Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ UEFA ΓΙΑ Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 27)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ UEFA ΓΙΑ Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ
(ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 27)

Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε κάποιες από τις πληροφορίες που αφορούν ένα θέμα για το οποίο έκανε λόγο ο γνωστός μας Γαύρος δημοσιογράφος(;) Μ. Γαβαθιώτης. Έγραφε προ ημερών σε κείμενο του τα παρακάτω:

«Τα αποτελέσματα του ελέγχου της Ντιλόιτ στους ΔΥΟ φακέλους που εξέτασε, εκ των οποίων ο ένας είναι του Πανιώνιου και ο άλλος ανήκει σε ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ, από αυτές που παίζουν στην Ευρώπη (δηλαδή ή του ΠΑΟΚ ή του Παναθηναϊκού, Ή ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ, διαλέγετε και παίρνετε -εγώ είμαι βέβαιος ότι είναι της Κούλας), διότι η UEFA ελέγχει ΜΟΝΟ τους φακέλους αδειοδότησης των ομάδων που παίζουν στην Ευρώπη, οι άλλοι δεν την ενδιαφέρουν. Το τι βρήκαν και το τι συμπέραναν, λογικά και κανονικά θα το γνωστοποιήσουν στην UEFA και ΟΧΙ σε μας, δλδ στην ΕΠΟ».

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι η DELOITTE είναι ένας διεθνής ελεγκτικός (και όχι μόνον) οίκος τον οποίο στην Ελλάδα εκπροσωπούν οι Χατζηπαύλου, Σοφιανός, Καμπάνης κ.α. (βλέπε εδώ). Η εταιρεία συνεργάζεται στα πλαίσια του FINANCIAL FAIR PLAY με την UEFA (βλέπε εδώ). Βέβαια εκτός από την συνεργασία με την UEFA παρέχει και τις συνήθεις ελεγκτικές υπηρεσίες σε πολλές εταιρείες στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων και σ’ όλες τις εταιρείες του Γαύρου (χωρίς αυτό να είναι από μόνο του ύποπτο).

Η εν λόγω εταιρεία αποκαλύπτουμε ότι ήλεγξε εκτός από τον φάκελο του Πανιώνιου (σε βάρος του οποίου είχε προσφύγει ο Πας Γιάννινα) και αυτόν της Α.Ε.Κ. (είχε τελικά σωστή «διαίσθηση» ο Γαβαθιώτης).

Αν για τον Πανιώνιο αυτός ο έλεγχος ήταν αναμενόμενος -ειδικά μετά την προσφυγή της ομάδας της Ηπείρου- δεν είναι ωστόσο το ίδιο αναμενόμενος και για την Α.Ε.Κ. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι στην δική μας περίπτωση ο έλεγχος έγινε γιατί η Π.Α.Ε. είναι νεοσύσταστη και ενδεχομένως να ήθελαν να βεβαιωθούν πώς όλα είναι εντάξει (εν τάξει).

Ωστόσο το «εν τάξει» μπορεί (και ενδεχομένως) να έχει την μια από τις δύο ή και τις δύο επόμενες σημασίες:

  • Είτε για να διερευνηθεί αν η νέα Π.Α.Ε. έχει αποπληρώσει ΟΛΑ τα χρέη του ποδοσφαιρικού τμήματος της περιόδου 2013-2014.
  • Είτε επειδή υπήρξε οποιουδήποτε τύπου αναφορά/καταγγελία που ν’ αφορά την αδειοδότηση της Π.Α.Ε.

Σχετικά με το πρώτο ζήτημα πρέπει να σημειώσουμε ότι η αποπληρωμή ΟΛΩΝ των χρεών του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού τμήματος προβλέπεται από το άρθρο 73 του Ν. 2725/1999. Επίσης πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι το «ΟΛΑ» αναφέρεται και στα χρέη απέναντι στο Δημόσιο και τα Ταμεία Ασφάλισης.

Η UEFA τον τελευταίο καιρό έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση εξ’ αιτίας των αποκαλύψεων για την διαφθορά στους κόλπους της. Ακόμη και ο νεοεκλεγείς στην θέση του Προέδρου Ινφαντίνο βρίσκεται σε θέση άμυνας, ενώ κάποιοι προεξοφλούν ότι «μετράει μέρες». Από την άποψη αυτή είναι εύκολη η εξήγηση της αυστηρότητας που επιδεικνύει απέναντι σε ομάδες για παραβάσεις/παραβιάσεις του FINANCIAL FAIR PLAY. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την επιβολή προστίμου τουλάχιστον 2 εκ. στην Φενέρμπαχτσε (βλέπε εδώ). Η UEFA μέσω της πυγμής που επιδεικνύει σε τέτοιου είδους ζητήματα προσπαθεί ν’ αποκαταστήσει την εικόνα της άτεγκτης στην εφαρμογή των Νόμων και Κανονισμών του Ποδοσφαίρου.

Έτσι η UEFA ξεσκονίζει τα οικονομικά του Γαύρουγιατί κάποιο κονδύλι του δεν της «κάθεται καλά» (την προβληματίζει). Θα μπορούσε για παράδειγμα να ερευνά την επίπτωση που θα έχουν οι δικαστικές αποφάσεις της αντιδικίας με την Τράπεζα Κρήτης στα οικονομικά της εταιρείας. Απλά υπενθυμίζουμε ότι οι Γαύροι δεν έχουν διενεργήσει πρόβλεψη (δημιουργία κάποιου αποθεματικού) την οποία να προορίζουν για την κάλυψη του ποσού που θα κληθούν να επιστρέψουν. Το ποσό της προβλέψης αυτής θα επιβάρυνε τ' Αποτελέσματα της Χρήσης στην οποία θα πραγματοποιούντανδημιουργώντας Ζημιές ή μεγαλώνοντας τες. Την διενέργεια της πρόβλεψης αυτής αποφεύγει η Π.Α.Ε. του μεγάλου λιμανιού όπως ο Διάολος το λιβάνι. Αρκεί να διαβάσει κανείς τα πιστοιητικά ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή τα τελευταία χρόνια από τα οποία προκύπτει ότι οι Πειραιώτες υποβαθμίζουν όσο μπορούν το ζήτημα. Αντιγράφουμε από την 55η σελίδα του pdf (53η των Οικονομικών Καταστάσεων) του Ισολογισμού 2014-2015:

«(στ) Ενδεχόμενες απαιτήσεις και ενδεχόμενες υποχρεώσεις

O Όμιλος εμπλέκεται σε δικαστικές διεκδικήσεις και αποζημιώσεις κατά τη συνήθη πορεία των εργασιών της. Η Διοίκηση και οι νομικοί σύμβουλοι του Ομίλου κρίνουν ότι οποιοιδήποτε διακανονισμοί δε θα επηρέαζαν σημαντικά την οικονομική θέση του Ομίλου την 30 Ιουνίου 2015. Παρόλα αυτά, ο καθορισμός των ενδεχόμενων υποχρεώσεων που σχετίζονται με τις δικαστικές διεκδικήσεις και τις απαιτήσεις είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει κρίσεις σχετικά με τις πιθανές συνέπειες και ερμηνείες σχετικά με τους νόμους και τους κανονισμούς. Μεταβολές στις κρίσεις ή στις ερμηνείες είναι πιθανό να οδηγήσουν σε μια αύξηση ή μια μείωση των ενδεχόμενων υποχρεώσεων του Ομίλου στο μέλλον.»

Φυσικά και προκειμένου να βγεί το τελικό πόρισμα θα ζητηθούν (αν δεν έχουν ήδη ζητηθεί) πρόσθετα στοιχεία μετά την μελέτη των οποίων η UEFA θα βγάλει το τελικό της πόρισμα.

Ολοκληρώνουμε εδώ για την ώρα το «ρεπορτάζ UEFA» για τον Γαύρο και την ομάδα μας δεσμευόμενοι να επανέλθουμε από βδομάδα μόλις μάθουμε περισσότερα σχετικά μ' όσα αφορούν την ΑΕΚάρα μας.

 

17 Ιούνη 2016
παρατηρητήριο.

 

 

 

 

Διαβάστηκε 6562 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ UEFA ΓΙΑ Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 27)