Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

«ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΛΙΓΟΥΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» (ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΥΤΗ Η Α.Ε.Κ. – ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΛΙΓΟΥΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»
(ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΥΤΗ Η Α.Ε.Κ. – ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ)

Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αυτή η ρήση ΔΕΝ θα μπορούσε να μην ισχύει και για την Α.Ε.Κ. Συνεπώς μετά την τραυματική εμφάνιση της ομάδας στο Ο.Α.Κ.Α. απέναντι στην ΤΣΣΚΑ πρέπει να δούμε θαρρετά το πρόβλημα και να μην κάνουμε προσπάθεια να το «ξορκίσουμε» με χαζομάρες του τύπου «Αν είχαμε κληρωθεί με άλλον αντίπαλο…». Ωστόσο, το χθεσινό παιχνίδι ήταν ένα αγωνιστικό και διοικητικό στριπτήζ όσων κάνουν κουμάντο την τελευταία 4ετία. Υποτίθεται πως αυτοί οι άνθρωποι (ο «Διοικητικός Ηγέτης» και ο Μπάγεβιτς) ότι «ξέρουν από ποδόσφαιρο». Το ζήτημα ΔΕΝ είναι πόσα λεφτά έχουν οι δύο ομάδες (Α.Ε.Κ. & ΤΣΣΚΑ) στην διάθεση τους.

Το ζήτημα είναι πως κάποιοι είναι ανίκανοι (ή μήπως κουτοπόνηροι) ν’ ανταποκριθούν στα δεδομένα της παρούσας Α.Ε.Κ. Μιας Α.Ε.Κ. που η περιπέτεια του σκόπιμου υποβιβασμού της στην Γ’ Εθνική την έχει μικρύνει πολύ, ειδικά στα μάτια όσων αγωνίζονται σ’ αυτή. Η τωρινή Α.Ε.Κ. είναι μια ομάδα στα μέτρα πολύ μέτριων παικτών που δεδομένης της συνολικής ποιότητας της ομάδας φαντάζουν παικταράδες.

Για όσους ΔΕΝ το κατάλαβαν χθές η Α.Ε.Κ. στο Ο.Α.Κ.Α. δεν έπαιζε προκριματικά CHAMPIONS LEAGUE μετά από 10 χρόνια. Όχι, χθές η Α.Ε.Κ. έδινε «Πανελλήνιες» και απέτυχε παταγωδώς. Οι ημερομηνίες των αγώνων ήταν δεδομένες, όπως άλλωστε και οι αντίπαλοι με τους οποίους θα κληρωνόταν. Ακόμα περισσότερο δεδομένες ήταν (και συνεχίζουν να είναι) οι αδυναμίες της. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ. Δεδομένης της οικονομικής ένδειας των «Ελλήνων Ολιγαρχών» (ειδικά σε σχέση με τους αντίστοιχους Ρώσους) το Καλοκαίρι (όπως και στο παρελθόν άλλωστε) πρυτάνευσε η λογική του να δούμε τι θα γίνει στα προκριματικά και μετά βλέπουμε αν και τι θα πάρουμε για να την ενισχύσουμε. Με πορδές, όμως, δεν βάφονται αβγά (το πολύ-πολύ να βρωμίζουν λίγο).

Η αποτυχία είναι ακόμη μεγαλύτερη για όσους έχουν ζήσει και θυμούνται το Ευρωπαϊκό παρελθόν της ομάδας. Στα τρία Ευρωπαϊκά της παιχνίδια η Α.Ε.Κ. έχει απολογισμό 1 ισοπαλία εκτός έδρας και 2 ήττες εντός. Δυστυχώς η κατάσταση ΔΕΝ αναμένεται να διαφοροποιηθεί στην Μόσχα, ενώ μας περιμένουν άλλα δύο παιχνίδια στα πλέι-οφ του EUROPA.

Αυτή η ομάδα ΔΕΝ πάει για τίποτα καλύτερο από την δεύτερη θέση, την οποία μάλιστα για να κατακτήσει θα πρέπει να κερδίσει Πανιώνιο, Π.Α.Ο. & Π.Α.Ο.Κ.∙ κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Κάθε παιχνίδι με τους συγκεκριμένους αντιπάλους (αλλά και με δυο-τρείς ακόμη ειδικά εκτός έδρας) για να το κερδίσει θα πρέπει να κάνει «υπέρβαση». Η λογική λέει πως αν χάνεις κάπου πρέπει να κερδίζεις κάπου αλλού.

Έτσι αν έχεις τ’ αμυντικά χάλια της Α.Ε.Κ. (ειδικά στα «στημένα») θα πρέπει να διαθέτεις τουλάχιστον ένα δεινό (για να μην πώ δύο) εκτελεστή φάουλ και κόρνερ και άλλον έναν με αντίληψη και σωστές μεταβιβάσεις. Κάτι σαν αυτό που υποτίθεται ότι είναι (αλλά δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ) ο Μάνταλος. Μη τυχόν, όμως και κάνετε το λάθος και πείτε τίποτα που θα δυσαρεστήσει τον «Διοικητικό Ηγέτη» μέρες που είναι και ειδικά μη κάνετε ότι και οι βάζελοι με την ανακοίνωση γιατί θα κάνετε κακό στην ομάδα. Καλό θα ήταν, τέλος, ν’ αποφύγετε σχόλια και συγκρίσεις για την Α.Ε.Κ. επί Αδαμίδη (και Δημητρέλλου μη πώ) και Μελισσανίδη. Έτσι και αλλιώς μετά από τρία χρόνια έβγαλε την Άδεια. Λίγο είναι; Δεν σας φτάνει; Θέλετε και δυνατή ομάδα; Ένα-ένα.

Υ.Γ. Μετά το κάζο με την ΤΣΣΚΑ δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε κάτι για την Οικοδομική Άδεια. Και αύριο μέρα είναι… Έτσι κι αλλιώς έχουμε πολλά ακόμη επεισόδια…

 

26 Ιούλη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 2206 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου «ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΛΙΓΟΥΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» (ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΥΤΗ Η Α.Ε.Κ. – ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ)