Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ: ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 15)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ:
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
(ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 15)

Κάθε ιδιοκτησία μεγάλης ομάδας που σέβεται τον εαυτό της χρησιμοποιεί για την επικοινωνία των θέσεων και προθέσεων της (αλλά και τις διαρροές της) όχι τόσο το Γραφείο Τύπου της, αλλά έγκριτους δημοσιογράφους οι οποίοι δεν έχουν μεν επαγγελματική σχέση μαζί της αλλά διαθέτουν προνομιακή μεταχείριση και πληροφόρηση από αυτή. Ο Α. Δημάτος δεν είναι κάποιος δημοσιογράφος της σειράς. Είναι Διευθυντής της αθλητικής εφημερίδας GOAL και τα τελευταία 3 χρόνια είναι ο παρουσιαστής της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των Παλαιμάχων της Α.Ε.Κ., όπως επίσης και κάθε άλλης επίσημης εκδήλωσης της Α.Ε.Κ. Επιλέχθηκε επίσης να είναι μέσα στις 21 βραβεύσεις της φετινής Εκδήλωσης. Αυτό όμως που χαρακτηρίζει τον Α. Δημάτο τα τελευταία 2 χρόνια είναι η επιλογή του ως δίαυλου για την επικοινωνία της ιδιοκτησίας της Α.Ε.Κ. με τον «έξω κόσμο» (κάτι που δεν θεωρούμε αναγκαστικά κακό ή αξιοκατάκριτο όταν γίνεται σωστά και υπεύθυνα).

Συνεπώς αυτά που γράφει ο Α. Δημάτος μόνο τυχαία δεν μπορούν να θεωρηθούν. Ένα από τα τελευταία του άρθρα το οποίο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.sentragoal.gr (τουλάχιστον εκεί το εντοπίσαμε εμείς) αναφέρεται στις προσπάθειες της Α.Ε.Κ. μέσω της Ε.Π.Ο. να διαγνώσει την πιθανότητα να της επιτραπεί από την UEFA η συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας (βλέπε εδώ). Η UEFA προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις δολίων χρεοκοπιών συλλόγων (για να γλυτώσουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων από τα χρέη) έχει θεσπίσει 3ετή απαγόρευση συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα (η 3ετία μετρά από την χρεοκοπία του συλλόγου-εταιρείας). Με τον τρόπο αυτό η UEFA αποδεικνύει ότι θεωρεί την νέα ομάδα-εταιρεία ως συνέχεια (διάδοχο) της προηγούμενης κατάστασης. Βέβαια η ύπαρξη διαφορετικών ρυθμιστικών πλαισίων από χώρα σε χώρα και η σκόπιμη(;) επιλογή της UEFA να μην θέσει η ίδια το πλαίσιο δημιουργεί προβλήματα στην ερμηνεία της αντίστοιχης απαγόρευσης.

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται στο άρθρο του Α. Δημάτου ο οποίος μας πληροφορεί για την πρόθεση της Α.Ε.Κ. να ξεκαθαρίσει έγκαιρα το ζήτημα. Είναι δεδομένο ότι η νέα Α.Ε.Κ. -και οι παίκτες που διαθέτει- είναι διψασμένη για τίτλους, επιτυχίες και διακρίσεις. Το Κύπελλο Ελλάδας δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση˙ η δε κατάκτηση του είναι επίζηλη έτσι κι αλλιώς για κάθε ομάδα. Άλλωστε μέσω των τίτλων χτίζεται το γόητρο και δημιουργούνται οι «στρατιές» των νέων οπαδών-φιλάθλων-πελατών. Δυστυχώς όμως για την ώρα τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται ξεκάθαρο και δεδομένο (όπως άλλωστε και πολλά άλλα πράγματα στην Χώρα μας). Το χειρότερο είναι πως η παρούσα μεταγραφική περίοδος είναι η τελευταία μέχρι την αδειοδότηση (από την Ε.Ε.Α.;) για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου -ανεξαρτήτως της κατηγορίας στην οποία θα βρίσκεται- η Α.Ε.Κ. θα πρέπει ν’ αδειοδοτηθεί πρίν από τις υπόλοιπες ομάδες που απλά θα συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα.

Στο σημείο αυτό και επειδή το τοπίο είναι ομιχλώδες ενδέχεται να μπλέξουν τα πράγματα. Ένα υπαρκτό -έστω και θεωρητικά- ενδεχόμενο είναι η Α.Ε.Κ. να μην λάβει αδειοδότηση και έτσι εκτός της μη συμμετοχής της στο Κύπελλο UEFAνα μην έχει δικαίωμα πραγματοποίησης μεταγραφών. Στην περίπτωση αυτή θα έχουμε το οξύμωρο σχήμα να μην λαμβάνει μια ομάδα αδειοδότηση εξαιτίας του δικαιώματος να συμμετέχει στην Ευρώπη την ίδια στιγμή που δεν θα είχε πρόβλημα ν’ αδειοδοτηθεί αν συμμετείχε μόνο στο Πρωτάθλημα. Δεδομένου ότι η δυναμικότητα των ομάδων επηρεάζεται από την λήψη ή όχι της αδειοδότησης είναι προφανής η σημασία που δικαιολογημένα της αποδίδεται.

Έτσι όπως έχουμε την τιμή να σας αποκαλύψουμε σήμερα η χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση της Α.Ε.Κ. -η οποία όπως φαίνεται δεν θα έχει πρόβλημα ν’ ανέβει στην Α’ Εθνική- δεν είναι άσχετη με την ευκαιρία-δυνατότητα που της παρουσιάζεται να προχωρήσει σε ενίσχυση τώρα αποφεύγοντας έτσι τις όποιες επιπλοκές θα μπορούσαν να προκύψουν το καλοκαίρι (εξαιτίας της πιθανότητας να μην τύχει αδειόδοτησης). Εκτός όμως από ευκαιρία-δυνατότητα είναι και υποχρέωση της Α.Ε.Κ. απέναντι στους φιλάθλους-οπαδούς της να προχωρήσει τώρα σ’ ενίσχυση προνοώντας για το μέλλον.

Βέβαια τις τελευταίες μέρες έχουν εμφανιστεί κάποια σχόλια που καθησυχάζουν τον «κόσμο της Α.Ε.Κ.» σχετικά με το θέμα (βλέπε εδώ) τα οποία ενδέχεται να προέρχονται όλα από την ίδια πηγή. Σύμφωνα με αυτά η Α.Ε.Κ. έχει μιλήσει με άτομα στην Ε.Π.Ο. και την UEFA και έχει λάβει (υποτίθεται) διαβεβαιώσεις τόσο για την αδειοδότηση της σε περίπτωση που μέσω του Κυπέλλου Ελλάδας συμμετάσχει στο Κύπελλο UEFA (άρα και την δυνατότητα πραγματοποίησης μεταγραφών το καλοκαίρι) όσο και για το γεγονός ότι ο ένας χρόνος αποκλεισμού από την Ευρώπη ο οποίος της είχε επιβληθεί εξαιτίας της μη λήψης αδειοδότησης το 2012 έχει ήδη εκτιθεί. Δεδομένου ότι δεν έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στα στελέχη της Ε.Π.Ο. και επειδή αυτές οι διαβεβαιώσεις είναι προφορικές και όχι γραπτές (με επιστολόχαρτα, σφραγίδες και υπογραφές) θα μας επιτρέψετε να κρατάμε «μικρό καλάθι» τουλάχιστον μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα (αν έρθει τελικά).

Παρότι οι μεταγραφές ενέχουν μεγάλο ρίσκο και ειδικότερα αυτές της χειμερινής περιόδου, φαίνεται ότι οι παίκτες που πήρε μέχρι τώρα η Α.Ε.Κ. είναι μάλλον αξιόλογοι και αναμένεται να βοηθήσουν τόσο άμεσα όσο και του χρόνου στην Α’ Εθνική κατηγορία. Κατά την άποψη μας ακόμη και η φετινή ομάδα δεν θα είχε πρόβλημα να βρίσκεται μέσα στην 5άδα, πόσο μάλλον αν ενισχυθεί λίγο ακόμα. Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε καλή τύχη τόσο σχετικά με τις μεταγραφές όσο και σχετικά με την αδειοδότηση, αν όχι για κανέναν άλλο λόγο τουλάχιστον επειδή όλοι οι ΑΕΚτζήδες έχουμε δικαίωμα στην χαρά και την ευτυχία.

 

Υ.Γ. Το γεγονός ότι ο Α. Δημάτος επενήλθε 16 μέρες μετά με νέο του κείμενο (βλέπε εδώ) το οποίο δεν το λες και καθησυχαστικό δείχνει πόσο χρονοβόρο είναι να βρείς άκρη με την UEFA. Από τότε δεν έχει επανέλθει για να μας ενημερώσει για την ύπαρξη τελεσίδικης απόφασης με την οποία να ξεκαθαρίζει την κατάσταση, εξέλιξη η οποία δικαιολογημένα δημιουργεί ανησυχία. Ελπίζουμε η τελική απόφαση να είναι ευνοϊκή για την Α.Ε.Κ. έτσι ώστε του χρόνου στην Α' Εθνική να νοιώσουν όλοι καλά στο πετσί τους τι σημαίνει η επάνοδος της ΑΕΚάρας μας.

 

26 Γενάρη 2015.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4961 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ: ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 15)