Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ Α.Ε.Κ.: ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ Ή ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ Α.Ε.Κ.: ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
(ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ Ή ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ)

«Ενός κακού μύρια έπονται» έλεγαν οι Αρχαίοι μας πρόγονοι και καθάριζαν. Στην περίπτωση της ποδοσφαιρικής Α.Ε.Κ. αυτό σημαίνει, ότι, μετά από μια ήττα (ειδικά όταν είναι από τον Γαύρο), η κριτική που ασκείται είναι πολύ έντονη και οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται σκληρές. Ωστόσο, μια τέτοια αντιμετώπιση δεν είναι πρωτόγνωρη, ούτε και άδικη (όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να σας πείσουν γι’ αυτό). Ίσα-ίσα είναι τόσο προβλέψιμη, που δεν προβληματίζει κανένα. Αυτό, όμως, που κάνει ενδιαφέρουσες τέτοιες καταστάσεις είναι τα πριν την ήττα.

Αναφέρομαι, φυσικά, στα όσα λένε ή/και γράφουν οι «επαγγελματίες» ψεύτες της αθλητικής (διάβαζε οπαδικής) ενημέρωσης (καλύτερα, παραπληροφόρησης). Αυτοί, που, κάθε καλοκαίρι, βάζουν τα «δυνατά» τους, για να μας πείσουν, σχετικά με την αξία των παικτών που αποκτήθηκαν. Αυτοί, που, πριν τον αγώνα, «απαιτούν» (για λογαριασμό του «υπέροχου κόσμου της ομάδας») τη Νίκη (η οποία έχει άλλη αξία, όταν επιτυγχάνεται εκτός έδρας).

Το στραπάτσο στο «τηγάνι» αποτέλεσε το πρώτο crash test της νέας Α.Ε.Κ. στον δεύτερο χρόνο της επανόδου της στη «μεγάλη κατηγορία». Το στραπάτσο ήταν για κάποιους σοκ (αναπάντεχο), ενώ για κάποιους άλλους, που έβλεπαν από καιρό την αγωνιστική γύμνια της ομάδας (τις μεγάλες ελλείψεις της), αποτελούσε ένα σοβαρό ενδεχόμενο.

Το σημερινό κείμενο (6 Οκτώβρη 2016) γράφεται στ’ «απόνερα» των όσων γράφτηκαν (και τα οποία ήταν όπως ακριβώς τα περιμέναμε) και με τα οποία έγινε προσπάθεια να την «σκαπουλάρουν» οι βασικοί υπεύθυνοι. Σήμερα θα γράψουμε χωρίς περιστροφές και αχρείαστες σάλτσες αυτά που θα έπρεπε να έχουν υπ’ όψη τους όλοι οι ΑΕΚτζήδες. Τα σχόλια μας θα δοθούν με την μορφή απάντησης σε αντίστοιχα ερωτήματα.

 • Έχει η Α.Ε.Κ. «πρωταθληματικό» ρόστερ;

Εξαρτάται από την οπτική καθενός. Αν το δούμε από πλευράς ονομάτων, τότε «ΝΑΙ» η Α.Ε.Κ. έχει «πρωταθληματικό» ρόστερ. Αν το δούμε μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, τότε «ΟΧΙ» δεν έχει η Α.Ε.Κ. «πρωταθληματικό» ρόστερ.

 • Έχει η Α.Ε.Κ. προπονητή άξιο να διαχειριστεί το ρόστερ της και να την οδηγήσει (επιτέλους) στο Πρωτάθλημα;

Εξαρτάται. Αν θεωρούμε το ρόστερ «πρωταθληματικό», τότε «ΟΧΙ» η Α.Ε.Κ. δεν έχει αντάξιο του προπονητή. Αν το ρόστερ δεν είναι «πρωταθληματικό», τότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Είτε ο προπονητής μπορεί εύκολα να το διαχειριστεί και να πάρει το μέγιστο από τους παίκτες του, είτε είναι τελείως «άχρηστος». Στην δεύτερη περίπτωση τόσο οι παίκτες όσο και η Διοίκηση-Ιδιοκτησία δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα απ’ αυτόν.

 • Ξέρει η Ιδιοκτησία της Α.Ε.Κ. τι της γίνεται ή μήπως αυτοσχεδιάζει;

Εξαρτάται από την οπτική του παρατηρητή. Σίγουρα πολύ δύσκολα μπορεί να βρεί κάποιο κοινό σημείο (μια βασική επιδίωξη) που να εξηγεί την πρόσληψη του Δέλλα (αρχικά), την αντικατάσταση του από τον Πογέτ και, τελικά, το πέρασμα στον Κετσπάγια. Η μόνη προσέγγιση, που φαίνεται να βγάζει κάποιο νόημα, είναι, ότι δεν υπάρχει κάποιος βασικός σχεδιασμός, για το τι θέλει η ΑΕΚ, για τον πάγκο της, άρα και για το είδος ποδοσφαίρου, που θέλει να παίζει.

Άρα, η απάντηση, στη συγκεκριμένη ερώτηση, είναι, πως η Ηγεσία (Ιδιοκτησία) της Π.Α.Ε. αυτοσχεδιάζει και πορεύεται δίχως πλάνο.

 • Πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μια Ιδιοκτησία-Ηγεσία, όταν σκόπιμα διαρρέει, ότι ο προπονητής είναι τελειωμένος και μένει, μέχρι να φύγει;

Καθόλου σοβαρή. Ειδικά, αν λάβουμε υπ’ όψη όσα λέγονταν και γράφονταν, από τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ, για τον προπονητή της ομάδας. Έναν προπονητή, ο οποίος προσλήφθηκε, την τελευταία στιγμή και σαν «λύση ανάγκης», μετά το «ναυάγιο» με τον Μοντανιέ. Η ασόβαρη αυτή Ιδιοκτησία γίνεται επικίνδυνη, τελικά, αν αληθεύει, ότι το φιάσκο με τον Μοντανιέ ήταν σκηνοθετημένο, για να μας φέρουν -όπως μας έφεραν- τον Τιμούρ. (Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι λόγοι, για τους οποίους, η παρούσα Ιδιοκτησία είναι επικίνδυνη για την ΑΕΚ-ΠΑΕ, με τους οποίους θ’ ασχοληθούμε προσεχώς).

Αν υποθέσουμε, ότι η επιλογή Κετσπάγια ήταν λάθος, τότε υπάρχουν δύο επιλογές:

 • Είτε απολύεται αμέσως.
 • Είτε μένει και στηρίζεται (για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του) χωρίς να γίνεται τόσος θόρυβος για τους υποψήφιους αντικαταστάτες του. Παράλληλα η Διοίκηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώσει τις επιπτώσεις του λάθους της.

Ωστόσο η παρούσα Ιδιοκτησία δεν έκανε τίποτα από τα δύο. Επέλεξε για να «βγεί η ίδια από το κάδρο των ευθυνών» να δώσει βορά στα μέσα οπαδικής εξημέρωσης και προπαγάνδας τον Τιμούρ, δίνοντας τροφή για ρεπορτάζ επί ρεπορτάζ και φήμες επί φημών για υποψήφιους που εξετάζονται από την Π.Α.Ε.  

 • Αυτός που, στο facebook (και γενικά στο διαδίκτυο), τα βάζει με τη «Διοίκηση» και ζητά οι Διοικούντες την Π.Α.Ε. να φύγουν (επειδή αποδείχθηκαν ανίκανοι), με ποιους τα έχει, τελικά;

Αν κάποιος νομίζει, ότι η παρούσα Διοίκηση μπορεί να έρχεται και να φεύγει χωρίς προηγούμενη άδεια είναι πολύ γελασμένος. Αν δεν πάρουν την άδεια, από τον «Διοικητικό» (ή το «περιβάλλον» του), τίποτα δεν μπορούν να κάνουν. Συνεπώς, όσοι τα βάζουν με τη «Διοίκηση», στην ουσία, τα βάζουν με τον ίδιο τον «Τίγρη».

Τον «Τίγρη», ο οποίος δεν έχει βάλει ούτε ένα λεπτό του Ευρώ, από την τσέπη του, στην Α.Ε.Κ. και περιμένει, με την ως τώρα διαχείριση, να πάρει Πρωτάθλημα και να βγει στο C.L. για να κονομήσει, όπως τότε, που έπαιξε η ΑΕΚ, για πρώτη φορά, σε ομίλους. (Περισσότερα, όμως, γι’ αυτό, προσεχώς). Αντιθέτως, έχει βγάλει λεφτά, από την Α.Ε.Κ. (δηλαδή όλους εμάς, που αγοράζουμε διαρκείας). Ακόμη και τα λεφτά, με τα οποία κάλυψε (ή θα καλύψει) το «άνοιγμα» της ΑΕΚ-ΠΑΕ, για την προηγούμενη σεζόν, τα έχει βγάλει, από την ΑΕΚ, τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμη και το πριμ, για την κατάκτηση του Κυπέλλου, ΔΕΝ βγήκε από την τσέπη του.

 • Τελικά, ποιος ευθύνεται, για ό,τι συμβαίνει στην Π.Α.Ε.;

Ο Μελισσανίδης. Είτε επειδή έχει επιλέξει ο ίδιος όλους τους υποτακτικούς του («συνεργάτες»), είτε επειδή νομίζει, ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, από τη δεκαετία του ’90. Αυτή τη λάθος πίστη του, την πλήρωσε, άλλωστε και επιχειρηματικά, πολύ πρόσφατα, αν και κάποιοι προσπάθησαν να το πλασάρουν, ως μεγάλο επιχειρηματικό deal. (Επειδή, όμως, η ιστορία της AEGEAN δεν αφορά, άμεσα, την Α.Ε.Κ. δεν θ’ ασχοληθούμε μ’ αυτήν).

 

Υ.Γ. Επειδή οι «πρόθυμοι ηλίθιοι» που τώρα είναι προσκολλημένοι (σαν τα στρείδια) στον Μελισσανίδη βάζουν ταμπέλες για να διευκολύνονται στην στοχοποίηση όσων τολμούν να έχουν γνώμη (και να την λένε) ξεκαθαρίζουμε το εξής:

 • Δεν έχουμε τίποτα το προσωπικό με τον Μελισσανίδη, ούτες προτιμάμε κάποιον άλλον για «χαλίφη» (συγγνώμη «Διοικητικό Ηγέτη») στη θέση του.
 • Έχουμε, ωστόσο, μεγάλο θέμα τόσο με την επάρκεια των περισσοτέρων από τα πρόσωπα που έχει στο επιτελείο του όσο και με τον τρόπο διοίκησης της Π.Α.Ε. (και ότι σχετίζεται με την Α.Ε.Κ.).
 • Αν για τα πρόσωπα που έχει επιλέξει ως στενούς του συνεργάτες δεν μπορούν να γίνουν πολλά (καθώς είναι δικαίωμα του να επιλέγει αυτούς που δίπλα τους φαίνεται τεράστιος), μπορούν ωστόσο να γίνουν πολλά για τον τρόπο διοίκησης.
 • Αυτό είναι άλλωστε κάτιο που παλεύουμε από την πρώτη μέρα καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις σχετικά με το πώς πρέπει να είναι οργανωμένη και να διοικείται η Π.Α.Ε.
 • Για εμάς, σήμερα, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να «απογειωθούν» τα επαγγελματικά τμήματα της Α.Ε.Κ.˙ να οργανωθούν ως μεγάλες εταιρείες και μάλιστα όπως αυτές που είναι εισηγμένες στα μεγάλα χρηματιστήρια. Με διαδικασίες ελέγχου και την θεσμική συμμετοχή του «κόσμου της Α.Ε.Κ.» προκειμένου να διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή χρησιμοποίηση των χρημάτων που δίνει ο κόσμος για την ομάδα. Μόνον έτσι μπορεί η Α.Ε.Κ. σε συνθήκες «Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου» να έχει καλύτερη τύχη και να σταματήσει ν’ αποτελεί το «κλοτσοσκούφι» του συστήματος.
 • Εν κατακλείδι: θέλουμε έναν Μελισσανίδη που να είναι σε θέση είτε άμεσα (ο ίδιος), είτε έμμεσα (μέσω των συνεργατών του) να διοικεί με σύγχρονο τρόπο (και όχι όπως την δεκαετία του ’90) την Π.Α.Ε. Το γεγονός ότι δεν θα διοικεί/κατέχει τις μετοχές φανερά (ο ίδιος) αλλά μέσω «δικών του ανθρώπων» (καθ’ όσον έχει κώλυμα) δεν διαφοροποιεί τα πράγματα. Άλλωστε και με τη «βούλα» (απόφαση) της Ε.Ε.Α. η Α.Ε.Κ. «ανήκει» ουσιαστικά στον Μελισσανίδη.

 

7 Οκτώβρη 2016
παρατηρητήριο.

  

 

Διαβάστηκε 2861 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ Α.Ε.Κ.: ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ Ή ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ)