Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΣΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ (ΡΩΤΑΝΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΤΟΝ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΣΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
(ΡΩΤΑΝΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΤΟΝ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ)

Ο μοναδικός τρόπος για ν’ «αγιάσει» κανείς (ή για να γλυτώσει από τον Νόμο) είναι να γίνει μοναχός-ή∙ ακόμα καλύτερα μονάζοντας στο «περιβόλι της Παναγιάς». Δυστυχώς δεν κατάφερα να μην εκτεθώ (έστω και κατά τύχη) στα ευτράπελα που συνοδεύουν την «επόμενη μέρα» ενός Τελικού οποιουδήποτε αθλήματος στην Χώρα μας. Προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα. Ο λόγος της προσπάθειας μου ήταν γιατί έχω βαρεθεί όλους αυτούς που ψάχνουν να καλυφθούν πίσω από φθηνές δικαιολογίες. Ακόμα χειρότερα μετά από στραπάτσα όπως αυτό του Ελληνικού Τελικού Κυπέλλου όλο και κάποιος γράφει μια «έκθεση ιδεών» για το ποδόσφαιρο. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.

Η ΑΕΚάρα μας (με τον τρόπο της) «σκούζει» για τον τρόπο με τον οποίο έχασε το Κύπελλο, επιθυμώντας να φορτώσει όλες τις ευθύνες στον «στημένο» επόπτη. Ένα επόπτη τον οποίο η Αστυνομία αλλά και οι διοργανωτές του Τελικού άφησαν απροστάτευτο, αφού υπάρχει πλήθος ΠΑΟΚτζήδων μέσα στο γήπεδο (πάνω στο ταρτάν) από το α’ ημίχρονο κιόλας. Μόνο «πουθενάς» επόπτης (με «καρύδια» δηλαδή) δεν θα σήκωνε το οριακό οφ-σάιντ στο α’ ημίχρονο και θα έδινε το οφ-σάιντ στο γκόλ του Π.Α.Ο.Κ. Γι’ αυτό ίσως η κουβέντα περί «στησίματος» από τον επόπτη να είναι αδικαιολόγητη. Ωστόσο την Α.Ε.Κ. την «έστησαν». Και αν δεν την «έστησε» ο επόπτης, την έστησε σίγουρα η Π.Δ.Ε. της Ε.Π.Ο. Αλλά τέτοιες (προεκλογικές;) ώρες τέτοια λόγια...

Βέβαια το «σκούξιμο» (κάποιοι το λένε «παράπονο») της ομάδας μας είναι κάπως διακριτικό μιας και φτάνει μέχρι του σημείου να μπορεί μεν η Διοίκηση/Ιδιοκτησία να μπορεί να δικαιολογηθεί στους οργανωμένους (και δευτερευόντως σ’ εμάς τους υπόλοιπους) αλλά να μην αναγκαστεί να προβεί σ’ ενέργειες. Ενέργειες όπως το αίτημα επανάληψης του τελικού (αλλοίωση αποτελέσματος), ένα αίτημα το οποίο ο Π.Α.Ο.Κ. έχει δεσμευθεί ότι θα υποστηρίξει αν υποβληθεί. Έλα όμως που στην Α.Ε.Κ. δεν «τσιμπάνε» το δόλωμα∙ ίσως γιατί φοβούνται (ή ξέρουν;) ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι χειρότερο μετά από μια επανάληψη του Τελικού.

Μπορεί όμως να μην το υποβάλλουν (το αίτημα) αφενός γιατί γνωρίζουν ότι τέτοιου είδους αίτημα ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτό (στο παρελθόν έχουν γίνει χειρότερα και δεν έγινε δεκτό) και αφετέρου γιατί όπως λένε κάποιοι στην ποδοσφαιρική πιάτσα πιθανόν έχει γίνει μεταξύ των δύο Ποντίων κάποια «τράμπα». Θα δείξει τι συμβαίνει αρχής γενομένης από μεθαύριο το απόγευμα. Όσο για την «τράμπα» περισσότερα την Δευτέρα 15 Μάη.

Απότοκες του χαμένου Τελικού ήταν και οι φήμες περί αντικατάστασης του Μανόλο Χιμένεθ από τον Λουτσέκου. Τον Λουτσέσκου τ’ όνομα του οποίου μονίμως βρίσκεται στην ΑΕΚτζήδικη επικαιρότητα. Ωστόσο το ζήτημα του προπονητή εξαρτάται αποκλειστικά από την (πραγματική) Ιδιοκτησία της Π.Α.Ε. Μια Ιδιοκτησία η οποία οφείλει ν’ αποφασίσει (και φυσικά να το πει στους οπαδούς της ομάδας) τι «όραμα» έχει για την Α.Ε.Κ. Όταν αποφασίσει τι Α.Ε.Κ. θέλει τότε θα έχει έναν τυφλοσούρτη ενεργειών για να πραγματοποιήσει τ’ όραμα του. Μέχρι τότε όμως, οτιδήποτε ειπωθεί ή γραφτεί σχετικά (εκτός και αν είναι από τον έγκυρο σ’ αυτά Κετσετζόγλου) θα είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Γιατί ακόμα και μετά την ανακοίνωση της παραμονής του Χιμένεθ πρέπει να γίνουν πολλές προσθαφαιρέσεις, από τις οποίες θα φανεί τι τύπου Α.Ε.Κ. οραματίζεται ο Μελισσανίδης.

Εκτός όμως από την Διοίκηση που πρέπει ν’ αποφασίσει τι Α.Ε.Κ. θέλει, την ίδια απόφαση σχετικά όμως με το ποδόσφαιρο μας καλεί να πάρουμε και ο Α. Δημάτος. Προφανώς το ερώτημα είναι ρητορικό. Γιατί αν δεν ήταν ο Τελικός δεν θα γινόταν εκεί που έγινε, με τις συνθήκες που έγινε και παρά το γεγονός ότι κάποιοι έχοντας προεξοφλήσει τι θα γινόταν ΔΕΝ ήθελαν. Αλλά είπαμε πρέπει ν’ αποφασίσουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Αν ήταν στο χέρι των οπαδών (και όχι όσων πάνε για να σκοτώσουν και να σκοτωθούν) η κατάσταση θα είχε αλλάξει προς το καλύτερο. Αλλά δεν είναι. Είναι στο χέρι των Π.Α.Ε. τις οποίες «καίει» η τήρηση του χρονοδιαγράμματος των υποβαθμισμένων πλέι-οφ καθώς και τα όποια τηλεοπτικά τους έσοδα, τα οποία όσο μειώνονται τα συνολικά τους έσοδα τόσο σημαντικότερα γίνονται.

Πάντως εμένα η ανάρτηση του Δημάτου στο facebook περισσότερο μου θύμισε «έκθεση ιδεών» μαθητή Γυμνασίου παρά κείμενο προβληματισμού. Και μιας και αναφέρθηκα στον «προβληματισμό», πρέπει να παραδεχθώ πως με προβλημάτισαν οι δηλώσεις Χιμένεθ στους παίκτες εν όψη των πλέι-οφ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Χιμένεθ θέλει 18 μαχητές για την πρώτη θέση των πλέι-οφ. Αφήνοντας κατά μέρος την πιθανότητα να έχει μπερδέψει την ομάδα που κατέβηκε στο Πανθεσσαλικό με τους «μαχητές» του SURVIVOR ακούγοντας τον να δηλώνει κάτι τέτοιο υποθέτει κανείς ότι η Διοίκηση/Ιδιοκτησία της Π.Α.Ε. έχει βάλει σαν στόχο (και έχει ζητήσει από τον προπονητή) την πρώτη θέση που αν οι πλανήτες είναι ευνοϊκοί μπορεί ενδεχομένως να σε φέρει στα πλέι-οφ του CHAMPIONS LEAGUE.

Κάτι τέτοιο όμως δεν το γνωρίζει προκαταβολικά ο πρώτος των πλέι-οφ. Άσε που επιπρόσθετα θα πρέπει ήδη τότε να έχει αποφασίσει η Π.Α.Ε. τα πάντα-όλα για την προετοιμασία και τη μεταγραφική ενίσχυση έτσι ώστε να υπάρχουν κάποιες μικρές έτσι κι αλλιώς πιθανότητες επιτυχίας (όπως στην κλήρωση μετά από 20πλο τζάκ-ποτ στο Τζόκερ). Γι’ αυτό, λέω, μέχρι εμείς ν’ αποφασίσουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε μήπως ο κύριος Δημάτος να μας ενημέρωνε τι κατευθύνσεις-οδηγίες έδωσε για τα πλέι-οφ η Διοίκηση/Ιδιοκτησία στον Μανόλο;

Τέλος, επειδή έχουμε βαρεθεί κάθε χρόνο τις χαζομάρες με το που και με ποιούς όρους θα γίνει ο τελικός, προτείνουμε την διεξαγωγή διπλών τελικών στην έδρα κάθε φιναλίστ.

Κλείνοντας το σχόλιο αυτό οι «πουθενάδες» εύχονται μόνο νίκες και στα έξι παιχνίδια των πλέι-οφ, μη τυχόν και έτσι χρηματοδοτήσουν κάποιοι την ομάδα για του χρόνου. Προειδοποιούμε, όμως, κάποιους «πονηρούς» (που θεωρούν ότι μέρος της αποζημίωσης για το χαρισμένο από τον Μελισσανίδη στον Ιβάν Κύπελλο είναι μια νίκη στην Τούμπα) ότι η «τράμπα» για την οποία κάνουμε λόγο παραπάνω δεν είναι σώνει και καλά αγωνιστική. Αλλά γι’ αυτά την επόμενη εβδομάδα.

 

Υ.Γ. Αν υποθέσουμε ότι κάποιος δεν έχει χορτάσει μ' όσα έχει ως τώρα διαβάσει μπορεί να επισκεφθεί το blog dailytripes.gr όπου υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα. Ο μόνος λόγος για να μην το επισκεφθείτε είναι να το έχετε ήδη κάνει. Για μικρότερα σχόλια συνιστώ το εύστοχο αλλά και καυστικό SPORTS TRIUNFO.

 

12 Μάη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 1121 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΣΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ (ΡΩΤΑΝΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΤΟΝ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ)