Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΘΗΝΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΘΗΝΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ)

Είναι πολύ δύσκολο να επιχειρηματολογήσεις σοβαρά σχετικά με όσα έγιναν την Κυριακή το βράδυ στην Τούμπα. Ακόμη δυσκολότερο, όμως, είναι να σχολιάσεις στα σοβαρά την συγκεκριμένη Κυβέρνηση και ειδικότερα την Αθλητική Ηγεσία της. Γιατί προκειμένου να σχολιάσεις στα σοβαρά τις κυβερνητικές αποφάσεις θα πρέπει να μπορείς να πάρεις στα σοβαρά αυτούς που τις λαμβάνουν. Αυτό, όμως, είναι ΑΔΥΝΑΤΟ. Το «γιατί» θα το δούμε στη συνέχεια και αφού πρώτα σχολιάσουμε -στ’ αστεία εννοείται- κάποια απ’ όσα έγιναν κατά την διάρκεια του «σόου-Σαββίδη».

Κατ’ αρχάς να σημειώσουμε ότι μεγαλύτερη ΤΙΜΩΡΙΑ τόσο για τον ίδιο σαν «επιχειρηματία» όσο και για τον Π.Α.Ο.Κ. από την ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ που οι πράξεις του μεγαλομετόχου-ιδιοκτήτη προκάλεσαν και στους δύο ΔΕΝ υπάρχει. Μια ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ η οποία ξεκινά από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και μέσω της κοροϊδίας (αλλά και της σάτιρας) θα διαχυθεί σ’ όλη την Κοινωνία. Η δε σπουδή του ν’ αποχωρήσει όταν τον ενημέρωσαν ότι κινδύνευε με σύλληψη και προσαγωγή στο αυτόφωρο ήταν το απαραίτητο «κερασάκι» στην αθλιότητα που έλαβε χώρα μετά την φάση που «τίναξε το ντέρμπι στον αέρα».

Από κει και πέρα η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ του Ιβάν Σαββίδη να μπει με τ’ όπλο στο γήπεδο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. Το μόνο χειρότερο απ’ αυτή ήταν οι πιο ΗΛΙΘΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ του «περιβάλλοντος Σαββίδη». Βρήκαν να πουν ότι ο Ιβάν έχει άδεια οπλοφορίας και πως απλώς δεν σκέφτηκε ν’ αφήσει τ’ όπλο του στη σουίτα. Μα ούτε και εκεί είχε δικαίωμα να οπλοφορεί! Αυτά, όμως, όταν προσπαθείς να «κρυφτείς πίσω από το δάχτυλο σου» δεν τα σκέφτεσαι.

Πάμε, τώρα, στην μισο-αστεία μισο-σοβαρή διάσταση του «σόου Σαββίδη». Όπως σημειώνουμε στον τίτλο η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πάνω από δύο δεκαετίες πίσω από την Αθήνα. Γιατί αυτά που έκαναν οι Μελισσανίδης και Βαρδινογιάννης την δεκαετία του ’90 όταν ακόμα «τα σήκωνε το κλίμα» φαντάζουν σήμερα παράταιρα («εκτός μόδας»). Σαν κακή (φθηνή-Κινέζικη) απομίμηση. Έτσι το μόνο που απομένει είναι να καταλήξουμε αν αυτή η καθυστερημένη αντιγραφή οφείλεται στο ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε σχέση με την Αθήνα σε «διαφορά φάσης» ή στην καταγωγή του Ιβάν Σαββίδη.

Δυστυχώς, πρέπει να σχολιάσουμε και την Κυβέρνηση και ειδικά την Αθλητική Ηγεσία. Μια Αθλητική Ηγεσία η οποία είναι πολλάκις (πολλές φορές) και πολλαπλά (σε πολλά επίπεδα) αποτυχημένη. Μιας Ηγεσίας την οποία πρόσφατα σχολιάσαμε άκομψα μεν όχι άδικα δε (βλέπε εδώ). Όταν, λοιπόν, εξαιτίας της «πολιτικής ευχολογίου» τόσο η συγκεκριμένη όσο και η προηγούμενη Αθλητική Ηγεσία (οι οποίες διαφέρουν μόνο στο πρόσωπο του υφυπουργού) αλλά και ο Τσίπρας (ο οποίος θέλει να τα έχει καλά μ’ όλους τους «επιχειρηματίες» που είναι ιδιοκτήτες Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε.) έφταναν σ’ αδιέξοδο παίρνουν πάντα την ίδια απόφαση: «αναβολή».

Όχι γιατί θα διορθωθεί κάτι με την αναβολή. Απλά για να δείξουν στους νοικοκυραίους που είτε δεν πάνε πλέον στο γήπεδο είτε δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους εκεί ότι «παίρνουν μέτρα». Ότι «επιβάλλουν την τάξη» τιμωρώντας ομάδες και οπαδούς με τον μόνο τρόπο που καταλαβαίνουν. Δυστυχώς γι’ αυτούς είναι τόσο ανίκανοι για οτιδήποτε που ΔΕΝ μπορούν ούτε ν’ αποφύγουν τις πλέον ΗΛΙΘΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. Γιατί όταν μετά τη συνάντηση του (υπο)Υπουργού Αθλητισμού με τον Πρωθυπουργό (τρομάρα τους) η πρώτη κουβέντα μετά την ανακοίνωση της αναβολής ήταν η ανάγκη να συμφωνηθεί ένα νέο πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο. Λες και το υπάρχον ΔΕΝ είναι αρκετά αυστηρό.

Πιθανόν, όμως να χρειάζεται όχι να γίνει αυστηρότερο αλλά να περιληφθούν στο υπάρχον ποινές (και μάλιστα μεγάλες) που να τιμωρούν την ανικανότητα και την μπουρδολογία της Αθλητικής Ηγεσίας. Ωστόσο, ο υιός Σαββίδης είχε δίκιο. Το πρόβλημα είναι μ’ αυτούς τους δύο όχι, όμως, μόνο για τους λόγους που θέλει να υπαινιχθεί. Το πρόβλημα είναι με την νοοτροπία του αυτό-δημιουργημένου με κουπόνια νεόπλουτου που ήρθε ως «επενδυτής» να κάνει το κομμάτι του νομίζοντας πως όλοι και όλα του ανήκουν. Το πρόβλημα δεν είναι αυτή καθ’ εαυτή η ενεργός εμπλοκή τους στην οικονομική ζωή της Χώρας (αν και υπάρχουν ζητήματα που απαιτούν ξεκαθάρισμα).

Φταίνε κυρίως οι δυό τους. Όχι μόνο για την συμπεριφορά τους, αλλά και για τις επιλογές των συνεργατών τους όπως οι Μίχελ και Κυριάκος. Προκειμένου να μην μπει κανείς «παράγοντας» στον πειρασμό να ξανακάνει τα ίδια πρέπει ο Ιβάν Σαββίδης να πάει κατηγορούμενος για «δυσφήμιση του αθλήματος». Και επειδή οι ποινές θα πρέπει να είναι ανάλογες της σοβαρότητας (ακόμη και αν ΔΕΝ προβλέπονται από το πειθαρχικό δίκαιο), ο Ιβάν Σαββίδης θα έπρεπε να τιμωρηθεί με:

  • 500.000 Ευρώ πρόστιμο.
  • Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 3 χρόνια.
  • Αφαίρεση της «φιλάθλου ιδιότητας» και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 3 χρόνια.
  • Διετή φυλάκιση για την παραβίαση του «νόμου περί όπλων».

Ο δε υιός Σαββίδης θα έπρεπε και αυτός να παραπεμφθεί για «δυσφήμιση του αθλήματος» και να τιμωρηθεί ανάλογα για τις αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και μιας και αναφερθήκαμε στις αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η καλύτερη λύση θα ήταν ν’ απαγορεύονται για όσους κατέχουν διοικητικές θέσεις στις Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. Κατά την γνώμη του «πουθενάδων» ο Π.Α.Ο.Κ. ΔΕΝ χρειάζεται να ταλαιπωρηθεί περισσότερο. Έτσι κι αλλιώς η ξεφτίλα απ’ όσα έκανε ο Ιδιοκτήτης του (και η οποία θ’ αργήσει να ξεχαστεί) είναι αρκετή (τιμωρία).

Τέλος, δεν πρέπει να θεωρούμε τον Ιβάν Σαββίδη τόσο θερμόαιμο που να μην είναι σε θέση να ελέγξει τη συμπεριφορά του επιδεικνύοντας σε «δημόσια θέα» το «σιδερικό» όταν θα μπορούσε να το έχει κρυμμένο. Για τον Ιβάν έχουν αρχίσει να μαζεύονται αρκετά σύννεφα. Έτσι μη παραξενευτείτε αν ότι έγινε την Κυριακή στην Τούμπα ήταν ο πρόλογος μιας «ηρωικής εξόδου». Γι’ αυτά, όμως, προσεχώς…

 

Υ.Γ.1. Υπενθυμίζουμε στους ΠΑΟΚτζήδες (αν και με την μέχρι τώρα εμπειρία τους πρέπει να το γνωρίζουν καλά) ότι οι μέτοχοι ΔΕΝ έχουν ευθύνη για τα ΧΡΕΗ των εταιρειών τους. Μόνον οι Διοικήσεις ευθύνονται.

Υ.Γ.2. Από τις αντιδράσεις πατέρα και υιού Σαββίδη προκύπτει πως αισθάνονται «φιλοξενούμενοι» στη Χώρα μας. Για «φιλοξενούμενοι» είναι ιδιαίτερα αγενείς στους «οικοδεσπότες» τους.

Υ.Γ.3. «Μη ρωτάς τι θα κάνει τώρα ο Ευαγγελάτος (καθ’ ότι ΑΕΚτζής που δουλεύει στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη). Ν’ αναρωτιέσαι τί και πόσα μπορείς ΕΣΥ να κάνεις χωρίς να σε πάρουν τηλέφωνο να σου τραβήξουν τα λουριά. Στο κάτω-κάτω καθένας απλώνει τα ποδάρια του ως εκεί που φτάνει το σκέπασμα του. Αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι να θεωρείς πως είσαι καλύτερος από άλλους. Άσε τους άλλους ν’ αποφασίσουν γι’ αυτό.»

 

13 Μάρτη 2018
παρατηρτήριο.

Διαβάστηκε 1531 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΘΗΝΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ)