Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΑΔΕΡΦΕ ΑΕΚΤΖΗ.

Η παρούσα ιστοσελίδα φιλοδοξεί να γίνει το σημείο αναφοράς για έγκυρη και έγκαιρη ΑΕΚτζήδικη ενημέρωση.Το παρατηρητήριο, όπως είναι ο ελληνικός τίτλος της ιστοσελίδας, μέσω των παρατηρητών του και των πηγών τους βρίσκεται παντού και γι’ αυτό μπορεί να παράσχει την εγκυρότερη πληροφόρηση για σειρά θεμάτων της ενιαίας Α.Ε.Κ.

Δεν εκπροσωπούμε τά συμφέροντα κανενός και γι’ αυτό και δεν αντιστρατευόμαστε κανέναν. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι όλα από δω και πέρα να γίνονται σωστά για να μην ξαναπεράσουμε όσα περνάμε τώρα.

Στην Αρχική σελίδα, δηλαδή εδώ πού ήδη είσαι, θα βρίσκεις τίς τελευταίες αναρτήσεις μας.          

Στην κατηγορία Χρονολόγιο, θα βρίσκεις όλα τά κείμενα της ιστοσελίδας.            

Στην κατηγορία Τα Σχόλια Μας, θα βρίσκεις τά σύντομα και αιχμηρά σχόλια μας.         

Στην κατηγορία Κατηγοριοποίηση θα βρίσκεις όλα τα κείμενα της ιστοσελίδας μας συσχετισμένα ανά θεματική ενότητα.                                    

Στην κατηγορία Κείμενα Που Μας Αρέσουν, θα βρίσκεις αναδημοσιευμένα κείμενα μη παρατηρητών.           

Στην κατηγορία Χρήσιμα Αρχεία, θα βρίσκεις υλικό αρχείου από Δημόσιες Αρχές για όλα τά τμήματα της Α.Ε.Κ.

Στη κατηγορία Σύνδεσμοι–Επικοινωνία, θα βρίσκεις συνδέσμους όσων ΑΕΚτζήδικων ιστοσελίδων εμείς έχουμε υπόψη, κατηγοριοποιημένων με βάση τον βαθμό ανεξαρτησίας τους, αλλά και θα μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας ή να εγγραφείς για να λαμβάνεις μήνυμα με τά νέα μας.    

Τέλος επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα τά κείμενα των συνεργατών-παρατηρητών δημοσιεύονται με ψευδώνυμο (εκτός και αν κάποιος επιλέξει διαφορετικά), όχι επειδή φοβόμαστε αλλά επειδή επιθυμούμε να σκέφτεσαι πάνω σ’ αυτά και να τά κρίνεις με βάση το περιεχόμενο και όχι τον συγγραφέα.

3 Φλεβάρη 2014,
παρατηρητές.

ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ
(ΟΤΑΝ Ο ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ)

Δε φτάνει που χαραμίζεις αμισθί τον χρόνο σου προσπαθώντας να διοικήσεις ένα σωματείο, έχεις και τις χαζές (τυπικές) υποχρεώσεις της λογοδοσίας. Άκου εκεί να πρέπει να κάνεις Τακτική Γενική Συνέλευση για να υποβάλλεις Απολογισμό υπόψη των μελών του σωματείου! Να πρέπει, δηλαδή, να κριθείς από κάποιους που δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν και νομίζουν πως επειδή πληρώνουν μια συνδρομή ότι έχουν το δικαίωμα να σου βγάζουν και γλώσσα. Βέβαια, μια λύση είναι ν’ αυξήσεις τη συνδρομή για να μπορούν να την πληρώνουν μόνον όσοι είναι πολύ αποφασισμένοι. Τους υπόλοιπους θα τους διαγράψεις στη συνέχεια επειδή δεν θα έχουν εξοφλήσει τις (αυξημένες) συνδρομές τους. Όσο για την Ετήσια Τακτική Γ.Σ. ποιος λέει ότι δεν μπορείς να κάνεις και 3 μαζεμένες; Αυτή ήταν η τελευταία σκέψη του πριν ξυπνήσει. Επιτέλους είχε βρει τις λύσεις που έψαχνε. Τώρα, απλά θα έπρεπε να τις εφαρμόσει.

ΟΙ «ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ» ΤΗΣ Α.Ε.Κ.
(ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΜΑΡΤΙΑ» ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ «ΑΡΧΗΓΟΥ»)

Χθες Μ. Τρίτη είχε την τιμητική της η Κασσιανή. Θεωρούσε τον εαυτό της τόσο «αμαρτωλό» που παρά την προσωπική της αξία δεν έγινε Αυτοκράτειρα, ώστε πήρε την απόφαση να μονάσει. Δεδομένου ότι ο Άνθρωπος αυτόχρημα με την γέννηση του είναι αμαρτωλός (το γαμημένο το μήλο) η Κασσιανή ως υμνωδός δεν θα μπορούσε να γράψει παρά μόνο από τη σκοπιά της αμαρτωλής. Έτσι το τροπάριο που φέρει τ’ όνομα της αφορά μια αμαρτωλή, η οποία κατά την παράδοση έπλυνε με τα δάκρυα της τα πόδια του Χριστού (τα οποία σκούπισε με τα μαλλιά της) και τον έρανε με αρώματα. Με τον τρόπο αυτό η συγκεκριμένη αμαρτωλή γυναίκα έδειξε στον Χριστό την συντριβή της και έλαβε απ’ αυτόν συγχώρεση για τις μέχρι τότε αμαρτίες της.

ΟΤΑΝ Ο ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΒΟΛΕΪ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ ΟΜΑΔΑ)

Σήμερα Μ. Τρίτη θυμόμαστε τις 10 παρθένες οι οποίες περίμεναν την άφιξη του νυμφίου. Ο οποίος νυμφίος είχε κάτι νταλκάδες και σταμάτησε πριν σ’ ένα καπηλειό για να πιεί μερικά ποτηράκια και έτσι να πάρει θάρρος για όσα τον περίμεναν. Αυτό είχε, φυσικά, ως αποτέλεσμα να μην πάει στην ώρα του και οι μισές (5) παρθένες που τον περίμεναν όντας απροετοίμαστες για την πιθανή αργοπορία του να μην έχουν παραπανίσιο λάδι για τις λυχνίες τους. Οι άλλες 5 σαν να ήταν καλύτερα πληροφορημένες είχαν προνοήσει (ίσως είχαν προεξοφλήσει την έλλειψη θάρρους του νυμφίου) για παραπανίσιο από το απολύτως αναγκαίο λάδι για να τον υποδεχτούν με αναμμένες λυχνίες. Δεδομένου του τίτλου οι περισσότεροι θ’ αναρωτιέστε για τις αναλογίες/αντιστοιχίες της παραβολής με το αντρικό βόλεϊ της Α.Ε.Κ.

Α.Ε.Κ., Α.Ε.Κ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Α.Ε.Κ.
(ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΕΣ ΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤ & ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΜΩΣ ΛΟΓΟΥΣ)

Η ήττα είναι ένα ενδεχόμενο. Ωστόσο, υπάρχουν ήττες και ήττες. Το Σαββατο-Κύριακο που μας πέρασε κάθε άλλο παρά καλό ήταν για την Α.Ε.Κ. Τα δύο επαγγελματικά τμήματα της γνώρισαν εντός έδρας νίκες. Το μεν μπάσκετ από τον Γνήσιο Γαύρο, το δε ποδοσφαιρικό από την Λάρισα -ενός πρώην Προέδρου της Π.Α.Ε.- του Αλέξη Κούγια. Και οι δύο ήττες «πόνεσαν» αν και δεν «πόνεσαν» το ίδιο. Δεδομένου του χρονικού σημείου στο οποίο συνέβησαν η ζημιά στο κύρος κάθε τμήματος είναι διαφιορετική. Και στις δύο περιπτώσεις η ζημιά είναι σημαντική και θ’ ακολουθεί για καιρό τις δύο Α.Ε.Κ.

ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ Η «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ»
(ΝΕΑ ΚΑΥΤΗ ΕΔΡΑ Ή ΕΞΟΡΙΑ;)

Ο κύβος ερρίφθη. Η «Βασίλισσα» μετακομίζει προκειμένου να βρει αγωνιστική στέγη στα Άνω Λιόσια. Στο «Κλειστό Πάλης», το οποίο απέχει «ένα τσιγάρο δρόμο» από εκεί που ο Ντέμης ονειρευόταν κάποτε να χτίσει το νέο γήπεδο μαζί με εμπορικό κέντρο και τα τοιαύτα. Προφανώς και η συγκεκριμένη λύση ΔΕΝ είναι η καλύτερη δυνατή. Όπως, όμως, εξελίχτηκαν τα πράγματα φαίνεται να είναι η μόνη. Υπενθυμίζουμε πως μετά το «καπάρωμα» του οικοπέδου της Ν. Φιλαδέλφειας μόνο για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ έψαξε αρχικά στέγη στο Γαλάτσι και στη συνέχεια στο κλειστό ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α. Στη συνέχεια και όταν ναυάγησε και αυτό το σχέδιο εμφανίστηκε ως η νέα έδρα της «Βασίλισσας» το κεντρικό γήπεδο τένις του Ο.Α.Κ.Α.

ΠΟΣΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟ»
(ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ)

Έχει συμβεί αρκετές φορές ν’ αλλάζει η σειρά των θεμάτων μας εξ’ αιτίας της επικαιρότητας, ο σχολιασμός της οποίας μας ασκεί ακατανίκητη έλξη. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η σημερινή. Δεδομένης και της μαθηματικής κατάκτησης του Πρωταθλήματος (εκτός αν ο Ιβάν ξανακάνει το θαύμα του) άρχισαν οι συντάκτες του «Πανθεσσαλονίκειου» να βγάζουν από το χρονοντούλαπο τους και να τις μοιράζονται μαζί μας ιστορίες που κατά την κρίση τους αποδεικνύουν είτε το μεγαλείο της ομάδας τους είτε το «στήσιμο» που έχει δεχτεί. Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή που θα σχολιάσουμε σήμερα.

 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική