Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ Α.Ε.Κ. (ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ Α.Ε.Κ.
(ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ)

Το ‘χουμε υποστηρίξει και στο παρελθόν: Μια συλλογικότητα (ομάδα, σύλλογος, κόμμα) ΔΕΝ είναι το έμβλημα αλλά οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που την λειτουργούν. Αν αυτοί είναι «καλοί» τότε ομοίως καλή είναι και η συλλογικότητα. Αλλιώς... Από τον κανόνα αυτό ΔΕΝ μπορούσαν να ξεφύγουν και οι Παλαίμαχοι της Α.Ε.Κ., οι οποίοι υποτίθεται ως σύμβολα περασμένων εποχών ότι θα έπρεπε να λειτουργούν ενωτικά. Δυστυχώς και στην Α.Ε.Κ. όπως και σ’ άλλες ομάδες (πολύ περισσότερο στον Γαύρο) οι παλαίμαχοι καθίστανται εκ των πραγμάτων υποχείρια του εκάστοτε Ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε. Νοιώθουν υποχρεωμένοι να του κάνουν όλα του τα χατήρια. Άλλοτε το κάνουν με περσισσότερη και άλλοτε με λιγότερη επιτυχία.

Την Τρίτη 30 Γενάρη 2018 οι Παλαίμαχοι της Α.Ε.Κ. έκοψαν την πίτα τους γαι το 2018 και κατά πως συνηθίζουν έκαναν κάμποσες βραβεύσεις. Θεωρητικά (και όπως ενδεχομένως πιστεύουμε οι απέξω) όλη η διαδικασία είναι συμφωνημένη προκειμένου να μην προκύψουν ευτράπελα που θα εξέθεταν τους Παλαίμαχους. Έλα, όμως, που όπως αποδείχτηκε αυτό δεν ίσχυσε στην περίπτωση μας.

Προφανώς αναφερόμαστε στην βράβευση του Αλέξη Αλεξίου, η οποία εξελίχτηκε σε πλήρη εξευτελισμό τόσο της Διοίκησης των Παλαιμάχων (άρα και του Συλλόγου τους) όσο και του ίδιου του «βραβευθέντα». Γιατί μόνο ο «εξευτελισμός» περιγράφει την άρνηση δύο ατόμων να «βραβεύσουν» τον Αλεξίου (για την «βράβευση» του οποίου επιστρατεύτηκε μια «λύση ανάγκης»).

Φυσικά, το φταίξιμο είναι αποκλειστικά της Διοίκησης (ουσιαστικά του Προέδρου των Παλαιμάχων) που -απ’ ότι φαίνεται- δεν είχε εξασφαλίσει το άτομο που θα «βράβευε» τον «έκπτωτο». Αν, όμως, η Διοίκηση των Παλαιμάχων (δηλαδή, ο Πρόεδρος τους) «χρεώνεται» αυτό το φιάσκο υπάρχουν και δύο άτομα που «πιστώνονται» την απόφαση τους να μην «υπακούσουν» στην πρόσκληση να «βραβεύσουν» τον Αλεξίου. Καθώς ο ένας είναι πρώην παράγοντας του Συλλόγου (ο κος Γιάννης Σουρτζής), αυτός που διέσωσε τμήμα της Τιμής των παλαιμάχων (απ' όσους παρευρίσκονταν στην εκδήλωση, γιατί κάποιοι έχουν αποστασιοποιηθεί) είναι ο Χρήστος Αρδίζογλου.

Όταν μάθαμε το περιστατικό δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι η Διοίκηση των Παλαιμάχων έκανε τόσο λάθος επιλογή. Πως επέλεξαν για μια τόσο αφιλεγόμενη βράβευση ν’ απευθυνθούν (αρχικά) στον Χρήστο. Σ’ έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο έχει αποδείξει ότι έχει το θάρρος της γνώμης του και πως ΔΕΝ υπολογίζει από «τυπικότητες». Αν έχει να πει κάτι θα το πει καθαρά. Είναι κοντολογίς ένας άνθρωπος καθαρός στις σχέσεις του με τους άλλους∙ ένας άνθρωπος απ’ αυτούς που έχουμε ανάγκη σήμερα που γεμίσαμε από υποκριτές. Εξ’ αιτίας της προσωπικής του τιμιότητας ΔΕΝ έχει σημασία αν συμφωνείς πάντα μαζί του. Σημασία έχει ότι έχεις κέρδος από την συναναστροφή του.

Ο Χρήστος με την άρνηση του διέσωσε λίγο από το Γόητρο των Παλαιμάχων. Γόητρο το οποίο η Διοίκηση τους έσυρε στην λάσπη με την συγκεκριμένη επιλογή της. Επιλογή η οποία όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα αποδοκιμάστηκε και αν η Διοίκηση τους είχε λίγη τσίπα θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί. Μιας, όμως, και έβγαλαν την υποχρέωση κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Ούτε οι πρώτοι είναι ούτε -δυστυχώς- θα είναι και οι τελευταίοι.

Ευτυχώς ο Χρήστος δεν ήταν ο μόνος που με την άρνηση του απέδειξε πως δεν φοβάται να δείξει εμπράκτως την αποδοκιμασία του στην «περίοδο Αλεξίου» στην «Μάνα Α.Ε.Κ.». Μια περίοδο η οποία σημαδεύτηκε τόσο από την έξωση από τα γραφεία όσο και από την σκόπιμη κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων στο Σωματείο. Το τραγελαφικό με τις συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι ότι εκείνη την περίοδο ο Αλεξίου -με βάση τους Ταμειακούς Απολογισμούς του Σωματείου για τις περιόδους 2013 & 2014- δώρισε 309.850 (βλέπε εδώ) αλλά ούτε ένα Ευρώ ΔΕΝ πήγε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι ή το υπόλοιπο της οφειλής στον ιδιοκτήτη των γραφείων!

Μια, όμως, και θυμηθήκαμε τους απλήρωτους εργαζόμενους του Σωματείου και επειδή το παρόν κείμενο γράφτηκε με αφορμή την (επι)βράβευση Αλεξίου από τους Παλαίμαχους αισθανόμαστε την ανάγκη ν’ αφιερώσουμε στον Πρόεδρο τους αυτές τις δηλώσεις του και να τον ρωτήσουμε (χωρίς να περιμένουμε απάντηση):

«Τότε είχες δίκιο Πρόεδρε ή τώρα που τον (επι)βράβευσες για την προσφορά του;».

 

Σημείωση: Η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο είναι από την ιστοσελίδα www.sport-fm.gr.

 

09 Φλεβάρη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 531 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ Α.Ε.Κ. (ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ)