Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE (ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ Κ.Α.Ε. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΤΥΠΙΚΟΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE
(ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ Κ.Α.Ε. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΤΥΠΙΚΟΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ)

Η διοργάνωση του φάιναλ φορ του CHAMPIONS LEAGUE ήταν συνολικά όχι μόνο υψηλού επιπέδου, αλλά επιπλέον και πετυχημένη. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε και θα έπρεπε σε κάποια επιμέρους σημεία να είναι καλύτερη. Σήμερα, λοιπόν, οι «πουθενάδες» μοιράζονται μαζί σας κάποιες παρατηρήσεις που έκαναν σχετοικά με την διοργάνωση. Μια απ’ αυτές έχει να κάνει με την λειτουργία της Κ.Α.Ε. και αποδεικνύει πως ακόμη και όταν κινούνται εντός των ορίων της νομοθεσίας κάποιοι δεν μπορούν να μάθουν να λειτουργούν τόσο σωστά και τυπικά όσο θα έπρεπε να τους επιβάλλει το μέγεθος της «Βασίλισσας».

Με βάση το ρεπορτάζ από οικονομικής άποψης το αποτέλεσμα για την Κ.Α.Ε. (διάβαζε Μάκη Αγγελόπουλο) ήταν είτε ουδέτερο είτε ελαφρώς κερδοφόρο εφ’ όσον το πριμ κατάκτησης του τροπαίου (1 εκ.) κάλυψε το κόστος της διοργάνωσης. Παρ’ όλα αυτά υπήρχαν τμήματα του κλειστού τα οποία φωτίζονταν ελάχιστα ή και καθόλου την ίδια στιγμή που σε άλλα υπήρχε φωτοχυσία. Υποθέτουμε ότι θα πρέπει να είχε γίνει κάποιος προέλεγχος, αλλά παρ’ όλα αυτά οι ελλείψεις δεν αντιμετωπίστηκαν.

Προφανώς για τα σημεία στα οποία έσταζε βρόχινο νερό από την οροφή δεν ευθύνεται κανείς άλλος εκτός της Διοίκησης του Ο.Α.Κ.Α. και σίγουρα δεν περίμενε κανείς να γίνονταν τέτοιου είδους επισκευές εν’ όψη της διοργάνωσης, οπότε δεν έχει νόημα να μείνουμε παραπάνω σ’ αυτό.

Σχετικά με τον πίνακα-κύβο, τον φωτισμό και τα υπόλοιπα που απαιτούνταν από την διοργανώτρια (και τα οποία ήταν έτσι κι αλλιώς προαπαιτούμενα) το μόνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι πως στο νέο γήπεδο της Α.Ε.Κ. αυτά θα πρέπει να είναι στάνταρ.

Κλείνουμε τις παρατηρήσεις μας αυτή που αφορά την λειτουργία της Κ.Α.Ε. Το διήμερο του φάιναλ φορ μέσα στο Ο.Α.Κ.Α. (αλλά και έξω από αυτό) πωλούνταν τα επίσημα αναμνηστικά της διοργάνωσης. Μπλουζάκια σε διάφορα νούμερα στα 20 Ευρώ, κασκόλ με τα σήματα των 4 φιναλίστ στα 15 Ευρώ, λούτρινα αρκουδάκια με φανέλα που είχε πάνω της τα σήματα των 4 φιναλίστ στα 15 Ευρώ. Όλα τα προηγούμενα είχαν πάνω τους καρτελάκι της διοργάνωσης. Τέλος στην ίδια τιμή (15 Ευρώ) πωλούνταν και ο dvd του «1968». Επί της ουσίας (δηλαδή, σχετικά με την τιμή πώλησης τους) τ’ αναμνηστικά ήταν σε σύγκριση με το κόστος των φθηνότερων εισιτηρίων σχετικά ακριβά μιας και για το λούτρινο αρκουδάκι ή το κασκόλ κάποιος έπρεπε να δαπανήσει το 30% της αξίας τους, ενώ για ένα μπλουζάκι το 40%.

Όπως παρατηρήσαμε στα σημεία πώλησης εντός του γηπέδου δεν υπήρχε η δυνατότητα πληρωμής με χρεωστική/πιστωτική κάρτα καθώς δεν υπήρχε pos. Επίσης δεν υπήρχε καμία ταμειακή μηχανή για την έκδοση των λιανικών αποδείξεων, αλλά ούτε και αντίστοιχη χειρόγραφη. Το μόνο που υπήρχε και το οποίο ευτυχώς ο Ν. 4308/2015 («Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα») εξομοιώνει με φορολογικό παραστατικό ήταν μια χειρόγραφη Απόδειξη Είσπραξης η οποία ΔΕΝ είχε ούτε τόπο έκδοσης (το λιγότερο), ούτε ημερομηνία και αρίθμηση σαν αυτή εδώ. Όπως βλέπετε στο pdf η Απόδειξη Είσπραξης είχε πάνω την σφραγίδα της Κ.Α.Ε.

Φυσικά ΔΕΝ έχει νόημα να σχολιάσουμε τον τρόπο πώλησης των κασκόλ της διοργάνωσης στην ίδια τιμή (15 Ευρώ) από τους μικροπωλητές έξω από το γήπεδο.

Κλείνοντας θέλουμε να συγχαρούμε τον Μάκη Αγγελόπουλο για όσα έχει μέχρι στιγμής πράξει στην προσπάθεια του να ξανακάνει μεγάλη αγωνιστικά την «Βασίλισσα». Ωστόσο, θεωρούμε ότι θα πρέπει να επιβάλλει στους συνεργάτες του να είναι περισσότερο τυπικοί στην τήρηση της νομοθεσίας (ειδικά της φορολογικής) όσο τουλάχιστον επιβάλλει τ’ όνομα και η Ιστορία της «Βασίλισσας».

Μιας και ο λόγος για τα οικονομικά-φορολογικά υπενθυμίζουμε ότι σε συνέντευξη του στο εφημεριδάκι της ORIGINAL ο Μάκης Αγγελόπουλος είχε επιχειρήσει να μας «απαντήσει» σε όσα γράφαμε τότε για τα οικονομικά της Κ.Α.Ε. δεσμευόμενος ότι θα υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά της «Βασίλισσας» και ότι οι Προϋπολογισμοί και Απολογισμοί της (προφανώς και οι Ισολογισμοί της) θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της. Αυτό ακόμη ΔΕΝ έχει πράξη, ενώ φέτος έχει αργήσει απελπιστικά η δημοσίευση του Ισολογισμού της Χρήσης Ιούλη 2016- Ιούνη 2017. Γιατί δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα για να δούμε πόσο του στοίχισε μέχρι πέρυσι η προσπάθεια αγωνιστικής ανάστασης της «Βασίλισσας»; Θεωρούμε ότι δεν έχει νόημα περαιτέρω καθυστέρηση, καθώς έτσι κι αλλιώς αναγκαστικά θα δημοσιευτεί.

Υ.Γ. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον (και θα ήταν και πρωτότυπο) αν δημοσιευόταν επισήμως ο Οικονομικός Απολογισμός του φάιναλ φορ όσον αφορά την Κ.Α.Ε.

 

10 Μάη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 377 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE (ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ Κ.Α.Ε. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΤΥΠΙΚΟΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ)