζί με το 1 δις. Δραχμές από το CL άνοιξε ένα εξάμηνο μετά την AEGEAN. Η δεύτερη είναι τώρα.

Φυσικά, η μεταβίβαση των μετοχών πρέπει να τύχει της έγκρισης της Ε.Ε.Α., η οποία με βάση τον Νόμο 4603/2019 του Βασιλειάδη με τον οποίο κωδικοποιήθηκαν οι διατάξεις που την αφορούν οφείλει να ελέγξει την προέλευση των χρημάτων (άρθρο 16). Επιπλέον η Ε.Ε.Α. έχει δικαίωμα διενέργειας διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου (άρθρα 3, 14 & 15). Τον διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο μπορούν να παραγγείλουν οι:

  • Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού,
  • Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης,
  • Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,
  • Το Δ.Σ. ή η Γ.Σ. του ιδρυτικού σωματείου, της ενδιαφερόμενης Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α.,
  • Το 5% των μετόχων της ενδιαφερόμενης Α.Α.Ε.,
  • Το Δ.Σ. του οικείου επαγγελματικού συνδέσμου ή δικαιοδοτικού οργάνου.

Οπότε και η διαδικασία έγκρισης ίσως έχει πολύ ενδιαφέρον.

Για την ιστορία και αντί επιλόγου σημειώνουμε πως μέχρι σήμερα στην Π.Α.Ε. η «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.» έχει βάλει το 97,70% των χρημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για την χρηματοδότηση της. Ο πίνακας που ακολουθεί είναι απολύτως ενδεικτικός.

ΜΕΤΟΧΟΣ Μ.Κ. ΥΠΕΡ ΤΟ ΑΡΤΙΟ ΣΥΝΟΛΟ %
ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ. 5.830.700 6.849.000 12.679.700 97,70
ΜΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 150.000 0 150.000 1,15
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΑΝΤΖΟΥΛΑΣ 150.000 0 150.000 1,15
ΣΥΝΟΛΟ 6.130.700 6.849.000 12.979.700 100,00

Κάτι λιγότερο από τα μισά είναι τα δικά μας λεφτά τα οποία μας πήραν δήθεν ως τίμημα για την αγορά ενός διαρκείας και τα χρησιμοποίησαν για ν’ αγοράσουν μετοχές (ή να χρηματοδοτήσουν απευθείας την Π.Α.Ε. μέσω του Λογαριασμού «Υπέρ το Άρτιο»). Μ’ αυτό τον τρόπο μας στέρησαν το δικαίωμα ν’ αποκτήσουμε φωνή στον τρόπο διοίκησης της Π.Α.Ε. αφήνοντας μια σειρά από ανίκανους όπως αποδείχτηκε ανθρώπους ασύδοτους. Όπως αποκαλύπτει ο παραπάνω πίνακας η δύναμη της Α.Ε.Κ. ήταν, είναι και θα είναι ο κόσμος της. Γιατί τώρα που θα την πουλήσει για δεύτερη φορά ο Μελισσανίδης θα πάρει πίσω αυτά τα 7 εκ. που «δάνεισε» στην Αρκάδη για ν’ αγοράσει για λογαριασμό του μετοχές της Π.Α.Ε. Αυτός για τα «δανεικά» θα πάρει πίσω μια «υπεραξία». Εμείς για τα λεφτά που δώσαμε στην Π.Α.Ε. μ’ εξαίρεση την χρονιά του Πρωταθλήματος μόνο πίκρες έχουμε εισπράξει. Η διαφορά ανάμεσα σ’ εμάς και αυτόν είναι πιστεύουμε χαοτική. Γιατί για τον Μελισσανίδη η Α.Ε.Κ. ήταν και είναι πρώτα και κύρια ένας τρόπος να βγάλει λεφτά για τον εαυτό του και την οικογένεια του.    

Για τις μέχρι σήμερα Α.Μ.Κ. και την ιστορική εξέλιξη του Μ.Κ. πατήστε εδώ.

 

 

15 Απρίλη 2021
«πουθενάς 1».

Διαβάστηκε 482 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ (ΟΤΑΝ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΓΙΝΕ -ΕΛΕΩ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ)