Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ (ΟΣΟ ΣΤΟ SDNA ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ» ΤΟΣΟ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
(ΟΣΟ ΣΤΟ
SDNA ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ» ΤΟΣΟ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ)

Τελικά απ’ ότι φαίνεται στον Πανθεσσαλονίκειο Αθλητικό Όμιλο Κωνσταντινουπολιτών με σήμα το τετράφυλλο τριφύλλι ΔΕΝ αρκούσε το μπόλιασμα με την Α.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης για να δημιουργήσει μια περήφανη ομάδα. Αντιθέτως δημιουργήθηκε μια τύποις περήφανη, δηλαδή ψευτοπερήφανη ομάδα. Σπανίως, όμως, το εξωτερικό περίβλημα αρκεί για να προκαλέσει τον σεβασμό ενώ ποτέ ΔΕΝ προσδίδει περιεχόμενο. Είχε απόλυτο δίκιο ο Παναγιώτης Αλιατάς όταν την Δευτέρα που μας πέρασε (5 Μάρτη 2018) σημείωνε:

«Είναι απίστευτο αυτό που έχετε καταφέρει ρε παόκια. Του γαύρου του πήρε 10 χρόνια για να πανηγυρίζουν οι οπαδοί όλων των υπόλοιπων ομάδων σε κάθε του ήττα. Εσείς το καταφέρατε σε ένα μόλις χρόνο.»

(Για τα υπόλοιπα σχόλια του πατήστε εδώ).

Ωστόσο, ΔΕΝ είναι μόνον αυτό το είτευγμα του φετινού Π.Α.Ο.Κ. Κατάφερε κάτι πολύ δυσκολότερο. Κατάφερε να μεταμορφωθεί σε Γαύρο. Γιατί ΔΕΝ εξηγείται αλλιώς ότι εκτός της πάνδημης «κλάψας» για την πρωτόδικη απόφαση ΟΛΟ το «σύστημα Π.Α.Ο.Κ.» έχει αποδυθεί σ’ έναν στυγνό εκβιασμό. Σ’ έναν εκβιασμό υποκείμενο του οποίου είναι καθένας που ΔΕΝ φέρεται όπως έχει προεξοφλήσει ο Ιβάν. Πιθανότατα ο τελευταίος από το πολύ γλύψιμο να νομίζει πως είναι ο «Τρομερός».

Πριν σχολιάσουμε -δειγματοληπτικά εννοείται- την αντίδραση του «οργανισμού Π.Α.Ο.Κ.» (που κατά πως μας λένε είναι γεμάτος υγεία) στην πρωτόδικη απόφαση οφείλουμε να σχολιάσουμε την ίδια την απόφαση.

Ας υποθέσουμε ότι οι ΠΑΟΚτζήδες έχουν κατ’ αρχήν δίκιο όταν υποστηρίζουν πως συνολικά οι 9 αγωνιστικές χωρίς θεατές (οι 7 για τα επεισόδια στον Βόλο) είναι εξοντωτικές. Ας υποθέσουμε επί πλέον ότι ο Γκαρσία μπορούσε (και έπρεπε) παρά το ρολό που έφαγε κάτω από το μάτι και πάνω από το χείλος να κοουτσάρει. Τι μας λένε αυτά για όλα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν στην Τούμπα και έμειναν ουσιαστικά ατιμώρητα; Τι μας λένε για τον μεταξύ μας αγώνα Κυπέλλου όταν έκαψαν την φανέλα του Σάχα και ο αγώνας εκείνος (κακώς) συνεχίστηκε; Μας λένε ότι με βάση την προϊστορία οι 9 αγώνες χωρίς θεατές είναι λίγοι.      

Μακάρι να μην αφαιρεθούν οι βαθμοί από τον Π.Α.Ο.Κ. και να γίνει ο αγώνας μεταξύ των δύο Γαύρων. Μακάρι να γίνει έτσι για να μην έχουν άλλοθι για το μέλλον. Για να μην μπορούν να παραμυθιάζονται. Για να μην μπορέσουν να πλαστογραφήσουν την ιστορία.

Από την άλλη είναι τραγικά αστείο να συζητάμε (σοβαρά εννοείται) για το γεγονός ότι ο γηπεδούχος Π.Α.Ο.Κ. είναι ανίκανος να εγγυηθεί την ασφάλεια των φιλοξενουμένων του και να τους προστατέψει αποτελεσματικά. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην τους δώσει την ευκαιρία να εκτελέσουν το προαποφασισμένο σχέδιο τους. Ωστόσο, ακόμη και αυτό (δηλαδή, η αυτονόητη υποχρέωση ο γηπεδούχος να εγγυάται την ασφάλεια των φιλοξενουμένων) είναι υπό αίρεση αν δώσουμε βάση στα γραφόμενα των επαγγελματιών οπαδών (που δηλώνουν «δημοσιογράφοι») στην «αντικειμενική» ιστοσελίδα www.sdna.gr.

Το κακό με δαύτους είναι ότι δεν ξέρουν πως να υπερασπιστούν μ’ έξυπνο τρόπο τα συμφέροντα του αφεντικού τους ή της ομάδας τους. Επιπλέον με τον τρόπο που το κάνουν (ή που νομίζουν ότι το κάνουν) όχι μόνο «καρφώνονται», αλλά και της κάνουν μεγαλύτερο κακό.

Δύο μόνο παραδείγματα είναι αρκετά. Και στις δύο περιπτώσεις ΔΕΝ θ’ αναφέρουμε (παρ’ ότι στις αναρτήσεις υπάρχουν) τα ονόματα των συντακτών τους γιατί τέτοιας ποιότητας κείμενα θα μπορούσε να τα έχει γράψει οποιοσδήποτε οπαδός.

Στην πρώτη ανάρτηση (βλέπε εδώ) σχολιάζεται ότι η δικαστής κατάφερε μέσα σε 6 ώρες να διαβάσει 58 σελίδες υπομνήματα, ν’ αποφασίσει και να γράψει 20σέλιδη απόφαση. Προφανώς ο συντάκτης του σχολίου είναι τσακωμένος με τα βιβλία γιατί αλλιώς δεν θα του έκανε τόση εντύπωση. Ίσως πάλι να μην τον πείραξε αυτό, αλλά το γεγονός ότι η απόφαση βγήκε Δευτέρα και έτσι η τιμωρία των 2 αγώνων χωρίς θεατές ίσχυσε από τον μεταξύ μας αγώνα.

Στην δεύτερη ανάρτηση (βλέπε εδώ) έχουμε ένα «κείμενο ποταμό» του είδους που μας είναι τόσο γνωστό και που παρατηρείται στους επαγγελματίες οπαδούς («δημοσιογράφους») κάθε ομάδας που βρίσκεται στην ίδια θέση με τον Π.Α.Ο.Κ. Εκτός της πίκρας που αποπνέει βρίθει (είναι γεμάτο) των απαραίτητων σε προσωπικό επίπεδο απειλών. Για τον λόγο αυτό ξεγυμνώνει την υποκρισία του Π.Α.Ο.Κ. σχετικά με την «Κάθαρση» και επιβεβαιώνει ως ένα βαθμό τις σχετικές καταγγελίες των «γνήσιων Γαύρων».

Δυστυχώς, όμως, το πρόβλημα ΔΕΝ περιορίζεται στους Κόλκες, Κετσετζόγλου και Νοικοκύρηδες της αθλητικής δημοσιογραφίας. Επεκτείνεται τόσο στην Αθλητική Ηγεσία που είτε δεν κρατά το στόμα της κλειστό είτε ξεστομίζει «λάθος» (για την θέση της) πράγματα. Ακόμα και να μπορούσαν να διορθωθούν όλα τα παραπάνω ΔΕΝ θ’ αλλάξουν πολλά αν μέσα στις Διοίκησεις των Π.Α.Ε. συνεχίσουν να υφίστανται «υπεύθυνοι επικοινωνίας» όπως αυτοί του Π.Α.Ο.Κ. και του Γαύρου.

Βέβαια, αυτού του τύπου οι επιλογές γίνονται από αντίστοιχου τύπου Ιδιοκτήτες. Ιδιοκτήτες οι οποίοι στις «κανονικές» επιχειρήσεις τους θα ήταν ηλίθιοι αν προσλάμβαναν τέτοιους υπαλλήλους οι οποίοι κάνουν μόνο για «γλύψιμο». Ομοίως, ηλίθιοι θα ήταν αν τοποθετούσαν στην Διοίκηση των «κανονικών» επιχειρήσεων τους άτομα σαν τον υιό Σαββίδη∙ ο οποίος όπως φαίνεται είναι ικανός μόνο για τον ρόλο του πλουσιόπαιδου και για τίποτα άλλο.

Αν, όμως, ο κάθε Ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει ότι θέλει, αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι οι Ποδοσφαιρικές Αρχές στην περίπτωση μας πρέπει να τους αφήνουν ατιμώρητους να συνεχίζουν το παιχνιδάκι τους. Κάτι τέτοιο, όμως, χρειάζεται βούληση η οποία αυτή τη στιγμή ΔΕΝ υπάρχει.  

Αφήνοντας τους ΠΑΟΚτζήδες στην κλάψα τους και τις κινητοποιήσεις τους (αν δεν «πέσει» η πρωτόδικη απόφαση κάψτε -όπως η Λάρισα- λάστιχα στην Εθνική) πρέπει να σημειώσουμε ότι είμαστε σε διοικητικό επίπεδο τυχεροί που τόσο στην Διοίκηση όσο και στην «επικοινωνία» της Π.Α.Ε. ΔΕΝ διαθέτουμε άτομα αντίστοιχης ποιότητας μ’ αυτά των Π.Α.Ο.Κ. και Γαύρου. Δυστυχώς, όμως, σ’ αυτό των «δημοσιογράφων» ΔΕΝ διαφέρουμε πολύ.

Υ.Γ.1. Με τον τρόπο που επέλεξαν ν’ «αντιδράσουν» έχουν -πιθανότατα- κάνει στην ομάδα τους μεγαλύτερη ζημιά απ’ αυτή που της έκανε η αθλητική δικαστής.

Υ.Γ.2. Τα σχόλια τα σχετικά με την στάση της Α.Ε.Κ. σε σχέση με την τιμωρία του Π.Α.Ο.Κ. μόνο δύο συναισθήματα μπορούν να προκαλούν:

  • Λύπη, για την κατάντια τους και
  • Αηδία, γιατί με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να μας «φέρουν στο φιλότιμο» αυτοί που διεκδίκησαν το περσινό Πρωτάθλημα στα χαρτιά και που πήραν τον τραυματία από άδειο κουτί μπύρας προπονητή τους και έφυγαν από το γήπεδο κερδίζοντας έναν αγώνα.

Ελπίζουμε να συνέλθουν κια να κατανοήσουν τι στην ευχή κάνουν. Αν όχι τους ευχόμαστε περαστικά.

 

08 Μάρτη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 1680 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ (ΟΣΟ ΣΤΟ SDNA ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ» ΤΟΣΟ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ)