Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «Βασιλισσα» (ΤΟ «ΤΙΜΙΟ» ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «Βασιλισσα»
(ΤΟ «ΤΙΜΙΟ» ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ»)

Η ανακοίνωση του Μάκη Αγγελόπουλου μετά την αποτυχημένη συνάντηση με τους παίκτες το Σάββατο που μας πέρασε (βλέπε εδώ) ήταν μια αμφιλεγόμενη από άποψης αποτελέσματος επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η «Βασίλισσα». Η εξέλιξη που θα έδινε στην Κ.Α.Ε. μια μικρή παράταση ζωής θα ήταν η συμμετοχή της στους μικρούς τελικούς με την κανονική της σύνθεση. Ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει την εξόφληση ικανού μέρους των οφειλών στους παίκτες. Με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες της Κ.Α.Ε. και το πρόσφατο παρελθόν της με τις καταδίκες από την FIBA μέρος των οφειλών θα μεταφερθεί στην νέα σεζόν. Για την οποία (νέα σεζόν) ο Μάκης προανήγγειλε εκπλήξεις όσον αφορά το οικονομικό (βλέπε το τέλος της ανακοίνωσης).

Διαβάζοντας κανείς την ανακοίνωση διακρίνει πρόχειρα δύο σημαντικά από κάθε άποψη σημεία. Το πρώτο έχει να κάνει με την αίσθηση τιμιότητας του Μάκη. Αντιγράφω από την ανακοίνωση:

«Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όλους όσοι εκ των οπαδών της ομάδας μας, με εκατοντάδες μηνύματά τους εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν. Κάποιοι εξ αυτών αγοράζοντας και μετοχές. Θεωρώ, ωστόσο, ότι δεν είναι τίμιο να συμβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο σε μία ζημιογόνο εταιρία και ειδικά σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για την κοινωνία μας.»

Ο Μάκης θεωρεί «άτιμο» (το αντίθετο του «τίμιου») να δεχθεί λεφτά από τον κόσμο της ομάδας ο οποίος αγοράζοντας μετοχές θα έδινε τα λεφτά του για να καλύψει την οικονομική και διοικητική αποτυχία της Διοίκησης-Ιδιοκτησίας της «ΝΕΑΣ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.». Προφανώς, στο οικονομικό σημείο που έχει φτάσει η Κ.Α.Ε. οι «ντροπές» περισσεύουν. Προφανώς και οι «υπήκοοι» της «Βασίλισσας» γνωρίζουν πως ΔΕΝ πρόκειται να λάβουν κάποιο μέρισμα απ’ αυτή και ευτυχώς ή δυστυχώς δεν το φαντάζονται κιόλας. Η θέληση τους να βοηθήσουν τον Μάκη είναι και αξιέπαινη αλλά και από μια άποψη αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς του παρά τα λάθη και τις αντίστοιχες ευθύνες του.

Ωστόσο, επί της ουσίας ο Μάκης όχι μόνο ΔΕΝ είπε κάτι στην ανακοίνωση αλλά ήταν και εκτός θέματος. Αντιγράφω από την ανακοίνωση:

«Κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας και της «εν γένει» δύσκολης φάσης, ανοικτά ζητήματα που προέκυψαν από τη χρηματοδότηση του F8 του BCL, και τη χρηματοδότηση του νέου μας γηπέδου, δεν μας βοήθησαν. Θα τ’ αντιμετωπίσουμε.»

Είναι δεδομένο ότι η κατάσταση που ζούμε είναι και οικονομικά δύσκολη για όλους μας. Προφανώς και οικονομικά οι προϋπολογισμοί ατόμων, οικογενειών και εταιρειών εκτροχιάζονται. Ωστόσο σ’ επίπεδο εταιρείας και μάλιστα εταιρείας που ιδρύθηκε και διοικείται από ικανό επιχειρηματία ο οποίος εμπνεύστηκε (άσχετα αν δεν προχώρησε) την ένταξη της Π.Α.Ε. στο πρόγραμμα «ELITE» (βλέπε εδώ) μια τέτοια προσέγγιση είναι «εκτός θέματος».

Γιατί αν ο προϋπολογισμός του γηπέδου στα Λιόσια εκτροχιάστηκε, αν υπήρξε μια μείωση ων Εσόδων λόγω της πανδημίας αυτό ήταν γνωστό στην Κ.Α.Ε. από την στιγμή που προέκυψε. Έτσι μια εταιρεία όπως η Κ.Α.Ε. η οποία γνωρίζει πότε και ποιες πληρωμές πρέπει να κάνει («Ταμειακές Ροές») είναι σε θέση να γνωρίζει πόσα λεφτά της λείπουν και να κάνει ότι μπορεί για να τα βρει. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως είτε ο Μάκης δεν κατάφερε να βρει τα λεφτά που μέχρι στιγμής λείπουν (το γιατί είναι άλλη συζήτηση) είτε δεν έψαξε να τα βρει (το οποίο δεν το πιστεύω). Οπότε, η λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της Κ.Α.Ε. είναι η προσφυγή στους οπαδούς της (όπως ακριβώς έκανε με επιτυχία πρόσφατα ο Π.Α.Ο.Κ.). Μια προσφυγή η οποία όπως φαίνεται από την ανακοίνωση είναι «μονόδρομος». Αντιγράφω από την ανακοίνωση:

«Δεσμεύομαι, όμως, ότι σύντομα, όταν και θα τροχοδρομήσουμε την «απογείωση» της εταιρίας, θ’ ανταποκριθούμε στην επιθυμία τους. Τότε, λοιπόν, θα πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!»

Απομένει να δούμε ποιο περιεχόμενο δίνει ο Μάκης στο «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».

Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα οι αποφάσεις και οι πράξεις του μεγαλομετόχου (αλλά όχι ιδιοκτήτη, γιατί η Κ.Α.Ε. ανήκει στον «κόσμο της ομάδας») είναι το ίδιο σημαντικές με τις παραλείψεις του. Ο διαθέσιμος χρόνος δεν είναι πολύς και το φορτίο των οικονομικών αμαρτιών από τις προηγούμενες χρονιές σημαντικό (βλέπε εδώ). Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε (ή να προσευχόμαστε) ο Μάκης Αγγελόπουλος να βρει την απαραίτητη φώτιση και να πάρει όλες τις σωστές αποφάσεις έτσι ώστε η «Βασίλισσα» να έχει εκτός από παρελθόν και μέλλον.

01 Ιούνη 2021
«πουθενάς 1».

Διαβάστηκε 191 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «Βασιλισσα» (ΤΟ «ΤΙΜΙΟ» ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ»)