Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ Β’ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ. (ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΑΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ Β’ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ.
(ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΑΣ)

 Εδέησε ο πολυχρονεμένος μας πασάς –ο Θεός να μου κόβει μέρες και να του δίνει χρόνια– Μαρινάκης ν’ ασχοληθεί και με τήν οργάνωση τού επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου. Θέλει να εισάγει και στήν Ελλάδα τόν θεσμό τών Β’ ομάδων τής Ισπανίας, καθότι με τόσο πετυχημένους ισπανούς προπονητές που έχει φέρει κατάλαβε πώς κάτι καλό θα κάνουν στήν Ιβηρική Χερσόνησο.

Ωστόσο εμένα κάτι δε μού «κολλάει» με τήν ιστορία αυτή. Αυτή τή στιγμή όλες οι ομάδες οφείλουν να διατηρούν πλήρη τμήματα υποδομών, τά οποία έχουν τά δικά τους πρωταθλήματα. Δεν υπάρχει απαγόρευση να προστίθενται ή ν’ αφαιρούνται παίκτες κατά τή διάρκεια τής περιόδου

κατά τό συμφέρον τής ομάδας. Συνεπώς ποιός ο λόγος τής πρότασης αυτής;

Ο Παναγιώτης Αλιατάς σε δύο κείμενα του ασχολείται με τό ζήτημα αυτό. Τό πρώτο έχει τίτλο «Καταργήστε τούς ‘σκλάβους’ του ποδοσφαίρου !» και ασχολείται άμεσα με τό θέμα. Τό δεύτερο με τίτλο «Πόσους παίκτες έχει ο ΄γαύρος΄από τίς ακαδημίες του;» ασχολείται έμμεσα με τό ίδιο θέμα.

Δεν είναι μόνο τά παιχνίδια που θα παίζουν οι ομάδες μέσω τής Β’ ομάδας τους, οι οποίες απαγορεύεται να βρίσκονται στήν ίδια κατηγορία με τή μητρική αλλά μπορούν να κληρωθούν στό κύπελλο, είναι ότι κατά τή γνώμη μου θα χειροτερέψει ακόμη τό επίπεδο του ανταγωνισμού. Έστω ότι η πρώτη ομάδα έχει 25 παίκτες. Ακόμη 20 θα μπορούσε να έχει η ομάδα Κ-21, πολλοί από τούς οποίους θα μπορούσαν να προέρχονται από ομάδες π.χ. Β’ Εθνικής ή μικρότερης δυναμικότητας τής Α’ Εθνικής και τούς οποίους η ομάδα τού λιμανιού έχει αγοράσει. Αν υπάρξει και Όμιλος Σφαγείων Φιλάθλων Πειραιώς Β’, χωρίς να καταργηθεί η Κ-21, τότε υπάρχει χώρος για άλλους 20 παίκτες. Δεδομένου όμως ότι θα συνεχίσει να υφίσταται η ανάγκη ελέγχου στό πρωτάθλημα τής Α’ Εθνικής, δεν γίνεται να σταματήσει ο δανεισμός ποδοσφαιριστών ώστε πιό εύκολα τά παρατήματα νά κόβουν βαθμούς σε Π.Α.Ο., Π.Α.Ο.Κ. και Α.Ε.Κ. (σε 2 χρόνια) τήν ίδια στιγμή που όταν παίζουν με τόν «γαύρο» αυτοί οι παίκτες είτε θα εκτίουν ποινές, είτε θα πονά ο κώλος τους και δεν θα μπορούν να παίξουν. Τελικά αν υπολογίσουμε άλλους 15 ως δανεικούς εδώ και κει καταλήγουμε στό νούμερο τών 80 παικτών στό σύνολο.

Τό σημαντικό όμως βρίσκεται όχι ότι 80 παίκτες θα βρίσκονται στόν Ο.Σ.Φ.Π., αλλά στό ότι αυτοί έχουν αφαιρεθεί από τούς ανταγωνιστές του, κάτι που τόν διευκολύνει αφάνταστα. Από τήν άλλη αυτό είναι κακό και για τούς παίκτες, οι οποίοι γίνονται αντικείμενο ενός συνεχούς «δώσε-πάρε» και αυτό έχει επιπτώσεις στήν καριέρα τους. Οι παίκτες αυτοί δεν είναι σε καλύτερη μοίρα από τούς «σκλάβους», αφού παραμένουν δέσμιοι τής ίδιας ομάδας –εκτός και αν καταφέρουν να ενταχθούν στήν Α’ ομάδα ή πουληθούν στο εξωτερικό– ενώ θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη εξέλιξη αν πήγαιναν στούς ανταγωνιστές τού «γαύρου».

Αν θα μπορέσει ο Μαρινάκης να «περάσει» τήν πρόταση του από τόν συνεταιρισμό τών επαγγελματικών ομάδων τής Α’ Εθνικής, ομολογώ ότι δεν τό γνωρίζω. Δεν τίθεται ζήτημα ότι εκτός 2-3 οι υπόλοιποι είναι άμεσα ή έμεσα υποτακτικοί του. Τό ζήτημα που τίθεται είναι πώς βλέπουν τήν πρόταση σε σχέση με τά συμφέροντα τους καθένας ξεχωριστά. Ακόμη και αν η πρόταση είναι ενάντια στά συμφέροντα τους, γιατί θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση τών διαθέσιμων δανεικών παικτών, κάποιοι που πιστεύουν πως έχουν ή πράγματι έχουν πιό στενή σχέση με τόν πασά μπορεί και να τήν ψήφιζαν, ειδικά αν είχαν λάβει διαβεβαιώσεις για συνέχιση τής «νταβατζίδικης σχέσης» μεταξύ τους. Σ’ αυτή τήν περίπτωση θα είχε πλάκα –ειδικά αν υπάρχει η εκτίμηση ότι δεν περνά η πρόταση– να δούμε τί στάση θα τηρήσουν Π.Α.Ο. και Π.Α.Ο.Κ. Λέτε να τήν υπερψήφιζαν κάνοντας τά νεύρα τού πασά τσατάλια;

 

24 Φλεβάρη 2014.
παρατηρητής 3.

Διαβάστηκε 5096 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ Β’ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ. (ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΑΣ)