Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΟ ΕΠΙΜΥΘΙΟ (ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ) ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ («ΔΕΙ ΔΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, Ω ΑΝΔΡΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΤΟΥΤΩΝ ΟΥΔΕΝ ΕΣΤΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΤΩΝ ΔΕΟΝΤΩΝ» & ΠΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ‘ΣΑΙ «ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΤΟ ΕΠΙΜΥΘΙΟ (ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ) ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ
(«ΔΕΙ ΔΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, Ω ΑΝΔΡΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΤΟΥΤΩΝ ΟΥΔΕΝ ΕΣΤΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΤΩΝ ΔΕΟΝΤΩΝ» & ΠΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ‘ΣΑΙ «ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ»)

Την ίδια την επιστολή του εφόρου του τμήματος στίβου κου Δ. Σταματιάδη την έχετε ήδη υπόψη σας. Την παρουσίαση της, η οποία αναπαρήχθη αυτούσια και αλλού, μπορείτε να την δείτε εδώ & εδώ.

Βέβαια ο «ατυχής» αλλά και λάθος χαρακτηρισμός «επίθεση» ο οποίος συνόδευε το κείμενο δεν μας σόκαρε, αφού αντίστοιχα περιστατικά είχαμε και στο παρελθόν από τους ίδιους με άλλα «θύματα» βέβαια τότε.

Ελπίζαμε όμως ότι τούτη τη φορά θ’ απέφευγαν τέτοιου είδους χαρακτηρισμό για τον Σταματιάδη αφού όχι μόνο φέρει ένα «βαρύ» όνομα, αλλά και κατά τα περασμένα 6 χρόνια που ήταν στο πόστο του ήταν ένας έφορος που ποτέ δεν δημιούργησε προβλήματα στη διοίκηση, ενώ και όταν ακόμη η προηγούμενη διοίκηση «καρατομούσε» από εφόρους τους Πιλάλη (επανέκαμψε) και Συναδινό, αυτός «κιχ δεν έβγαλε». Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι ήταν και με το παραπάνω «καλό παιδί».Τουλάχιστον έτσι γλύτωσε τον χαρακτηρισμό του «εχθρού της Α.Ε.Κ.»

Αναμένεται λοιπόν με ενδιαφέρον η αντίδραση του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής, το οποίο όμως για ν’ αντιδράσει θα πρέπει πρώτα να συνεδριάσει (τελευταία του συνεδρίαση ήταν στις 26 Μάρτη όταν «έπρεπε» με την διαγραφή των «6» ν’ αποκαταστήσουν το τρωθέν κύρος του Σωματείου μας). Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι το Δ.Σ. έχει δύο επιλογές:

  • είτε να καθαιρέσει τον Σταματιάδη από έφορο του στίβου, οπότε θα ησυχάσει από τις ευθύνες του τμήματος,
  • είτε διατηρώντας τον στη θέση του να προσπαθήσει να βρεί λύση στο πρόβλημα.

Υπάρχει βέβαια και ένα τρίτο ενδεχόμενο -που είναι και το πιθανότερο ειδικά για όσους από σας ανήκετε στους «πονηρούς» και καχύποπτους- το οποίο είναι να καταλήξουν μεν σ’ ένα πιο στενό και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, το οποίο και πάλι δεν θα τηρήσουν οδηγώντας έτσι τον Σταματιάδη στην παραίτηση, και πλήθος αθλητών σε φυγή. Όταν δε φέρουν το τμήμα στο επίπεδο που θέλουν θα δώσουν «λύση» ξεκινώντας το ξαναχτίσιμο από την αρχή του τμήματος, μιλώντας για «αναγέννηση» που τόσο καλά την ξέρουν και τα λοιπά.

Αν θέλαμε να καταλήξουμε σ’ ένα επιμύθιο (ηθικό δίδαγμα) σχετικά με την «επιστολή Σταματιάδη» μπορούμε να διατυπώσουμε την παρακάτω κλασική πλέον φράση του Αθηναίου ρήτορα Δημοσθένη από τον Α’ Ολυνθιακό λόγο του:

«ΔΕΙ ΔΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, Ω ΑΝΔΡΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΤΟΥΤΩΝ ΟΥΔΕΝ ΕΣΤΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΤΩΝ ΔΕΟΝΤΩΝ»

Ή αλλιώς όπως λέει και ο λαός μας:

Με πορδές (στην περίπτωση μας λόγια) δεν βάφονται αυγά (λειτουργούν τα τμήματα).

Ένα παράπλευρο ηθικό δίδαγμα είναι ότι:

Όσο «καλό παιδί» και αν είσαι, όσο συναινετικός και αν εμφανίζεσαι, όσο λιγότερο διεκδικητικός και αν αποδεικνύεσαι, τίποτα δεν σου εγγυάται ότι αυτοί απέναντι στους οποίους εσύ συμπεριφέρεσαι έτσι θα το εκτιμήσουν και θα σου σταθούν όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες. Ίσα-ίσα η ιστορία και η ψυχολογία έχουν αποδείξει ότι θα το εκμεταλλευτούν στο έπακρο, αφού θα σε θεωρούν δικό τους και δεδομένο, απαξιώντας ν’ ασχοληθούν σοβαρά μαζί σου.    

Υ.Γ.1. Οφείλουμε ν’ αναγνωρίσουμε ότι η δημοσίευση της επιστολής στην «ΩΡΑ» ήταν τουλάχιστον αυτή που έπρεπε, αφού δεν συνοδεύτηκε από εισαγωγή της «εφημερίδας» με σχόλια και χαρακτηρισμούς, παρά το γεγονός ότι την δημοσίευσαν στις τελευταίες σελίδες.

Υ.Γ.2. Σημάδι ελπίδας –ειδικά επειδή προέρχεται από το ΑΕΚ365– αποτελεί το παρακάτω σχόλιο (το οποίο ως τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές ήταν όχι μόνο το πρώτο αλλά και το μοναδικό) που αναδημοσιεύουμε αυτούσιο. Από την άλλη δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε πως η ανυπαρξία άλλων σχολίων, παρά τον τίτλο του άρθρου, ίσως να σημαίνει ότι στις άλλες περιπτώσεις τα σχόλια ίσως να είναι και «στημένα». Εκτός και αν τ’ όνομα «Σταματιάδης» τους απέτρεψε…: 
stef9-11 - 7/5/2014 20:25
0 σχόλια; Τι γίνεται ρε παιδιά; Στο έλεος το Θεού η ερασιτεχνική; Καλό είναι να υπάρξει ενημέρωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα παλικάρια που αγωνίζεται καθημερινά με το δικέφαλο στο στήθος επειδή το ποδόσφαιρο βρήκε το δρόμο του.
Υ.Γ.3. Δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε με την ουσία του σχολίου που διαβάσαμε τις προάλλες. Άλλωστε με την παρουσία του στο «τιμόνι» της Ερασιτεχνικής αλλά και στην «ηγεσία» της ORIGINAL λειτούργησε πολλές φορές ως αποδιοπομπαίος τράγος.

 

12 Μάη 2014.
παρατηρητής 3.

Διαβάστηκε 15624 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΟ ΕΠΙΜΥΘΙΟ (ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ) ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ («ΔΕΙ ΔΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, Ω ΑΝΔΡΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΤΟΥΤΩΝ ΟΥΔΕΝ ΕΣΤΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΤΩΝ ΔΕΟΝΤΩΝ» & ΠΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ‘ΣΑΙ «ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ»)