Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ (ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η Α.Ε.Κ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ
(ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η Α.Ε.Κ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ)

Η σημασία του παιχνιδιού δεδομένη. Εκεί που είχαν φτάσει τα πράγματα και με βάση όσα προηγήθηκαν την παραμονή ήταν ένα πραγματικά Ιστορικό παιχνίδι. Ένας αγώνας στον οποίο αποδεικνύεις την αυτοσυγκέντρωση σου, την ετοιμότητα σου▪ με λίγα λόγια πόσο μεγάλα τα έχεις και πόσο εννοείς αυτά που λες. Ήταν, τελικά, ένας κανονικός ΑΓΩΝΑΣ, όχι απ’ αυτούς που κρίνουν ένα ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα, αλλά απ’ αυτούς που ξεχωρίζουν όσους «το λέει η καρδιά τους». Ο «Π.Α.Ο.Κ. της όπως μας συμφέρει εξυγίανσης» έπαιξε τελικά και με κόσμο και χωρίς τους -3 βαθμούς στην πλάτη. Κατάφερε να επιβληθεί τόσο σ’ επίπεδο Κυβέρνησης όσο και Ε.Π.Ο. εμφανιζόμενος έστω και για μια στιγμή σαν ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ.

Νόμιζαν στον Π.Α.Ο.Κ. ότι όλη αυτή η μεθόδευση θα ήταν ικανή να τους δώσει ένα ΤΟΣΟ ΔΑ ΜΙΚΡΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ το οποίο εκμεταλλευόμενοι θα έφταναν στην νίκη. Νόμιζαν… Γιατί η ίδια αυτή μεθόδευση συσπείρωσε την Α.Ε.Κ. Πλέον οι παίκτες της Α.Ε.Κ. ΔΕΝ έπαιζαν για το Πρωτάθλημα▪ έπαιζαν πρωτίστως για τον αυτοσεβασμό τους. Από εκείνους και μόνον θα κρινόταν αν την επόμενη μέρα θα μπορούσαν να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά. Γιατί η μεθόδευση της «γεμάτης υγεία οικογένειας του Π.Α.Ο.Κ.» δεν αποσκοπούσε στο Πρωτάθλημα. Όχι. Αποσκοπούσε στην υποταγή των αντιπάλων της, οι οποίοι καλά θα έκαναν να της δώσουν «γη και ύδωρ». Στο κάτω-κάτω οι Τσάροι μόνο την υποταγή γνώριζαν. Τίποτα άλλο.

Σύμφωνα, λοιπόν, μ’ όσα είχαν στο φτωχό μυαλουδάκι τους η Α.Ε.Κ. έπρεπε όχι μόνο να χάσει αλλά να ο ευχαριστηθεί κιόλας. Ίσως να έκανε μαζί τους και τον «γύρο του θριάμβου» αναγνωρίζοντας τους ως «άξιους Πρωταθλητές». Αν, όμως, «είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια», πιο κακό ακόμα είναι να κάνεις όνειρα θερινής νυκτός από τον Μάρτη κιόλας.

Το θέαμα σε τέτοιου είδους ντέρμπι είναι τις περισσότερες φορές κακό. Άλλωστε στο α’ ημίχρονο οι δύο ομάδες περισσότερο πάσχιζαν για να δείξουν η μια στην άλλη «ποιος κάνει κουμάντο» προσπαθώντας όσο γινόταν να παίξουν μπάλα. Αυτό φάνηκε και από κάποιες από τις επιλογές που έκαναν (ή αν προτιμάτε ΔΕΝ έκαναν) και οι δύο προπονητές. Στο τέλος του α’ ημιχρόνου στην μόη κατηγορία που ήταν μπροστά ο Π.Α.Ο.Κ. ήταν οι «κίτρινες κάρτες» με 3-2.

Έτσι όλα θα κρίνονταν στο β‘ ημίχρονο όπου οι δύο υποψήφιες Πρωταθλήτριες θα «έπαιζαν τα ρέστα τους». Δυστυχώς για όποιον δεν ήταν οπαδός των δύο ομάδων το β’ ημίχρονο ήταν το ίδιο κακό με το πρώτο και σίγουρα πιο υποτονικό. Μπορεί να είχε μια-δυό παραπάνω φάσεις για γκόλ αλλά όπως φαινόταν το αποτέλεσμα θα «καθόταν» στην ισοπαλία. Μια ισοπαλία η οποία αν και ευνοεί την Α.Ε.Κ. στην περίπτωση της ισοβαθμίας, ωστόσο δεν «σκοτώνει» τις ελπίδες του Π.Α.Ο.Κ.

Ευτυχώς για τον «γεμάτο υγεία οργανισμό Π.Α.Ο.Κ.» που δθιαιτητής του αγώνα ήταν ο γνωστός του Κομίνης. Ευτυχώς για τον Π.Α.Ο.Κ. και τον Ιβάν που η Αστυνομία έκανε ότι δεν έβλεπε. Το σόου Σαββίδη είναι ενδεικτικό του πως αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως Ιδιοκτήτη μιας από τις ιστορικότερες ομάδες της χώρας. Τελικά το πρόβλημα δεν ήταν η παρουσία του κόσμου, αλλά η παρουσία αυτού που νομίζει ότι είναι «Τσάρος» και τον οποίο οφείλουμε να «προσκυνάμε». Για να κλείσουμε τη συζήτηση σχετικά με το μη κατακυρωθέν γκόλ θέτουμε το εξής προβοκατόρικο εννοείται ερώτημα: Αν η φάση ήταν ανάποδα και στη θέση του Π.Α.Ο.Κ. ήταν η Α.Ε.Κ. οι ΠΑΟΚτζήδες θα διαμαρτύρονταν για οφ-σάιντ; Όταν το απαντήσουν μπορούμε να συζητήσουμε ότι άλλο θέλουν. Περαστικά τους.

Τέλος η απόφαση του διαιτητή μέσα στα αποδυτήρια είναι ενδεικτική της διοικητικής ανυπαρξίας της Α.Ε.Κ. Άλλωστε ο Δημάτος ήταν ξεκάθαρος πως για την Α.Ε.Κ. υπάρχει μόνο το γήπεδο. Σιγά μην ασχοληθούν μ’ όλα τα υπόλοιπα. Έτσι κι αλλιώς ο Ιβάν έχει συνεισφέρει οικονομικά στην υπόθεση της «Κάθαρσης» περισσότερο από τον Ιβάν.

 

Υ.Γ.1. Πάντως είναι κατανοητή η αρχική έκρηξη του Ιβάν. Άλλωστε τον έπνιγε το δίκιο. Είναι δυνατόν ο Κομίνης να του κάνει τέτοιο χουνέρι; Γι' αυτό και το «είσαι νεκρός» του Σαββίδι και το «τελείωσες» του Μίχελ. Αν, όμως, το καλοσκεφτείτε ήταν μεγάλη μαλακία τους να τον βάλουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι μετά τον περσινό Τελικό Κυπέλλου. Αν όχι για κανέναν άλλο λόγο γιατί μπορεί να το έπιαναν οι τύψεις. Πάντως το παληκάρι σέντρα έδειξε στην αρχή.

Υ.Γ.2. Για το σόου ο Ιβάν δεν χρειάζεται άδεια. Για το «σιδερικό» που κουβαλά έχει άδεια στ’ όνομα του με Ελληνική σφραγίδα;

Υ.Γ.3. Τέτοια ξεφτίλα σαν την χθεσινή μόνο ο Π.Α.Ο.Κ. ήταν ικανός να κάνει.

12 Μάρτη 2018.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 1669 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ (ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η Α.Ε.Κ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ)