Font Size

SCREEN

Cpanel

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΟΥΜΑΡΑ; (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Α.Ε.Κ. ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο «ΨΩΡΙΑΡΗΣ» ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΡΙΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΟΥΜΑΡΑ;
(ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Α.Ε.Κ. ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο «ΨΩΡΙΑΡΗΣ» ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΡΙΑ)

Το κακό με την Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια είναι ότι βρίσκεται συνεχώς σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και όπως γνωρίζουμε στις προεκλογικές περιόδους δεν γίνεται σοβαρή δουλειά. Στις προεκλογικές περιόδους Κυβέρνηση αλλά και Αντιπολίτευση αποφεύγουν να στεναχωρήσουν όσους τους ζητάνε «χάρες» (ρουσφέτια κατά το κοινώς λεγόμενο). Είναι τότε λίγο πριν τις εκλογές που η εκάστοτε Κυβέρνηση επιδιώκει τη σύμπλευση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ειδικά όταν αυτά έχουν «επιχειρηματικά σχέδια» στα σκαριά των οποίων η πραγματοποίηση θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Δεν χρειάζεται καν να πρόκειται να πραγματοποιηθούν άμεσα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρχει το business plan, ενώ αν υπάρχει και μακέτα είναι ακόμη καλύτερα. Αυτό που πουλάει και η Κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι η ελπίδα ότι ο ψηφοφόρος που ψάχνει μια οποιαδήποτε δουλειά (ή και μια καλύτερη από αυτή που έχει) θα έχει σύντομα την ευκαιρία που ψάχνει.

Από τη στιγμή που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απέτυχε και να έχει μια μεγάλη αυτοδύναμη κοινοβουλευτική ομάδα και ν’ αλλάξει την Ε.Ε. (αν το νόμιζαν πράγματι αυτό είναι όντως ηλίθιοι) η Χώρα ζεί σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Καθώς η παραγωγή κυβερνητικής πολιτικής ξεπερνά τις μειωμένες δυνατότητες της παρούσας (αλλά και προηγούμενης) Κυβέρνησης, είναι μονόδρομος για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το συνεταιράκι του ο τακτικισμός.

Εφ’ όσον η Ελληνική πολιτική πραγματικότητα κινείται στη λογική του «όσα πάνε κι όσα ‘ρθουνε», είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση θέλει να τα ‘χει καλά μ’ όλους όσους δηλώνουν ότι έχουν έτοιμες επενδύσεις. Είτε αυτές αφορούν γήπεδα, είτε αστικά πάρκα (μετά της εμπορικής αξιοποίησης τους), είτε «φρουτάκια».

Τα τελευταία 3 χρόνια και εξ’ αιτίας της επανεμπλοκής Μελισσανίδη στα κοινά της Α.Ε.Κ. μπήκε μετ’ επιτάσεως στην καθημερινότητα μας το νέο γήπεδο της Α.Ε.Κ., το οποίο εκτός από την γηπεδική του πλευρά αντιμετωπίζεται πλέον και ως ένα σημαντικό επιχειρηματικό σχέδιο. Στο projectτου γηπέδου εμπλέκονται η Α.Ε.Κ., το Κράτος και -εξ’ αιτίας λανθασμένων επιλογών της Α.Ε.Κ.- ο Δήμος.

Τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μιας σειράς διελκυστίνδων μεταξύ της Α.Ε.Κ. και του Δήμου, της Α.Ε.Κ. και του Κράτους, της Α.Ε.Κ. και πολιτών καθώς και μικρής μερίδας των οπαδών της Α.Ε.Κ. με όλους κατά περίπτωση. Επικοινωνιακά τον χορό αυτών των διελκυστίνδων συντονίζει η «επίσημη Α.Ε.Κ.» μέσω των ιστοσελίδων που ελέγχει και της «ΩΡΑΣ» καθώς και των αθλητικών συντακτών οι οποίοι καλύπτουν το ρεπορτάζ της.

Στην παρούσα φάση και μετά την αναπάντεχη (για την «επίσημη Α.Ε.Κ.») υπογραφή της Μ.Π.Ε. από τον Σκουρλέτη, αλλά και τα όσα διαρρέει η «επίσημη Α.Ε.Κ.» τα στρατόπεδα έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

  • Α.Ε.Κ. και Κυβέρνηση από τη μια.
  • Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας (δηλαδή ο Βασιλόπουλος) από την άλλη.

Το γεγονός ότι ο Βασιλόπουλος φαίνεται να περιγράφεται ως η αιτία κάθε καθυστέρησης όχι μόνο δεν είναι καθόλου τυχαίο, αλλά βολεύει τόσο την Α.Ε.Κ. όσο και την Κυβέρνηση. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο Βασιλόπουλος κατέβηκε ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ενώ μετά την διάσπαση του κρυφοκοιτάζει προς την ΛΑ.Ε. Συνεπώς και οι δυό τους έχουν λόγους να τον βγάζουν στη σέντρα (για να βγούν οι ίδιοι από την δύσκολη θέση).

Δυστυχώς όμως στις υποθέσεις αυτές σημασία δεν έχουν οι προθέσεις αλλά τα χαρτιά. Σημασία δεν έχουν τα λόγια αλλά τι είσαι σε θέση ν’ αποδείξεις. Εκτός όμως από τις αποδείξεις (αριθμούς πρωτοκόλλων) σημασία επίσης έχουν και τα μέσα που διαθέτει κάθε πλευρά στον επικοινωνιακό «πόλεμο». Στο πεδίο αυτό υπάρχουν δύο επίπεδα ενέργειας. Το πρώτο επίπεδο είναι οι ανακοινώσεις, τα δελτία τύπου και οι δηλώσεις των κάθε λογής υπευθύνων. Στο δεύτερο επίπεδο είναι οι διαρροές «κύκλων» (ίσως επειδή οι σωλήνες που έχεουν διαρροή είναι στρογγυλές), οι οποίες καθ’ ότι ανεπίσημες δεν μπορούν να συνδεθούν απευθείας με την πλευρά που τις κάνει.

Δυστυχώς άπαξ και μπούμε στον ατέρμονα (δίχως τέλος) κύκλο των διαρροών τότε η κάθε πλευρά τακτικίζει απαντώντας με διαρροή στην διαρροή της άλλης. Για να παιχτεί όμως αυτό το παιχνίδι χρειάζονται και από τις δύο πλευρές δεκτικά στις διαρροές μέσα τα οποία και να τις αναπαράγουν. Από την πλευρά της Α.Ε.Κ. την δουλειά αυτή αναλαμβάνουν η μεγάλη πλειοψηφία των ΑΕΚτζήδικων ιστοσελίδων, η «ΩΡΑ» και οι ρεπόρτερ των υπόλοιπων αθλητικών εφημερίδων που κάνουν το ρεπορτάζ της Α.Ε.Κ. (συντονίζοντας την λειτουργία τους μέσω non paper ή τηλεφωνημάτων). Από την πλευρά του Δήμου την αναπαραγωγή των διαρροών υπηρετούν είτε τοπικά μέσα (κυρίως ιστοσελίδες) είτε ΑΕΚτζήδικες ιστοσελίδες οι οποίες βρίσκονται από επιλογή τους εκτός του δικτύου της «επίσημης Α.Ε.Κ.» και οι οποίες ψάχνουν να βρούν την αλήθεια σε όσα αφορούν την Α.Ε.Κ.

Δυό τέτοιου τύπου διαρροές είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Από την πλευρά της Α.Ε.Κ. διέρρευσε για άλλη μια φορά η ευθύνη του Δήμου ο οποίος ακόμη δεν έχει δώσει τα υψομετρικά. Σύμφωνα με την διαρροή ακόμα και το Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι αγανακτισμένο με την στάση του δήμου και πως θα επικοινωνούσε αυτό μαζί του για να τελειώνει το θέμα.

Στην διαρροή της Α.Ε.Κ. ο Δήμος απάντησε την Παρασκευή 29 Ιούλη με μια άλλη διαρροή. Διέρρευσε σειρά εγγράφων με τα οποία ζητά ήδη από τις 6 Φλεβάρη 2015 (στις 3 Φλεβάρη είχε «εγκρίνει» η Γ.Σ. του Σωματείου το Παραχωρητήριο στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.») από την Α.Ε.Κ. κάποιες διευκρινήσεις και επιπρόσθετα στοιχεία προκειμένου να δώσει τα υψομετρικά. Από τότε σύμφωνα με τον Δήμο η Α.Ε.Κ. δεν έχει απαντήσει ούτε προφορικώς ούτε πολύ περισσότερο εγγράφως, γι’ αυτό και το ζήτημα εκκρεμεί μέχρι σήμερα.

Από τη στιγμή που άρχισε το «σήριαλ των υψομετρικών» γράψαμε με απλά λόγια τι σημαίνουν αυτά και πόσο χρονοβόρα διαδικασία είναι. Σήμερα επανερχόμαστε για να μπορέσετε να βγάλετε μια άκρη. Τα υψομετρικά δίνονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στον οποίο υποβάλλονται προς έγκριση τα οικοδομικά σχέδια, αφού αυτά έχουν υποβληθεί. Στην περίπτωση μας καθώς το γήπεδο της Α.Ε.Κ. έχει ενταχθεί από το 2002 (Ά Σχέδιο Γρανίτσα) στα Ολυμπιακά Έργα (δηλαδή τα έργα που εγκρίνονται με συγκεκριμένη fast track διαδικασία) τα Σχέδια κατατίθενται κατευθείαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος απ’ όπου και βγαίνει η Άδεια. Σημειώνουμε εδώ πως ειδικά στην περίπτωση των Ολυμπιακών Έργων η αίτηση η οποία κατατίθεται δεν χρειάζεται να είναι πλήρης. Μπορεί να συμπληρωθεί μετά την κατάθεση της χωρίς για τον λόγο αυτόν να υποάρχει ζήτημα ακυρότητας της ή επιστροφής της.           

Όπως είχαμε γράψει και παλιότερα ο Δήμος είχε ζητήσει από το Υπουργείο ενημέρωση σχετικά με τα σχέδια προκειμένου να πάρει από αυτό (αφού η Α.Ε.Κ. δεν ανταποκρινόταν) τις απαιτούμενες πληροφορίες για να δώσει τα υψομετρικά. Τότε το Υπουργείο είχε απαντήσει πως δεν ήταν σε θέση να δώσει τις ζητούμενες πληροφορίες γιατί πολύ απλά δεν τις είχε. Όμως ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ καθ’ όσον όπως αναφέραμε παραπάνω τα υψομετρικά χορηγούνται πάνω στα ήδη υποβληθέντα και γι’ αυτό τελικά Οικοδομικά Σχέδια.

Επειδή έχουμε βαρεθεί το γαϊτανάκι που και οι δύο πλευρές έχουν στήσει στις πλάτες μας και επειδή λόγω της ζέστης υπάρχει πάντα αυξημένη πιθανότητα τα πράγματα να ξεφύγουν απαιτούμε (για μια ακόμη φορά) από την πλευρά της «επίσημης Α.Ε.Κ.» να δημοσιεύσει όλη την αλληλογραφία της με τον Δήμο και το Υπουργείο για να βγάλουμε επιτέλους άκρη. Όσο δεν το πράττει είναι σαν να παραδέχεται ότι ο Δήμος έχει δίκιο.

Στην περίπτωση που ο Δήμος έχει δίκιο (δηλαδή ούτε το Υπουργείο ούτε η Α.Ε.Κ. δεν του παρέχουν τις πληροφορίες που ζητά για να δώσει τα υψομετρικά) θα πρέπει ο καθ’ ύλη αρμόδιος του project της «Αγιά Σοφιάς» ν’ απολογηθεί (λογοδοτήσει) στον «κόσμο της Α.Ε.Κ.». Οι ευθύνες του project manager Ανδριόπουλου και της ομάδας που αυτός ηγείται και συντονίζει είναι δεδομένες, εκτός και αν υπάρχουν άλλοι αντικειμενικοί λόγοι για τους οποίους η υπόθεση του γηπέδου δεν προχωρά και τους οποίους θα πρέπει να μάθουμε. Όσο δεν ξεκαθαρίζει την υπόθεση η «επίσημη Α.Ε.Κ.» τόσο οι ευθύνες της έναντι του κόσμου της ομάδας μεγαλώνουν. Ακόμα και ένας πλήρως άσχετος με τα κοινά της Α.Ε.Κ. θα μπορούσε εύκολα να καταλάβει ότι ο κόσμος της διαισθητικά καταλαβαίνει (ψυχανεμίζεται) πως ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ στην υπόθεση του γηπέδου ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

Κλείνοντας έχουμε ν’ απευθύνουμε στον Δήμαρχο Βασιλόπουλο το παρακάτω σχόλιο:

«Δήμαρχε είναι προφανές ότι τα έχεις κάνει μαντάρα. Ως ελαφρυντικό σου αναγνωρίζουμε ότι ως μαθητεύσας στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν θα μπορούσες να τα έχεις πάει πολύ καλύτερα. Ακόμα όμως και έτσι ήταν ηλίθιος ο τρόπος που επέλεξες να δώσεις απάντηση στις συντονισμένες διαρροές της «επίσημης Α.Ε.Κ.» σχετικά με τις ευθύνες σου για την καθυστέρηση στο ζήτημα των υψομετρικών.

Εφ’ όσον οι διαρροές της «επίσημης Α.Ε.Κ.» αναπαρήχθησαν απ’ όλα τα μέσα που ασχολούνται με την Α.Ε.Κ. η απάντηση σου έπρεπε να ήταν επίσημη, δηλαδή μέσω Δελτίου Τύπου και όχι ανεπίσημη (διαρροή) όπως αυτή της «επίσημης Α.Ε.Κ.». ο λόγος θα έπρεπε να σου είναι (αλλά προφανώς δεν είναι) προφανής, αλλά σε κάθε περίπτωση σου τον γράφουμε και εμείς:

Από τη στιγμή που η διαρροή της «επίσημης Α.Ε.Κ.» έλαβε τέτοια έκταση χωρίς να υπάρξει διάψευση από αυτήν είναι σαν να ήταν επίσημη θέση της (δηλαδή Ανακοίνωση ή Δελτίο Τύπου). Συνεπώς όφειλες ν’ απαντήσεις με Ανακοίνωση ή Δελτίο Τύπου και όχι μέσω διαρροών.

Αν εξέδιδες Ανακοίνωση ή Δελτίο Τύπου τότε όλο και κάποιο από τα «ορθόδοξα» μέσα της Α.Ε.Κ. θα έκανε κάποια αναφορά στην απάντηση σου. Διαρρέοντας τα έγγραφα που έδωσες στην δημοσιότητα σε τοπική ιστοσελίδα (από την οποία όποιος ψάχνει την αλήθεια εύκολα θα μπορούσε ν’ αναπαράξει) και σ’ όσους εμπιστεύεσαι για την αντικειμενικότητα τους το μόνο που κατάφερες είναι να στοχοποιήσεις (σαν άλλη «ΩΡΑ» ή 365) αυτούς που δεν καταπίνουν αμάσητα ότι τους ταΐζουν. Δεδομένης της αντιμετώπισης που ετύγχανες και συνεχίζεις να τυγχάνεις από τα Μ.Μ.Ε. της «επίσημης Α.Ε.Κ.» η συγκεκριμένη ενέργεια σου είναι ακατανόητη και απαράδεκτη. Εσύ απ’ όλους τους άλλους θα έπρεπε να καταλαβαίνεις περισσότερα σχετικά με το ζήτημα αυτό.»

 

Υ.Γ.1. Για την διαρροή του Δήμου βλέπε εδώ. Για την αρχική διαρροή της «επίσημης Α.Ε.Κ.» δεν χρειάζεται να σας δώσουμε κάποιο σύνδεσμο. Σε όποιο μέσο που κάνει ρεπορτάζ της Α.Ε.Κ. και να ψάξετε εύκολα θα την εντοπίσετε.

Υ.Γ.2. Πρός Μάριο Τριβιζά:

Αγαπητέ Μάριε, υπάρχουν ιστοσελίδεςπου έχουν πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και άλλες με μικρότερη (ή και πολύ μικρή αν θέλεις). Δεν πρέπει όμως να συγχέεις την «επισκεψιμότητα» με την «αναγνωσιμότητα». Ο ΑΕΚτζής (και όχι μόνο) ο οποίος ψάχνει να βρεί το «πως» και το «γιατί» (κοινώς την «άκρη») σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην Α.Ε.Κ. ξέρει που να ψάξει τις απαντήσεις.

Έτσι υπάρχουν ιστοσελίδες με λίγα «κλίκ» (επισκεψιμότητα), αλλά πολύ μεγάλη αναγνωσιμότητα, τα κείμενα των οποίων κυκλοφορούν ευρέως. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι όσα ανεβαίνουν εκεί τα διαβάζουν (ή φθάνουν σ’ αυτά όσα παό τα κείμενα αξιολογηθούν) και τα υψηλά κλιμάκια της «επίσημης Α.Ε.Κ.». Τα ίδια υψηλά κλιμάκια της «επίσημης Α.Ε.Κ.» που σου δίνουν -αγαπητέ Μάριε- τις διαρροές που απλώς αναπαράγεις ως «ρεπορτάζ της Α.Ε.Κ.» στα κείμενα σου.

Έτσι στο τέλος ο ΑΕΚτζής όταν θέλει να ενημερωθεί για την ενδεκάδα διαβάζει εσένα και όταν θέλει να μάθει ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ διαβάζει εμάς και καμιά-δυό άλλες ιστοσελίδες. Άλλωστε όπως λέει και το σλόγκαν του «ΛΟΥΜΙΔΗ»: «Έκαστος στο είδος του». Καλό θα ήταν για το μέλλον να γνωρίζεις πως η «μικρή επισκεψιμότητα» δεν σημαίνει και «χαμηλή ποιότητα/αξιοπιστία». Άλλωστε οι Αρχαίοι έλαγαν «ουκ εν τω πολλώ το ευ».

Υ.Γ.3. Πρός «επίσημη Α.Ε.Κ.»:

Αποτελεί τιμή για εμάς (υποθέτουμε -αλλά δεν παίρνουμε και όρκο- και για όσους βρίκονται στην ίδια μοίρα) η «αντίκρουση» όσων κατά καιρούς γράφουμε μέσω σχολίων ρεπόρτερ της Α.Ε.Κ. Το γεγονός οτι αποφεύγετε να πάρετε επίσημα θέση σχετικά με τα εκάστοτε γραφόμενα στη σελίδα μας (αλλά και αλλού) αποδεικνύει πόσο προσεκτικά αποφεύγετε κάποιες κακοτοπιές, καθώς και πόσο σωστοί είμαστε.

Σχετικά τώρα με το σήριαλ των «υψομετρικών» είναι προφανές πως η επικοινωνία με το Δημόσιο (άρα και με τον Δήμο) πρέπει να γίνεται μόνο γραπτώς προκειμένου να υπάρχει η «ασφάλεια» που παρέχει ο αριθμός πρωτοκόλλου. Αν υπάρχουν τέτοιοι αριθμοί πρωτοκόλλου τους δημοσεύετε μαζί με την σχετική αλληλογραφία και τέρμα οι προστριβές για το ποιός έχει την ευθύνη για την καθυστέρηση.

Υ.Γ.4. Πρός τον «κόσμο της Α.Ε.Κ.»:

Για να μην σας παραμυθιάζουν σας ξεκαθαρίζουμε ακόμη μια φορά τα παρακάτω:

  • Υπάρχει σε ισχύ η Άδεια (μη μπερδεύεστε με τους Περιβαλλοντικούς Όρους που ακύρωσε το ΣτΕ) που εκδόθηκε το 2003 (Β’ Σχέδιο Γρανίτσα).
  • Για να εκδοθεί καινούρια (σε αντικατάσταση αυτής που ήδη ισχύει) πρέπει να εξοφληθούν οι μελετητές της προηγούμενης άδειας και η J&P AVAX.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνετε ότι τόσο για τους μελετητές όσο και για την J&P AVAXμια τέτοια εξέλιξη θα ήταν «μάννα εξ’ ουρανού» ειδικά από την στιγμή που δεν συνεχίζεται το προηγούμενο σχέδιο.

Μετά (και) από αυτά: Υπάρχει κάτι που ΔΕΝ καταλαβαίνετε; Κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό απο το να ΜΗΝ θέλετε να καταλάβετε.

 

03 Αυγούστου 2016
παρατηρητήριο.

 

Διαβάστηκε 5139 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΟΥΜΑΡΑ; (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Α.Ε.Κ. ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο «ΨΩΡΙΑΡΗΣ» ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΡΙΑ)