Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ (ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ
(ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ)

Ξεκαθάρισμα.

Από τη πρώτη μέρα που ανέβηκε η ιστοσελίδα μας, σας ξεκαθαρίσαμε ότι υπογράφαμε με ψευδώνυμα γιατί δεν θέλαμε ν’ ασχολείστε με την ταυτότητα μας, αλλά με αυτά που γράφουμε. Δεν θέλαμε να θολώνει η κρίση σας από την γνώμη που ενδεχομένως έχετε για κάποιους από εμάς ή τους συνεργάτες μας. Τα κείμενα μας απευθύνονται κυρίως στην μεγάλη και σιωπηλή πλειοψηφία που από καιρό έχει φύγει από το γήπεδο. Σκοπός μας –μέσω των κειμένων μας– δεν είναι να τους παράσχουμε άλλοθι ή δικαιολογίες για την αποχώρηση τους από τά κοινά της ομάδας, αλλά η παροχή έγκυρης και καλά τεκμηριωμένης πληροφόρησης, προκειμένου μέσω τής ενημέρωσης να ασχοληθούν πάλι –με σωστό τρόπο– με τά κοινά της ΑΕΚάρας μας.

Από τη στιγμή που άρχισε να γίνεται κατανοητό ότι δεν είμαστε περαστικοί από τον χώρο, από τη στιγμή που αποδείχτηκε ότι εξαιτίας της δικτύωσης μας γνωρίζουμε πολλά ή τουλάχιστον περισσότερα απ’ όσα γράφουμε, από τη στιγμή που αποδείχτηκε πώς δεν γράφουμε για να «ξεκαβλώσουμε» ή για να παρέχουμε «έναντι αντιμισθίας» τις υπηρεσίες μας άρχισε το ψάξιμο. Είναι σχετικά εύκολο (αν έχετε τά σωστά κονέ) να βρείτε ποιός κατοχύρωσε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση, αλλά αν θέλετε πραγματικά να μάθετε ποιοι είμαστε δεν έχετε παρά να κοιτάξετε στον καθρέπτη. Εκτός αν είστε τελείως αλλοτριωμένοι και πιστεύετε ότι αυτό που ζούμε είναι η «αναγέννηση» της ομαδάρας μας ή νομίζετε ότι αυτό που τά τελευταία χρόνια μας σερβίρουν ως «Α.Ε.Κ.» έχει κάποια σχέση με ότι γνωρίσαμε μικροί ως Α.Ε.Κ., τότε θ’ αναγνωρίσετε τον εαυτό σας ως «παρατηρητή».

Η προσπάθεια να νοθευτεί το «περιεχόμενο» της «ιδέας Α.Ε.Κ.» του «τι σημαίνει να είσαι Α.Ε.Κ.» είχε ξεκινήσει εδώ και χρόνια «από τά μέσα» και ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο. Βέβαια βοήθησαν και οι γενικότερες συνθήκες όπως η καθιέρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (η οποία όμως ήταν μάλλον αναπόφευκτη) αλλά κυρίως ο τρόπος που αυτός ο επαγγελματισμός εφαρμόστηκε στην πράξη με την ανοχή αν όχι την κάλυψη του Κράτους. Αν προσθέσουμε ότι σε κάθε σύλλογο όσο περνάει ο χρόνος και φεύγουν από το προσκήνιο οι ιδρυτές και οι άμεσοι απόγονοι τους, ενώ ταυτόχρονα πλαταίνει η επιρροή του σε περισσότερες και μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες, μπασταρδεύει το αρχικά εκπεμπόμενο μήνυμα και χάνεται κάθε ιδιομορφία, τότε έχουμε μια πρώτη εξήγηση γιατί αυτό που βιώνουμε σήμερα δεν έχει από καιρό τίποτα που να θυμίζει Α.Ε.Κ. ακόμα και σε αξιακό επίπεδο (που θα έλεγε και κάποιος σπουδαγμένος). Στο τέλος και αντί κερασιού στην τούρτα προσθέστε και το κόμπλεξ που δημιουργείται με τά χρόνια ως μηχανισμός αυτοπροστασίας απέναντι στον κατατρεγμό μας από το σύστημα και για τις αδικίες που υφιστάμεθα. Μόνο που αυτές οι αδικίες και ο κατατρεγμός δεν μας οδήγησαν σε μία αντίδραση ενάντια στο σύστημα, αλλά έγιναν το άλλοθι μας για να παραμείνουμε απαθείς. Η μόνη αντίδραση της πλειοψηφίας ήταν του τύπου: «Α, ρε και να γυρίσει ο … να δείτε τι θα πάθετε». Νομίζουμε πώς άμα «γίνουμε σαν τά μούτρα τους» και μετέλθουμε τά ίδια μέσα θα καταλύσουμε το «διεφθαρμένο σύστημα» και θα εγκαθιδρύσουμε ένα νέο στα πλαίσια το οποίου ο καθένας θα παίρνει ότι του αξίζει. Αν σε κάποιους τά προηγούμενα θυμίζουν τον «ουτοπικό κομμουνισμό», αυτό συμβαίνει γιατί ξέρουν παραπάνω ιστορία από τους υπόλοιπους.

«Ποια είναι λοιπόν η θέση σας;» θα ρωτούσε εύλογα κάποιος που θέλει να βγάλει άκρη με όλα αυτά. Η θέση μας αδέρφια ΑΕΚτζήδες είναι ότι μόνο ο σωστά ενημερωμένος οπαδός, πολίτης, άνθρωπος είναι σε θέση να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός μας να εκφράζεται όπως γουστάρει. Συνεργαζόμαστε και μιλάμε με όλους χωρίς αποκλεισμούς. Θέλουμε όλοι όσοι υπόσχονται κάτι (γήπεδο, «αναγέννηση» κλπ.) να το πράξουν με τον καλύτερο δυνατό και τον πιο ωφέλιμο για την ομάδα τρόπο. Τά παιχνιδάκια που έκαναν στο παρελθόν καλύτερα να τα ξεχάσουν. Δεν βασιζόμαστε στις καλές προθέσεις κανενός τους, αλλά ούτε και στις υποσχέσεις τους. «Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις», όπως μας λέει μια γαλλική παροιμία. Δεν έχουμε κανένα λόγο να καλύπτουμε κανένα και δεν ζούμε από την Α.Ε.Κ., γι’ αυτό και δεν έχουμε πρόβλημα να λέμε τά πάντα. Παρατηρούμε τά πάντα και δεν μας ξεφεύγει τίποτα.

Διευκρινίσεις.

Στήν ιστοσελίδα μας και στην κατηγορία «Κείμενα που μας αρέσουν» αναδημοσιεύουμε με την άδεια πάντα των συγγραφέων τους κείμενα τά οποία θεωρούμε ότι προάγουν την αναλυτική σκέψη. Το γεγονός ότι τά περισσότερα είναι του Παναγιώτη Αλιατά δεν σημαίνει ότι ο Παναγιώτης έχει κάποια σχέση με το «παρατηρητήριο». Οι συγγραφείς των κειμένων που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν έχουν ανάγκη να χρησιμοποιούν ψευδώνυμα και απευθύνονται με ενυπόγραφα κείμενα τους στον κόσμο της Α.Ε.Κ. όποτε αυτοί το κρίνουν απαραίτητο.

Όσοι ψάχνουν να βρούν άκρη με τήν ταυτότητα μας, μπορούν να μας αναζητήσουν τόσο μέσω facebookόσο και μέσω twitter. Για τόν λόγο αυτό μάλιστα δημιουργήθηκαν αυτοί οι συγκεκριμένοι λογαρισμοί. Περισσότερα στήν ιστοσελίδα μας.

Υστερόγραφα.

1.Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, ακόμη και αν τό θέλαμε, για όσους δημοσιογράφους με αλλά και χωρίς εισαγωγικά αναγνωρίζουν τόν εαυτό τους στήν τελευταία παράγραφο τού άρθρου μας «Γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος και πόσα παίρνουν όσοι τόν αποκοιμίζουν», αλλά και σε όσα ακολουθήσουν. Δεν αναφερθήκαμε ονομαστικά στόν καθένα απ’ αυτούς όχι από τόν φόβο τής μήνυσης (αν έχουν οι ίδιοι τά χρήματα για δικηγόρους ας μας κάνουν) αλλά για να μήν παρεξηγηθούμε στήν περίπτωση που αφήναμε κάποιον απέξω.

2.Πρός όσους έχουν αρχίσει να χάνουν τήν ψυχραιμία τους: Προσέχτε τί sms στέλνετε και σε ποιόν. 

 

 

8 Απρίλη 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 6928 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ (ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ)