Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ (ΟΤΑΝ ΟΙ «ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ» ΞΕΥΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ
(ΟΤΑΝ ΟΙ «ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ» ΞΕΥΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ)

«Τα στερνά τιμάν τα πρώτα» λέει μια παροιμία. Έλα, όμως, που καμιά φορά η ζωή τα φέρνει έτσι που σε μεγάλη ηλικία αναγκάζεσαι να κάνεις πράγματα που δεν σου ταιριάζουν. Να κάνεις πράγματα τα οποία «γκρεμίζουν» την καλή εικόνα που έχουν μέχρι τότε οι άλλοι για σένα. Βέβαια, σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να βρεθούν αρκετές δικαιολογίες. Σε κάθε, όμως, περίπτωση αυτό ΔΕΝ σημαίνει πως ΔΕΝ υπάρχει η προσωπική ευθύνη του καθενός μας όχι μόνο για το «τι» κάνει, αλλά κυρίως για το «πώς» το κάνει. Δυστυχώς μάθαμε για ένα λυπηρό περιστατικό που αφορά παλαίμαχο της Α.Ε.Κ. το οποίο συνέβη τις προηγούμενες μέρες. Μια πράξη για την οποία κανείς χαρακτηρισμός τον οποίο να γνωρίζει ο κατά τ’ άλλα αγαπητός παλαίμαχος ΔΕΝ της ταιριάζει. Ειδικά το «ατόπημα» είναι πάρα μα πάρα πολύ λίγο να χαρακτηρίσει αυτό που έκανε. Αφορμή για το λυπηρό περιστατικό που συνέβη στον εντός έδρας αγώνα Κυπέλλου της ομάδας μ’ αυτή του Αγρινίου ήταν μια από τις πολλές βραβεύσεις που αποφάσισαν οικειοθελώς(;) να κάνουν οι παλαίμαχοι την Δευτέρα 29 Γενάρη 2018.

Σύμφωνα μ’ όσα έχουν γίνει γνωστά στην φετινή κοπή της πίτας των παλαιμάχων θα τιμηθεί και ο νυν «ψευτο-Πρόεδρος» της Ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου. Όχι, δεν θα πέσουμε στην «παγίδα» ν’ αναφερθούμε στα «εγκλήματα» του συγκεκριμένου «Προέδρου» ή σε οποιαδήποτε «θετική» απόφαση των διοικήσεων του. Όχι, δεν θα επιχειρηματολογήσουμε επί της ουσίας. Αντιθέτως, όπως και το δικαστήριο που δίκασε την «αγωγή Αργυρόπουλου» θα επικαλεστούμε έναν τυπικό λόγο για τον οποίο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ -προς το παρόν- να τιμηθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ο Αλέξης Αλεξίου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τιμηθεί από τους παλαιμάχους γιατί απλά είναι ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ και ΔΕΝ έχει αποτιμηθεί ακόμη η συνολική του προσφορά (με και χωρίς «») στο Σωματείο. Συνεπώς, κάθε βράβευση του όσο ακόμη βρίσκεται στην κεφαλή της «Μάνας Α.Ε.Κ.» είναι μόνο και μόνο για το «θεαθήναι» (για τις δημόσιες σχέσεις). «Δημόσιες σχέσεις», όμως ποιανού και με ποιόν;

Ακούστηκε ότι η βράβευση του αφορά την συνεισφορά του στο θέμα του γηπέδου. Αν είναι έτσι καλό θα ήταν οι παλαίμαχοι (όσοι απ’ αυτούς ασχολούνται πλέον) να περιμένουν λίγο ακόμα. Ωστόσο, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι βραβεύσεις οι σχετικές με το γήπεδο είναι μέχρι τώρα «ανταποδοτικές» και όχι «επιβραβευτικές».

Δηλαδή, μέχρι τώρα όσες βραβεύσεις έχουν κάνει οι παλαίμαχοι σε σχέση με το γήπεδο αφορούν στελέχη της Περιφέρειας και τον Φλαμπουράρη (ο οποίος απαξίωσε τους παλαιμάχους και δεν πήγε ο ίδιος να παραλάβει το βραβείο ανταποδίδοντας την τιμή που του έγινε) για πράξεις που θα έκαναν και όχι για όσα είχαν ήδη κάνει. Με την επιλογή Αλεξίου η πρακτική αυτή εγκαταλείπεται, αφού αυτός τιμάται για όσα έχει ήδη κάνει.

Τώρα αν έπρεπε σώνει και καλά να δικαιολογήσουμε την επιλογή των παλαιμάχων θα τους δικαιολογούσαμε (όσους απ’ αυτούς το «αποφάσισαν») με τ’ ότι ο Αλεξίου απεδείχθη ο πλέον πιστός εκφραστής/εκτελεστής κάθε εντολής/επιθυμίας του «Διοικητικού Ηγέτη» της ποδοσφαιρικής ομάδας τόσο σε σχέση με το Σωματείο όσο και σε σχέση με το γήπεδο.

Για κλείσιμο επιστρέφουμε στην αρχή του κειμένου μας. Ας υποθέσουμε ότι ο παλαίμαχος της ιστορίας μας είχε δίκιο σχετικά με κάποιους και τις πράξεις τους. Από που κι ως που, όμως, έχει το δικαίωμα να περιφέρεται στην εξέδρα και να κάνει ότι κάνει; Έχει ν’ αποδείξει κάτι σε κάποιον; Γιατί έπρεπε να φανεί «βασιλικότερος του Βασιλέως»; Γιατί αυτό που έκανε ΔΕΝ μαζεύεται πλέον. Έτσι αντιλαμβάνεται τον υποτίθεται ενωτικό και εμβληματικό ρόλο των παλαιμάχων; Ίσως πάλι αυτός και όσοι έχουν απομείνει να νοιώθουν ανετότερα τώρα που αρκετά από τα μέλη του συλλόγου τους κρατάνε πλέον αποστάσεις.

Η «ντροπή» σαν χαρακτηρισμός έχει πολυχρησιμοποιηθεί. Το «αίσχος» ταιριάζει γάντι, ΑΛΛΑ δεν μας πάει να το απευθύνουμε σε ΑΕΚτζή και μάλιστα παλαίμαχο παίκτη της ομάδας, ο οποίος κατέχει και τιμητική θέση. Πιο ταιριαστή είναι το «κρίμα», το οποίο όμως ΔΕΝ μας πάει να του το απευθύνουμε γιατί μέσα της κρύβει απαξίωση γι’ αυτόν. Έτσι, αφήνουμε σ’ εσάς να επιλέξετε ποιός χαρακτηριασμός -κατά την γνώμη σας- ταιριάζει καλύτερα.

Απορία: Μήπως, λέμε εμείς οι «πονηροί», η βράβευση Αλεξίου σηματοδοτεί την αποχώρηση/«αποστρατεία» του από την «Μάνα Α.Ε.Κ.»; Αλλιώς δεν εξηγείται/δεν έχει νόημα η βράβευση του όσο ακόμη διοικεί το Σωματείο. Άλλωστε κανένα βραβείο και κανένας έπαινος (ειδικά απ’ όσους τον έχουν παινέψει δημοσίως) ΔΕΝ θα τον βοηθήσει στις δικαστικές του εκκρεμότητες. Ούτε καν τα ποσοστά του ψηφοδελτίου του στις εκλογές.

Υ.Γ. Όσοι συνεργάστηκαν με τους εκάστοτε κατακτητές το έκαναν και επειδή πίστευαν ότι με τον τρόπο αυτό προασπίζονταν ένα γενικότερο και μεγαλύτερο από τους ίδιους συμφέρον. Πίστευαν, δηλαδή, ότι αυτό που έκαναν όχι μόνο ΔΕΝ ήταν κακό αλλά απεναντίας ήταν ΘΕΑΡΕΣΤΟ. Αν αυτοί εκ των υστέρων (και με βάση την συμπεριφορά τους) χαρακτηρίστηκαν «δοσίλογοι» είναι προφανές ότι έτσι θα έπρεπε να χαρακτηριστούν και όσοι μιμούνται τις πρακτικές τους. Εμάς, όμως, αυτούς που εντός της Α.Ε.Κ. συμπεριφέρονται όπως ο παλαίμαχος της ιστορίας μας δεν μας πάει να τους χαρακτηρίσουμε ούτε καν έτσι. Ας τους κρίνει, λοιπόν, καθένας μας.        

 

19 Γενάρη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 1699 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ (ΟΤΑΝ ΟΙ «ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ» ΞΕΥΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ)